Як приготувати неймовірні обернені яйця
Яйця – один із найпоширеніших інгредієнтів у світі гастрономії, особливо якщо йдеться про випічку. Ви можете знайти їх у різних формах: варені, збиті, в мішечку і навіть смажені. Але ви коли-небудь чули про обернені яйця?
Цей спосіб приготування яєць – це декоративний варіант, який має вигляд тонких жовтих ниток (оскільки використовують лише жовтки та цукор). Цей рецепт родом з Португалії і, як правило, підходить для страв, які містять м’ясо, канапе, сосиски та рибу.
Контраст між солодкістю обернених яєць та солоним смаком страв – це те, що робить їх такими популярними. Хто б міг подумати, що можна крутити нитки з яєць?
Користь яєць для здоров’я
Яйця настійно рекомендують експерти з харчування через їх високий вміст необхідних білків та поживних речовин. Крім того, вони багаті на:- вітаміни А, В2, В5, В12, D і Е
- здорові жири
- такі мінерали, як селен, цинк, фосфор, кальцій та залізо
- калорії (здорові)
Яйця також мають високий вміст холіну, що є дуже важливою поживною речовиною, яка допомагає покращити функції мозку. Крім того, вони допомагають запобігти серцево-судинним захворюванням, схуднути, контролювати рівень ЛПНЩ у крові (якщо ви їсте їх в помірних кількостях), покращити зір і знизити рівень тригліцеридів.
Тому яйця – ідеальна їжа, незалежно від того, як ви їх приготуєте. З цих – і багатьох інших – причин, ви повинні навчитися робити цей неймовірний рецепт, щоб додати до їжі нотку творчості.
Прочитайте цю статтю: 7 вагомих причин їсти яйця
Як приготувати обернені яйця
Хоча цей рецепт з яйцями, ви повинні пам’ятати, що він також містить багато цукру. Однак ви можете зробити його трохи легшим, використовуючи замість цього натуральні підсолоджувачі.
Секрет полягає в сиропі, який треба зробити з цукром і водою. Вам також знадобиться ситечко або шприц, який зробить нитки на вигляд як спагеті.
Інгредієнти
- 1 склянка цукру (200 г)
- 5 яєчних жовтків
- 1 склянка води (250 мл)
- 1 шприц або сито
- 1/2 склянки дуже холодної води (125 мл)
- паперовий рушник
Відкрийте для себе: Крем-суп з броколі та яйцями пашот
- Спочатку візьміть яйця і відокремте жовтки від білків.
- Потім воду і цукор помістіть у горщик і доведіть до кипіння. Трохи розмішайте, поки не утвориться дуже густа консистенція. Суміш має нагадувати сироп. Будьте обережні з цим етапом. Якщо дати сиропу варитися занадто довго, він може пригоріти. Нехай булькотить на малому вогні.
- Візьміть жовтки і покладіть їх у шприц. Просочіть нитки яєчних жовтків до сиропної суміші.
- Ви повинні робити попередній крок партіями, щоб нитки не прилипали.
- Потім зачекайте, поки вони затвердіють. Після цього за допомогою лопатки вийміть їх з горщика і помістіть у миску з дуже холодною водою.
- Це полегшить їх розрізання і не дасть злипнутися.
- Далі зваріть решту яєць і повторіть ту саму процедуру.
- З допомогою паперових рушників злийте зайву воду та сироп з ниток.
- Покладіть трохи риби, м’яса або вершкового сиру, і подавайте до столу. Ви також можете подати їх окремо.
- Насолоджуйтесь смачними оберненими яйцями!
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). ALMÍBAR. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Alm%C3%ADbar].
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). HUEVO. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Huevo].
- Wikipedia, la enciclopedia libre. (Consulta 2018). ESTEVIA. Online [https://es.wikipedia.org/wiki/Estevia_(edulcorante)].