Як приготувати неймовірні обернені яйця

Якщо ви шукаєте цікавий спосіб вийти зі своєї кулінарної рутини, ці обернені яйця вам ідеально підійдуть. Дізнайтеся, як зробити цю цікаву страву.
Як приготувати неймовірні обернені яйця

Останнє оновлення: 01 квітня, 2020

Яйця – один із найпоширеніших інгредієнтів у світі гастрономії, особливо якщо йдеться про випічку. Ви можете знайти їх у різних формах: варені, збиті, в мішечку і навіть смажені. Але ви коли-небудь чули про обернені яйця?

Цей спосіб приготування яєць – це декоративний варіант, який має вигляд тонких жовтих ниток (оскільки використовують лише жовтки та цукор). Цей рецепт родом з Португалії і, як правило, підходить для страв, які містять м’ясо, канапе, сосиски та рибу.

Контраст між солодкістю обернених яєць та солоним смаком страв – це те, що робить їх такими популярними. Хто б міг подумати, що можна крутити нитки з яєць?

Користь яєць для здоров’я

чому корисні обернені яйця
Яйця настійно рекомендують експерти з харчування через їх високий вміст необхідних білків та поживних речовин. Крім того, вони багаті на:
  • вітаміни А, В2, В5, В12, D і Е
  • здорові жири
  • такі мінерали, як селен, цинк, фосфор, кальцій та залізо
  • калорії (здорові)

Яйця також мають високий вміст холіну, що є дуже важливою поживною речовиною, яка допомагає покращити функції мозку. Крім того, вони допомагають запобігти серцево-судинним захворюванням, схуднути, контролювати рівень ЛПНЩ у крові (якщо ви їсте їх в помірних кількостях), покращити зір і знизити рівень тригліцеридів.

Тому яйця – ідеальна їжа, незалежно від того, як ви їх приготуєте. З цих – і багатьох інших – причин, ви повинні навчитися робити цей неймовірний рецепт, щоб додати до їжі нотку творчості.

Прочитайте цю статтю: 7 вагомих причин їсти яйця

Як приготувати обернені яйця

Хоча цей рецепт з яйцями, ви повинні пам’ятати, що він також містить багато цукру. Однак ви можете зробити його трохи легшим, використовуючи замість цього натуральні підсолоджувачі.

Секрет полягає в сиропі, який треба зробити з цукром і водою. Вам також знадобиться ситечко або шприц, який зробить нитки на вигляд як спагеті.

Інгредієнти

  • 1 склянка цукру (200 г)
  • 5 яєчних жовтків
  • 1 склянка води (250 мл)
  • 1 шприц або сито
  • 1/2 склянки дуже холодної води (125 мл)
  • паперовий рушник
як приготувати обернені яйця
Ця страва подається як закуска. Її можна готувати в будь-яку пору року. Погляньмо, як готувати обернені яйця поетапно.
  • Спочатку візьміть яйця і відокремте жовтки від білків.
  • Потім воду і цукор помістіть у горщик і доведіть до кипіння. Трохи розмішайте, поки не утвориться дуже густа консистенція. Суміш має нагадувати сироп. Будьте обережні з цим етапом. Якщо дати сиропу варитися занадто довго, він може пригоріти. Нехай булькотить на малому вогні.
  • Візьміть жовтки і покладіть їх у шприц. Просочіть нитки яєчних жовтків до сиропної суміші.
  • Ви повинні робити попередній крок партіями, щоб нитки не прилипали.
  • Потім зачекайте, поки вони затвердіють. Після цього за допомогою лопатки вийміть їх з горщика і помістіть у миску з дуже холодною водою.
  • Це полегшить їх розрізання і не дасть злипнутися.
  • Далі зваріть решту яєць і повторіть ту саму процедуру.
  • З допомогою паперових рушників злийте зайву воду та сироп з ниток.
  • Покладіть трохи риби, м’яса або вершкового сиру, і подавайте до столу. Ви також можете подати їх окремо.
  • Насолоджуйтесь смачними оберненими яйцями!



Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.