Як приготувати неймовірні обернені яйця

Якщо ви шукаєте цікавий спосіб вийти зі своєї кулінарної рутини, ці обернені яйця вам ідеально підійдуть. Дізнайтеся, як зробити цю цікаву страву.
 

Яйця – один із найпоширеніших інгредієнтів у світі гастрономії, особливо якщо йдеться про випічку. Ви можете знайти їх у різних формах: варені, збиті, в мішечку і навіть смажені. Але ви коли-небудь чули про обернені яйця?

Цей спосіб приготування яєць – це декоративний варіант, який має вигляд тонких жовтих ниток (оскільки використовують лише жовтки та цукор). Цей рецепт родом з Португалії і, як правило, підходить для страв, які містять м’ясо, канапе, сосиски та рибу.

Контраст між солодкістю обернених яєць та солоним смаком страв – це те, що робить їх такими популярними. Хто б міг подумати, що можна крутити нитки з яєць?

Користь яєць для здоров’я

чому корисні обернені яйця
Яйця настійно рекомендують експерти з харчування через їх високий вміст необхідних білків та поживних речовин. Крім того, вони багаті на:

  • вітаміни А, В2, В5, В12, D і Е
  • здорові жири
  • такі мінерали, як селен, цинк, фосфор, кальцій та залізо
  • калорії (здорові)

Яйця також мають високий вміст холіну, що є дуже важливою поживною речовиною, яка допомагає покращити функції мозку. Крім того, вони допомагають запобігти серцево-судинним захворюванням, схуднути, контролювати рівень ЛПНЩ у крові (якщо ви їсте їх в помірних кількостях), покращити зір і знизити рівень тригліцеридів.

Тому яйця – ідеальна їжа, незалежно від того, як ви їх приготуєте. З цих – і багатьох інших – причин, ви повинні навчитися робити цей неймовірний рецепт, щоб додати до їжі нотку творчості.

 

Прочитайте цю статтю: 7 вагомих причин їсти яйця

Як приготувати обернені яйця

Хоча цей рецепт з яйцями, ви повинні пам’ятати, що він також містить багато цукру. Однак ви можете зробити його трохи легшим, використовуючи замість цього натуральні підсолоджувачі.

Секрет полягає в сиропі, який треба зробити з цукром і водою. Вам також знадобиться ситечко або шприц, який зробить нитки на вигляд як спагеті.

Інгредієнти

  • 1 склянка цукру (200 г)
  • 5 яєчних жовтків
  • 1 склянка води (250 мл)
  • 1 шприц або сито
  • 1/2 склянки дуже холодної води (125 мл)
  • паперовий рушник

Відкрийте для себе: Крем-суп з броколі та яйцями пашот

як приготувати обернені яйця
Ця страва подається як закуска. Її можна готувати в будь-яку пору року. Погляньмо, як готувати обернені яйця поетапно.

  • Спочатку візьміть яйця і відокремте жовтки від білків.
  • Потім воду і цукор помістіть у горщик і доведіть до кипіння. Трохи розмішайте, поки не утвориться дуже густа консистенція. Суміш має нагадувати сироп. Будьте обережні з цим етапом. Якщо дати сиропу варитися занадто довго, він може пригоріти. Нехай булькотить на малому вогні.
  • Візьміть жовтки і покладіть їх у шприц. Просочіть нитки яєчних жовтків до сиропної суміші.
  • Ви повинні робити попередній крок партіями, щоб нитки не прилипали.
  • Потім зачекайте, поки вони затвердіють. Після цього за допомогою лопатки вийміть їх з горщика і помістіть у миску з дуже холодною водою.
  • Це полегшить їх розрізання і не дасть злипнутися.
  • Далі зваріть решту яєць і повторіть ту саму процедуру.
  • З допомогою паперових рушників злийте зайву воду та сироп з ниток.
  • Покладіть трохи риби, м’яса або вершкового сиру, і подавайте до столу. Ви також можете подати їх окремо.
  • Насолоджуйтесь смачними оберненими яйцями!