Як приготувати ніжні макарони без вершків та сиру

· Березень 26, 2019
Окрім уміння готувати вершкові соуси дуже важливо пам'ятати про ще одну запоруку смачної та ніжних макарон: якщо ви хочете, щоб було справді смачно, завжди готуйте макаронні вироби до консистенції "al dente" (італ. - "на зубок").

Ми можемо закластися: досі ви були переконані в тому, що приготувати ніжні макарони неможливо без великої кількості вершків та інших інгредієнтів з високим вмістом молочних жирів.

Для бездоганного результату і справді ніжних макарон, вам потрібно буде замінити вершки та сир на інші інгредієнти, які нічим не поступатимуться за своїм смаком цим молочним продуктам з виразним ароматом та присмаком.

У цій статті ми пропонуємо вашій увазі рецепт пасти без додавання вершків та сиру, проте складові страви нададуть їй настільки схожого звичного смаку, що ваші гості навіть не запідозрять, що у пасті чогось не вистачає.

Важко посперечатися з тим, що макарони – це одна з тих популярних страв, від яких завжди важко відмовитися.

Ця страва є неймовірно апетитною не тільки завдяки своєму приємному смаку, який пробуджує всі рецептори, але й завдяки чудовій текстурі. Приготувати ніжну пасту з доступних інгредієнтів під силу будь-кому, хто вміє дотримуватися температурного режиму та готувати макаронні вироби до необхідної консистенції.

Скільки часу необхідно для приготування пасти?

час приготування пасти

Смачні макарони мають бути “аль денте”! “Аль денте” – це термін на позначення ідеальної пасти, коли вона вже не є сирою, проте і не переварена. Утім, окрім правильної текстури дуже важливо додати до пасти ніжний вершковий соус, який припаде до смаку навіть найвибагливішим дегустаторам.

Якщо ви хочете приготувати напрочуд смачну страву з пасти, радимо не боятися експериментів та спробувати наш іноваційний рецепт. Повірте, після прочитання цієї статті ви навчитеся готувати ніжну пасту без додавання вершків. Вона матиме приємний сирний присмак, хоча сиру в її складі не буде.

Якщо ви візьмете на озброєння цей рецепт, то зможете приготувати ніжну пасту з доступних інгредієнтів. Вірте чи ні, але попри відсутність сиру та вершків ця страва з пасти буде найніжнішою з тих, які вам доводилося куштувати досі. Ми переконані, що цей рецепт стане одним з ваших улюблених способів приготування пасти.

Попри свою лаконічність, ця страва чудово підійде для особливих подій та святкових застіль, адже її ніжний смак зможе заінтригувати та здивувати ваших гостей.

Повірте, ця проста страва з пасти неодмінно стане родзинкою столу!

Не відкладайте приготування пасти на потім та випустіть на волю свого внутрішнього шеф-кухаря, який за допомогою цієї простої страви здатний віднести дегустаторів до нірвани. Ці ніжні макарони є дещо більшим, ніж просто стравою з макаронних виробів, адже вона здатна розбудити неймовірні емоції.

Які інгредієнти потрібні для того, щоб приготувати ніжні макарони?

Для соусу:

  • 2 склянки натурального йогурту без домішок (400 г)
  • 1/2 склянки маленьких печериць або будь-яких інших грибів (125 г)
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 цибулина
  • 4 зубки часнику
  • 1/4 склянки соєвого соусу (62 мл)
  • кілька крапель оливкової олії
  • сіль та перець за смаком

Для макаронів:

  • 1 упаковка макаронів улюбленого бренду (500 г)
  • 1 дрібка солі

Спосіб приготування ніжних макаронів без додавання сиру та вершків

рецепт пасти без вершків та сиру

Перший етап:

  • Наріжте овочі на дошці. Зверніть увагу, що цибулю та часник необхідно порізати маленькими кубиками.

Другий етап:

  • Налийте у невелику каструлю трохи оливкової олії та помістіть її на вогонь. Розігрівайте олію впродовж однієї хвилини.
  • Коли олія підігріється, додайте до неї цибулю та часник. Протушкуйте овочі.

Третій етап:

  • Щойно овочі стануть прозорими, додайте у каструлю дрібно нарізані печериці. Якщо печериць у вас немає, можете замінити їх на будь-які інші гриби.
  • Додайте соєвий соус, накрийте каструлю кришкою та варіть овочі з грибами у соусі на малому вогні.

Четвертий етап:

приготувати ніжну пасту з йогуртом

  • Коли овочі та гриби приготуються, збільште вогонь, щоб волога, яка міститься у грибах, повністю випарувалася.

П’ятий етап:

  • Додайте до суміші натуральний йогурт без домішок, не забуваючи при цьому постійно перемішувати соус. Температуру також краще поступово знизити до мінімуму. Перемішувати суміш під час додавання йогурту потрібно для того, щоб молочний продукт не згорнувся та не втратив свою вершкову текстуру.
  • Щойно всі інгредієнти соусу добре змішаються та розігріються (проте будьте обережними, щоб не переготувати їх), додайте до нього завершальний штрих – посипте соус дрібно нарізаним пучком петрушки.

Шостий етап:

  • Відваріть макарони у великій каструлі з водою. Не забудьте додати до води сіль.
  • Щойно консистенція макаронів буде “аль денте”, зніміть каструлю з вогню та процідіть макаронні вироби.
  • Змішайте готові макарони з ніжним соусом на основі овочів та вершків та дозвольте собі насолодитися неймовірним смаком та текстурою, від яких ваші рецептори неодмінно будуть у захваті!