Як приготувати смачні фрикадельки в іспанському соусі
Приготувати страви з меленим м’ясом досить легко. Відмінність цього рецепту – це те, як його видозмінили в Іспанії. Ці фрикадельки в іспанському соусі відрізняються тим, що містять смачний соус з дійсно дивовижних середземноморських інгредієнтів. Сьогодні ви дізнаєтеся, чи справді ви можете пізнати світ через їжу.
Ці фрикадельки в іспанському соусі є унікальною стравою, яку ви ніколи раніше не куштували. Найцікавіше в цьому рецепті – не самі фрикадельки, а приправа і смачний соус.
Якщо ви любите змінювати класичні рецепти або традиційний спосіб розподілу меню протягом тижня, цей рецепт є чудовою альтернативою для вас! Дізнайтеся більше про інші культури завдяки цьому рецепту.
Секрет полягає в тому, щоб переконатися, що соус вийшов неперевершеним. Іспанці додали до своєї кухні середземноморські елементи, які надають цій страві неповторного смаку.
У цій статті ми поділимося рецептом із двох частин. У першій частині пояснюється, що це за соус і як його готувати. У другій частині пояснюється, як приготувати фрикадельки та інші кроки для завершення процесу.
Якщо ви замислюєтеся, чи є ця страва корисна для вас, не турбуйтеся! М’ясо та тваринні білки є частиною збалансованого харчування і мають унікальні властивості для вашого організму. Тому не вагайтеся сьогодні спробувати цей дивовижний рецепт!
Як приготувати фрикадельки в іспанському соусі
Як готувати соус
Як ви вже знаєте, це ключ до цього рецепту. Будьте уважними. Не хвилюйтеся, цей соус можна легко і швидко приготувати.Інгредієнти
- 2 цибулі
- 1 келих білого вина (250 мл)
- 2 моркви
- 1 столова ложка солі (15 г)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
- 2 очищені зубчики часнику
- 1 столова ложка пшеничного борошна (15 г)
- 1 щіпка меленого чорного перцю
Відкрийте для себе: Запіканка з цвітної капусти з соусом бешамель
Приготування
- Для початку дрібно наріжте цибулю, часник і моркву. Налийте оливкову олію на сковороду й обсмажте овочі.
- Вони мають стати золотисто-коричневими й пахнути смачно.
- Тепер приправте сіллю і дрібкою чорного перцю.
- Одразу додайте борошно, а потім нехай кипить. Цей крок дуже важливий!
- Зменште вогонь і додайте вино. Готуйте протягом 25 хвилин.
- Якщо ви помітили, що соус загустів, можна додати трохи води.
Як готувати фрикадельки
Інгредієнти
- 400 г яловичого фаршу
- 200 г меленої свинини
- 2 яйця
- 3 столові ложки сиру пармезан (45 г)
- 1 скибочка хліба
- 2 дрібно нарізані гілочки петрушки
- 1 столова ложка меленого чорного перцю (15 г)
- 3 столові ложки оливкової олії (45 мл)
- 1 столова ложка солі (15 г)
Ви також повинні прочитати цю статтю: Фрикадельки з баклажанів: пальчики оближеш!
Приготування
- Спочатку покладіть хліб з тертою цибулею в середню миску.
- Змішайте руками, поки сік цибулі не змастить хліб.
- Додайте фарш, м’ясо, яйця, часник і сир пармезан і перемішайте. Заправте та додайте всі інгредієнти.
- За допомогою великої ложки зробіть фрикадельки. Якщо хочете, ви можете додати трохи пшеничного борошна, щоб м’ясо краще трималося.
- Повторіть, поки не залишиться м’яса, і відставте.
- Налийте оливкову олію на гарячу сковороду на середньому вогні й обсмажуйте фрикадельки, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
- Нарешті, помістіть їх у велику миску і полийте іспанським соусом.
І це все: ваші фрикадельки з іспанським соусом готові! Насолоджуйтесь! Смачного!
- Saura-Calixto, F., & Goñi, I. (2006). Antioxidant capacity of the Spanish Mediterranean diet. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2004.11.033
- Varela-Moreiras, G., Ruiz, E., Valero, T., Avila, J. M., & del Pozo, S. (2013). The Spanish diet: an update. Hospital Nutrition. https://doi.org/10.3305/nh.2013.28.sup5.6914
- McAfee, A. J., McSorley, E. M., Cuskelly, G. J., Moss, B. W., Wallace, J. M. W., Bonham, M. P., & Fearon, A. M. (2010, January). Red meat consumption: An overview of the risks and benefits. Meat Science. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2009.08.029