Фрикадельки з баклажанів: пальчики оближеш!

Квітень 3, 2019
Фрикадельки з баклажанів дуже легко приготувати без шкоди для смаку або поживної цінності. Вони дуже смачні для будь-яких гостей!

Серед рідноманіття вегетаріанських і веганських страв, фрикадельки з баклажанів є одним із найсмачніших і найоригінальніших варіантів. Після приготування вони залишаються хрусткими зовні та твердими зсередини. Крім того, якщо ви не дуже любите тофу, баклажани є чудовим замінником м’яса.

Значною перевагою баклажанів є те, що вони забезпечують м’яку основу, яку можна легко перетравити, що підходить для різних інгредієнтів та спецій. Таким чином, ви можете внести потрібні зміни та вибрати бажаний присмак.

Враховуючи те, що баклажан є м’ясистим овочем, кількох цілком достатньо для приготування. Крім того, залежно від того, яку приправу ви додасте, вони можуть бути схожі на ваше улюблене м’ясо.

Наш рецепт фрикадельок з баклажанів містить дуже ароматну приправу, але м’який смак. Загалом, коли йдеться про приготування фрикадельок і гамбургерів, стають в пригоді соєвий соус і кмин, які значною мірою допомагають імітувати м’ясо.

Шпинатні фрикадельки з баклажанів

як приготувати фрикадельки з баклажанів Інгредієнти

  • 3 столові ложки панірувальних сухарів
  • 1 середнє яйце
  • 1 гілочка подрібненої петрушки
  • 3 зубчики свіжого часнику
  • 1 маленька цибулина
  • 3 великі баклажани
  • ⅓ склянки шпинату (10 г)
  • приправи: сіль і чорний перець
  • необов’язково: мелене орегано

Приготування

  • Нагрійте духовку до 200º C.
  • Часник очистьте і дрібно наріжте.
  • Наріжте баклажани дрібними кубиками. Потім подрібніть їх у блендері. Потрібно зробити пасту з баклажанів.
  • На середньому вогні нагрійте сковорідку, злегка змащену оливковою олією.
  • Окремо поріжте цибулю на дрібні шматочки (якомога менше) і додайте її до соте. Потім, щойно вона стане прозорою, додайте трохи перцю і часнику.
  • Коли часник підсмажиться, додайте шпинат і пасту з баклажанів.
  • Посоліть за смаком. Нехай все охолоне протягом 10 хвилин, постійно помішуйте.
  • Після цього зніміть сковорідку з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
  • Збийте яйце разом з петрушкою. Потім змішайте з баклажанною пастою за допомогою ручного міксера.
  • Візьміть трохи суміші і сформуйте руками кульки. Прокрутіть у сухарях, перш ніж помістити на деко.
  • Вони мають бути готові приблизно через 20 хвилин.
  • Після того як ви зробили стільки баклажанів, як ви хочете, поставте їх у духовку приблизно на 10-15 хвилин. Ви також можете смажити їх на сковороді.

Відкрийте для себе: Як легко приготувати фрикадельки з кіноа та нутом

Фрикадельки з баклажанів з томатним соусом

фрикадельки з томатним соусомІнгредієнти

  • свіжа петрушка
  • оливкова олія
  • 1 зубчик часнику
  • свіжий базилік
  • 2 столові ложки цукру (30 г)
  • 4-5 баклажанів (600 г)
  • 1 середнє яйце
  • 150 г твердого хліба
  • приправи: сіль, чорний перець, мелений тмин.
  • 800 г очищених цілих помідорів
  • додатково: ½ склянки води (125 мл)

Чи знаєте ви? Смачний рецепт баклажана, фаршированого м’ясом

Приготування

  • По-перше, розігрійте сковорідку з олією на середньому вогні.
  • Потім відділіть і очистьте зубчики часнику. Далі наріжте їх шматочками (якомога менше). Зробіть те ж саме з петрушкою і відставте їх убік.
  • Окремо наріжте хліб на дрібні шматочки і на короткий час замочіть їх у воді (щоб вони пом’якшали).
  • Наріжте баклажани (неочищені) дрібними кубиками й обсмажте їх на сковороді. Після того, як зготуються, покладіть баклажани в блендер з хлібом, часником, петрушкою, оливковою олією і невеликою кількістю води. Потім змішайте, поки не утвориться паста.
  • Якщо паста привела набула потрібної консистенції, покладіть її у миску. В іншому випадку додайте воду і знову змішайте.
  • Пасту з баклажанів залиште при кімнатній температурі десь на 20 хвилин, накривши рушником.
  • Тим часом розігрійте духовку до 200° C.
  • Збийте яйце з сіллю і перцем. Потім додайте суміш до пасти з баклажанів і знову все змішайте.
  • Утворіть маленькі кульки з невеликою кількістю пасти. Майте на увазі, що чим більші та товстіші кульки, тим довше вони будуть готуватися. Щоб вони не прилипли до деко, треба змастити його перед тим, як класти зверху фрикадельки з баклажанів.
  • Випікайте 20 хвилин при 180º C.
  • Покладіть помідори в блендер разом з дрібкою солі та цукром. Змішайте, щоб утворився соус. Нарешті додайте базилік і відкладіть.
  • Після того, як фрикадельки будуть готові, полийте їх великою кількістю томатного соусу.

Фрикадельки з баклажанів також можна готувати з моцарелою. Якщо ви любите сир, напевно, ця альтернатива вас зацікавить.

З іншого боку, якщо ви хочете надати фрикаделькам більшої текстури, ви можете додати кіноа, яка буде хрусткою і неймовірно смачною!