Як приготувати смачні кульки з бананами та сиром
Спілі банани та сир – це дуже поширене поєднання в Карибській кухні. Воно є таким ідеальним завдяки суміші солодких і солоних смаків. Ви можете знайти різні рецепти з цим прекрасним дуетом, кульки з бананами та сиром – один із них.
Завдяки вишуканому солодкому смаку стиглі банани добре поєднуються майже з усіма видами сиру. Взагалі, в карибській кухні свіжі сири майже завжди додають до запечених бананів. Дуже поширеними варіантами є моцарела, козячий сир або домашній сир. Гауда, Проволоне та Пармезан також чудово контрастують з бананами.
У цій статті ми розглянемо чудовий рецепт смажених кульок з бананами і сиром.
Смажені кульки з бананами та сиром
Приготування цього рецепта триває 30 хвилин. Результат – дуже смачна страва, яка може бути гарніром або закускою.
Інгредієнти
- 3 стиглі банани
- 2 яйця
- 1/2 склянки холодного молока
- 1/2 склянки борошна
- 3 столові ложки вершкового масла
- 200 г сиру Чедер, нарізаного дрібними кубиками
- Сіль на смак
- Олія
Інструкція
- Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння. Додайте порізані банани. Готуйте кілька хвилин.
- Злийте воду і розчавіть банани, поки не утвориться паста. Додайте масло та молоко, щоб зробити пюре. Перемішайте, поки не буде однорідної маси.
- Відставте на 5 хвилин.
- У мисці збийте яйця з дрібкою солі. В іншій мисці просійте борошно і змішайте з дрібкою солі.
- Сформуйте круглі кульки з бананів. Зробіть дірочку в центрі, щоб покласти туди шматочок сиру. Закрийте отвір.
- Опустіть кожну кульку в збиті яйця, а потім в борошно.
- Нагрійте сковороду з достатньою кількістю олії та смажте кульки на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору.
- Вийміть і споживайте, як вам подобається.
Смажені сирні кульки
Ці кульки, наповнені сиром, можна їсти з рисом або як частину основної страви. Їхній аромат і смак справді дуже привабливі.
Інгредієнти
- 450 г нарізаного м’яса
- Жовток одного яйця
- 1/4 склянки хлібної крихти
- 1/2 дрібно нарізаної білої цибулі
- 1/2 тонко нарізаного перцю
- 1 подрібнений зубчик часнику
- 1/4 чайної ложки паприки
- 450 г порізаного на кубики сиру Едем
- Олія (для смаження)
Інструкція
- Покладіть усі інгредієнти, крім сиру, у кухонний комбайн. Або ви можете змішувати їх вручну, доки не утвориться однорідна маса.
- Використовуючи ложку, зробіть кульки у формі фрикадельок.
- Зробіть простір у центрі кожної кульки, щоб покласти сир. Закрийте їх.
- Нагрійте олію у великій сковороді і смажте кульки до золотисто-коричневого кольору. Зменште вогонь, накрийте і готуйте ще 5 хвилин.
- Подавайте окремо або з соусом.
Кульки з бананами та козячим сиром
Універсальність цього рецепта дозволяє їсти ці кульки з рибною або м’ясною стравами. Вони також можуть бути прекрасним десертом. Цього рецепта вистачить на шістьох людей. Їх можна також зберігати в холодильнику перед приготуванням.
Інгредієнти
- 3 або 4 стиглі банани, нарізані на шматочки
- 4 столові ложки вершкового масла
- 2 палички кориці
- 4 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 100 г свіжого козячого сиру
- 1/2 склянки меду
Напрямки
- Очистіть і обсмажте шматочки банану в маслі. Це дозволить зробити їх м’якими. Потім розчавіть їх виделкою.
- Додайте кукурудзяний крохмаль, мед і корицю. Мішайте їх, поки не отримаєте густе тісто, додавши всі інгредієнти.
- Зробіть маленькі кульки, такого розміру, як половина вашої долоні.
- За допомогою свого пальця в центрі кожної кульки зробіть отвір і покладіть трохи сиру.
- Нагрійте сковороду з великою кількістю олії та обсмажуйте кульки до золотисто-коричневого кольору. Дістаньте з олії та покладіть на паперовий рушник, щоб поглинувся надлишок олії.
- Коли будете подавати, на бажання додайте трохи меду зверху.