Рецепти смузі на основі вівсяного молока

Травень 27, 2019
Смузі на основі вівсяного молока є не тільки неймовірно смачними, але й поживними та корисними. У цій статті ми зібрали прості рецепти, за допомогою яких ви зможете швидко та легко приготувати вівсяні смузі на власній кухні.

Ці поживні та смачні смузі на основі вівсяного молока не тільки позитивно впливають на самопочуття та здоров’я людини, але й приносять неймовірне задоволення смаковим рецепторам. До того ж вони чудово втамовують спрагу у літню спеку та стимулюють процес схуднення.

Чому вівсянка?

Вівсянка – це неймовірно корисна крупа, збагачена фосфором, клітковиною, цинком, марганцем, вітаміном D та магнієм. Якщо ви їстимете вівсянку натщесерце, то зможете покращити роботу органів шлунково-кишкового тракту, прискорити процес травлення, запобігти розвитку раку та знизити рівень холестерину у крові. Саме тому вівсянку рекомендують до вживання діабетикам та хворим на інсулінорезистентність.

Вівсяне молоко – це рослинний напій, який готують шляхом збивання вівсяних пластівців з водою. Ви можете підсилити корисні властивості цієї крупи, якщо доповните смузі на основі вівсяного молока свіжими фруктами.

Корисні та смачні смузі на основі вівсяного молока

Рецепт вівсяного молока

рецепт вівсяного молока

Інгредієнти:

  • 1 літр води
  • 6 столових ложок вівсяної крупи (70 г)

Спосіб приготування:

  • Збийте вівсяну крупу з водою у стаціонарному блендері до однорідної консистенції.
  • Процідіть готове вівсяне молоко від залишків крупи.

На основі залишків вівсяної крупи можна готувати низькокалорійний десерт з додаванням натурального йогурту та меду. Їх також можна додавати у будь-яку кашу або їсти у чистому вигляді.

Полунично-бананове смузі на основі вівсяного молока

Інгредієнти:

  • 1 невеликий банан (100 г)
  • 1 літр води
  • мед за смаком
  • 3 великі полуниці (50 г)
  • 1 жменя мюслі (120 г)
  • 6 столових ложок вівсяних пластівців (70 г)

Спосіб приготування:

  • Перш за все приготуйте вівсяне молоко та відкладіть його на якийсь час.
  • Очистіть полуниці від плодоніжок та ретельно їх помийте. Наріжте полуниці невеликими шматочками.
  • Очистіть банани від шкірки та наріжте їх маленькими кубиками.
  • Збийте фрукти у стаціонарному блендері разом з вівсяним молоком.
  • На бажання додайте до готового смузі трохи натурального меду.
  • Перед подачею посипте смузі жменею мюслі.

Вівсяно-бананове смузі на основі молока

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки знежиреного натурального йогурту без домішок (100 мл)
  • 1 банан, нарізаний невеликими шматочками (100 г)
  • 1/2 склянки знежиреного молока (100 мл)
  • 2 неповні столові ложки натурального меду (30 г)
  • 1/4 столової ложки меленої кориці (5 г)
  • 1/4 склянки вівсянки (50 г)

Спосіб приготування:

  • Помістіть всі компоненти смузі у стаціонарний блендер та збийте напій на максимальній швидкості.
  • Подавати вівсяно-бананове смузі краще в охолодженому вигляді.

Смузі на основі вівсянки, банана та вершкового масла

смузі на основі вівсянки та банана

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка насіння льону або лляного борошна (10 г)
  • 2 склянки холодного мигдального молока (400 мл)
  • 2 столові ложки вівсяного борошна або вівсяної крупи (30 г)
  • 1 банан, нарізаний невеликими шматочками (100 г)
  • 1 столова ложка меду (20 г)
  • 1/4 пачки вершкового масла (50 г)

Спосіб приготування:

  • Збийте всі компоненти смузі у стаціонарному блендері на максимальній швидкості до утворення однорідної консистенції.
  • Смакує вівсяно-бананове смузі охолодженим.

Смузі на основі вівсянки та свіжих ягід

Інгредієнти для вівсяного молока:

  • 1/4 склянки вівсяної крупи (50 г)
  • 3/4 склянки знежиреного молока (150 мл)
  • 1 1/2 склянки насіння чіа або льону (30 г)
  • 1/2 столової ложки мигдального екстракту (5 г)

Спосіб приготування:

  • Помістіть всі компоненти смузі у стаціонарний блендер та збийте смузі на максимальній швидкості.
  • Коли консистенція напою буде однорідною, перелийте смузі у красиві склянки.
  • Перед подачею необхідно охолодити смузі у холодильнику впродовж 5 годин.

Інгредієнти для смузі:

  • 1 невеликий банан (100 г)
  • 2 столові ложки вівсяної крупи (20 г)
  • 1 столова ложка меленої кориці (10 г)
  • 4-5 полуниць або чорниць (60 г)
  • 1/2 склянки знежиреного молока (100 мл)

Спосіб приготування:

  • Ретельно збийте всі компоненти вівсяно-ягідного смузі у стаціонарному блендері.
  • Додайте охолоджене вівсяне молоко.
  • Ретельно перемішайте напій та перелийте його у красиві високі склянки.
  • Подавати смузі краще в охолодженому вигляді.

Смузі на основі вівсянки, груші та імбиру

Інгредієнти:

  • 1/2 банана (50 г)
  • 4 кубики льоду
  • 1 неочищена груша (100 г)
  • 1/2 склянки готової вівсяної каші (100 г)
  • 1 склянка молока або знежиреного натурального йогурту (200 мл)
  • 1 столова ложка (10 г) лляної олії (за бажанням)
  • 1/2 чайної ложки свіжого натертого імбиру (5 г)

Спосіб приготування:

  • Збивайте всі компоненти смузі у стаціонарному блендері впродовж 10 хвилин.
  • Подавати смузі краще у холодному вигляді. Таким чином вам вдасться краще розкрити смак фруктів, тож смузі вас неодмінно здивує своїм незвичайним смаком та приємним ароматом. Це стосується не тільки цього напою, але й інших смузі на основі вівсяного молока.

Смузі на основі банана та груші

смузі на основі вівсяного молока та груші

Інгредієнти:

  • 1 спіла груша (100 г)
  • 2 спілі банани (200 г)
  • 5 столових ложок цукру (125 г)
  • 2 1/4 склянки вівсяного молока (600 мл)
  • 1/4 склянки води або кілька кубиків льоду (100 мл)

Спосіб приготування:

  • Наріжте банани та грушу невеликими шматочками.
  • Збийте фрукти у стаціонарному блендері разом з цукром та водою (або кубиками льоду). Не хвилюйтеся, що готовий напій матиме зернисту консистенцію. Звісно, взимку краще не додавати до смузі лід. Не варто засмучуватися, адже без льоду це смузі також чудово смакуватиме.
  • Під час збивання поступово додавайте до смузі вівсяне молоко.
  • Подавати напій краще в охолодженому вигляді.

Смузі на основі вівсянки та соєвого молока

Інгредієнти:

  • 1 склянка соєвого молока (200 мл)
  • 1 банан, нарізаний невеликими шматочками (100 г)
  • 4 столові ложки вівсяної крупи (80 г)
  • кориця за смаком
  • натуральний мед за смаком

Спосіб приготування:

  • Збивайте всі компоненти смузі у стаціонарному блендері впродовж 5 хвилин.
  • Подавати напій краще охолодженим. Зверніть увагу, що суміш соєвого молока, банана, вівсяної крупи та меду містить величезну кількість поживних речовин. Всі ці продукти є незамінними для гарного самопочуття та відмінного здоров’я.
  • Якщо ви не любите присмак кориці, можете замінити її ванільним екстрактом або іншим натуральним ароматизатором. Це вівсяне смузі чудово смакуватиме з ваніллю.