Як приготувати смачні овочеві омлети

· Серпень 28, 2018
Початок дня із сімейної страви принесе всій родині радість і щастя. Ось чому ви можете зробити чудові та прості овочеві омлети. Хочете спробувати?

Багато хто не знає, що овочеві омлети виникли в Іспанії. Під час іспансько-французької війни через економічні та політичні ембарго виник дефіцит продуктів, в тому числі картоплі, які необхідні для приготування іспанських омлетів.

Іспанському народу довелося вигадати простий спосіб робити омлети без картоплі. Іспанці жартома називали їх “французькими омлетами”. До цього дня іспанці досі їх так називають.

Яйця – основний інгредієнт цієї страви. Проте багато творчих кухарів використовують інші інгредієнти для приготування омлетів, тому що є безліч версій цієї популярної страви. Це здоровий рецепт, оскільки яйця – це чудове джерело білка, вітамінів та мінералів, які можна їсти часто, особливо дітям.

Яєчні білки мають високий вміст протеїнів, а жовтки містять вітаміни, мінерали, холестерин і лецитин. Насправді, було проведено численні дослідження, присвячені поживній цінності яєць. Жовтки також забезпечують такі антиоксиданти, як лютеїн і зеаксантин.

Овочеві омлети

як приготувати овочеві омлети
Ви можете спробувати цей рецепт зі своїми улюбленими овочами, щоб дійсно насолодитися смаком яєць. Фактично, ви можете створити багато варіантів відповідно до власного смаку. Це базовий простий рецепт.

Інгредієнти

  • 4-5 яєць (300 г)
  • 1 маленька цибуля (60 г)
  • 1 маленька морква (60 г)
  • 2 чайні ложки солі (10 г)
  • 1 чайна ложка перцю (5 г)
  • 1 маленький червоний перець (80 г)
  • 4 столові ложки оливкової олії (60 мл)
  • сир (100 г)
  • 2 скибочки вареної індички (25 г)

Підготовка

  • Спочатку наріжте моркву невеликими кубиками й відваріть на середньому вогні.
  • Далі обсмажте перець на двох столових ложках оливкової олії в невеликій сковорідці. Якщо хочете, ви можете додати до омлету трохи курячої грудки.
  • Потім вимкніть вогонь, коли овочі стануть золотистими, а морква м’якою. Злийте воду і відставте вбік.
  • Покладіть у миску яйця, нарізаний дрібними шматочками сир і два шматочки індички, нарізаної на тонкі смужки.
  • Добре перемішайте і додайте сіль та перець. Те саме зробіть в іншій мисці.
  • Після того, як овочі охолонуть, покладіть половину з них в одну миску, а решту – в іншу.
  • Налийте дві столові ложки оливкової олії в велику сковорідку. Коли нагріється, додайте вміст з однієї з чашок.
  • Після того, як омлет можна легко підняти лопаткою, згорніть його наполовину.
  • Нарешті, зачекайте 5 хвилин, перш ніж перевертати. Готуйте ще 5 хвилин. Повторіть процедуру із вмістом іншої чашки, і у вас будуть овочеві омлети для всієї родини.

Перевірте цю статтю: Чому необхідно їсти яйця кілька разів на тиждень

Овочеві омлети зі шпинатом

овочеві омлети зі шпинатом
Цей омлет з овочів ідеально підходить для тих, хто піклується про своє здоров’я і хоче залишатися у формі. Це лише один із багатьох варіантів популярного сніданку. Спробуйте!

Інгредієнти

  • 4-5 яєць (300 г)
  • 3 чайні ложки солі (15 г)
  • 2 миски листя шпинату (200 г)
  • 1 чайна ложка перцю (5 г)
  • 2 столові ложки оливкової олії (60 мл)
  • ½ миски цибулі-порей (120 г)

Підготовка

  • Спочатку нагрійте оливкову олію в сковороді та обсмажте цибулю на середньому вогні.
  • Далі додайте нарізане листя шпинату і добре перемішайте. Почекайте одну хвилину і зніміть з вогню.
  • Потім збийте яйця і додайте сіль, перець, шпинат і цибулю-порей, добре перемішайте.
  • Помістіть суміш в сковорідку та смажте декілька хвилин на слабкому вогні.
  • Коли омлет зготується, переверніть його, використовуючи лопатку. Він має бути коричневий з обох боків. Ви можете насолоджуватися своїм рослинним омлетом.