Як пити зелений чай: 4 нові способи
Зелений чай – це напій, який пройшов шлях від модного до майже життєво важливого. Він дуже популярний у нашому житті. Ми навчимо вас, як пити зелений чай краще і цікавіше.
Тепер ви можете замовити чай у будь-якому ресторані чи кафе або приготувати його самостійно.
Він має багато переваг для нашого організму. З усіх його якостей найпопулярнішою є його здатність спалювати калорії. Це важливо для тих, хто намагається схуднути.
Проте властивості цього напою цим не обмежуються.
Це також чудова заміна кави, оскільки теїн, який він містить, набагато м’якший і діє довше ніж кофеїн. Він також багатий на антиоксиданти та вітаміни.
Однак люди втомлюються повсякчас пити звичайний зелений чай. Через деякий час може виникнути спокуса проміняти його на інші смачні напої.
Спробуйте наші смачні рецепти.
Як пити зелений чай
Почнемо з найбільш традиційного способу споживання цього чаю. Якщо ви ще не звикли до цього напою, рекомендуємо почати з цього рецепту.Читайте також: Проносні напої проти закрепів: 5 чудових рецептів
Інгредієнти
- 2 склянки води (500 мл)
- 1 столова ложка зеленого чаю (5 г)
Приготування
- Спочатку нагрійте воду. Вода не повинна закипіти, тому зніміть із вогню безпосередньо перед закипанням.
- Додайте зелене листя чаю та залиште заваритися на 3-5 хвилин. Смак зеленого чаю може бути неприємним, якщо він занадто міцний.
- Вийнявши листя, ви можете негайно випити або додати лід, якщо хочете освіжаючий напій.
Альтернативні способи: як пити зелений чай по-іншому
Щойно ви звикли до основного способу приготування і споживання зеленого чаю, ми можемо спробувати різні комбінації і скористатися їхніми перевагами.
1. Зелений чай з лимоном
Ця суміш неймовірна. Лимон повний антиоксидантів і вітаміну С і дуже добре спалює жир.Отже, це прекрасне поєднання, якщо ви хочете схуднути чи подбати про свою шкіру.
Вам просто потрібно додати лимонний сік до основного рецепта.
Не пропустіть: 8 харчових продуктів і напоїв, які можуть спричинити мігрень
2. Коктейль із зеленим чаєм і авокадо
Поєднуючи природні енергетичні якості цього чаю зі здоровими жирами в авокадо, ви отримаєте справжню бомбу для здоров’я.
- Щоб приготувати його, змішайте половину авокадо з половиною чашки чаю та насолоджуйтеся.
- Ми рекомендуємо пити цей напій вранці або вдень, щоб найкращим чином скористатися енергією.
3. Зелений ромашковий чай з анісом
Якщо у вас проблеми з травленням, це один із найкращих способів їхнього вирішення.
Ромашка має властивості, які допомагають під час травлення та полегшують біль та важкість у животі. З іншого боку, аніс ідеально підходить для зменшення запалення.
Поєднуючи всі ці властивості, ми отримуємо натуральний надзвичайно потужний лікувальний засіб та чудовий союзник для контролю ваги.
Інгредієнти
- 1 літр зеленого чаю
- 1 столова ложка:
- анісу (10 г)
- ромашки (10 г)
Приготування
- Нагрійте зелений чай. Перед тим, як закипить, додайте аніс і ромашку.
- Зніміть із вогню й залиште настоятися на 5-10 хвилин.
- Одразу випийте.
4. Зелений чай з м’ятою та імбиром
Він подобається багатьом завдяки освіжаючому ефекту м’яти.
Імбир спалює жир і активізує метаболізм, як і зелений чай.
Інгредієнти
- 1 літр зеленого чаю
- 1 столова ложка м’яти (10 г)
- 1 маленький шматочок свіжого імбиру
- 2 ложки льоду
Усе, що вам потрібно зробити, – це поєднати всі інгредієнти, щоб отримати переваги їхніх властивостей.
Коли треба пити зелений чай
Тепер, коли ви дізналися про різні способи приготування цього чаю, погляньмо, як пити зелений чай та отримати переваги.Якщо ви хочете схуднути
Найкращий час для зеленого чаю – через 20 хвилин після кожного прийому їжі, тому що чай почне спалювати жир, перш ніж його поглине тіло.
Якщо ви хочете збільшити рівень білків і мінералів
У цьому випадку найкраще пити зелений чай перед їдою, тому що так він допоможе організму й підвищить поглинання магнію та вітамінів С і Е.
Натщесерце
Багато хто п’є каву натщесерце. Якщо ви один із цих людей, краще замінити її на чашку зеленого чаю.
Це буде мати такий самий ефект, як і кава, але не подіє настільки агресивно на ваш шлунок.
Крім того, зелений чай натщесерце збільшує здатність організму отримати користь від його властивостей.
Ще кілька зауваг
Попри те, що зелений чай має багато переваг для здоров’я, ви повинні мати на увазі, що не варто зловживати цим напоєм.
Рекомендована доза становить до 5 чашок на день, якщо ви не п’єте каву. За кожну чашку кави, яку ви п’єте, ви повинні вилучити одну чашку зеленого чаю.
Якщо ви страждаєте на тахікардію або гіпертонію, не рекомендовано пити понад 2 чашки на день, і ніколи поєднуйте його з ліками, не порадившись із лікарем.
- Chacko SM, Thambi PT, Kuttan R, Nishigaki I. Beneficial effects of green tea: a literature review. Chin Med. 2010;5:13. Published 2010 Apr 6. doi:10.1186/1749-8546-5-13
- Dreher, M. L., & Davenport, A. J. (2013). Hass Avocado Composition and Potential Health Effects. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 53(7), 738–750. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.556759
- Pervin M, Unno K, Ohishi T, Tanabe H, Miyoshi N, Nakamura Y. Beneficial Effects of Green Tea Catechins on Neurodegenerative Diseases. Molecules. 2018;23(6):1297. Published 2018 May 29. doi:10.3390/molecules23061297
- Mikaili P, Mojaverrostami S, Moloudizargari M, Aghajanshakeri S. Pharmacological and therapeutic effects of Mentha Longifolia L. and its main constituent, menthol. Anc Sci Life. 2013;33(2):131–138. doi:10.4103/0257-7941.139059