Як вивести зайву рідину за допомогою ананаса, огірка і хвоща
Дізнайтеся як вивести зайву рідину у природний спосіб з сечогінними засобами, такими як ананас, огірки та хвощ.
Чи знаєте ви, що вони можуть зробити для вашого організму і як використовувати їх щодня, щоб усунути зайву рідину, скинути зайву вагу і зменшити здуття живота.
Забудьте про зайву рідину за допомогою правильного харчування
Люди з проблемами затримки рідини, як правило, шукають добавки або сечогінні засоби, щоб позбутися від здуття живота.
Коли ви виведете рідину, ви помітите зміни в об’ємах. Однак вага може збільшитися через різні фактори, такі як надлишок солі або сидячий спосіб життя.
Деякі захворювання, пов’язані із запаленням, також можуть бути поліпшені за допомогою продуктів з сечогінними властивостями, оскільки вони зменшують накопичену в ураженій області зайву рідину. Це також можливо через подагру й артрит.
Деякі харчові продукти з сечогінними властивостями можна додати до вашого щоденного раціону, щоб природним чином збалансувати рідини в організмі.
Також дуже корисно пити воду, щоб стимулювати хорошу роботу нирок. Бажано випивати не менше 8 склянок на день, особливо коли жарко.
Ананас
Ананаси – солодкі тропічні фрукти з приємним смаком і високим вмістом води та клітковини.Цей плід часто включають в дієти, оскільки він покращує засвоєння білків і жирів та є дуже ситним.
Високий вміст розчинної клітковини сприяє руху кишківника і бореться з закрепами.
Своїми очисними та сечогінними властивостями ананаси зобов’язані кільком поживним речовинам, таким як:
- аспарагін
- бромелайн
- калій
- кавова кислота
- аргінін
Крім того, вони також містять антиоксиданти та протиракові сполуки, які покращують кровообіг.
Для того, щоб скористатися всім цим, завжди обирайте свіжі ананаси, а не консервовані.
Ви можете насолоджуватися домашніми соками або коктейлями, салатами, десертами, запеченими або прикрашеними корицею, імбиром і коричневим цукром.
Огірок
Огірки використовували як лікарську їжу ще в давньому Єгипті (для Клеопатри це був засіб краси). Це дуже ніжні та свіжі овочі з тієї самої родини, що й дині, кабачки та гарбузи.Один із найпростіших способів використання огірків в косметичних процедурах – покласти скибочки огірка на заплющені очі. Це дозволить зменшити запалення і мішки під очима, тому що вони усувають зайву рідину.
Огірки майже повністю складаються з води та містять дуже мало калорій, ось чому вони чудово підходять для схуднення.
Ви можете зробити салат з огірками та іншими овочами або використовувати їх в соках. Вони прекрасно підходять для зволоження тіла і виведення рідини в літню пору.
Хвощ
Хвощ є популярним лікарською рослиною, багатою на різноманітні мінерали, такі як кремній, калій і магній.Він росте в дикому вигляді поблизу річок і вологих місць, тому його легко знайти.
Ця рослина усуває затримку рідини і стимулює вироблення сечі, запобігаючи при цьому уникненню втрати мінералів, яку викликають інші діуретики.
Завдяки багатству мінералів хвощ є ідеальною рослиною для поліпшення здоров’я та зовнішнього вигляду шкіри, а також для волосся і нігтів. Він допомагає запобігти остеопорозу і проблемам з зубами.
Крім того, це кровоспинний засіб, який добре зупиняє крововиливи.
Ви можете приймати його в формі добавки, екстракту або чаю. Ви можете приготувати чай, відваривши висушений хвощ у воді протягом 15 хвилин
Якщо ви збираєте його самі, ви можете подрібнити стебла і насолоджуватися плодами.
Рецепт коктейлю
Хочете поєднати три сечогінні інгредієнти в коктейлі, щоб природно й ефективно вивести нерозподілені рідини?
- Ми рекомендуємо зробити чай з хвоща, а коли настоїться, змішати з ананасами й огірком.
- Це чудовий спосіб, щоб насолодитися цим смачним лікарським засобом.
Найкращий час для вживання – натщесерце, без будь-якої іншої їжі, з метою підвищення його очисних і сечогінних властивостей.
Ми не рекомендуємо приймати хвощ упродовж тривалого періоду часу, а використовувати його лише певний час для детоксикації.
- Alothman, M., Bhat, R., & Karim, A. A. (2009). Antioxidant capacity and phenolic content of selected tropical fruits from Malaysia, extracted with different solvents. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.12.005
- Farid Hossain, M. (2015). Nutritional Value and Medicinal Benefits of Pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences. https://doi.org/10.11648/j.ijnfs.20150401.22
- Goldstein, M., Shenker, M., & Chefetz, B. (2014). Insights into the uptake processes of wastewater-borne pharmaceuticals by vegetables. Environmental Science and Technology. https://doi.org/10.1021/es5008615
- Hossain, M. A., & Rahman, S. M. M. (2011). Total phenolics, flavonoids and antioxidant activity of tropical fruit pineapple. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2010.11.036
- Shang, Y., Ma, Y., Zhou, Y., Zhang, H., Duan, L., Chen, H., … Huang, S. (2014). Biosynthesis, regulation, and domestication of bitterness in cucumber. Science. https://doi.org/10.1126/science.1259215