Японська локшина з курятиною
Якщо ви хочете спробувати вишукану та напрочуд ароматну страву, японська локшина з курятиною – ідеальний вибір. Цей суп є не тільки поживним і легким у приготуванні, але й наповнений простими, корисними інгредієнтами.
Суп з курятиною – це традиційний рецепт, який сьогодні є основним продуктом різноманітної азіатської кухні в усьому світі. Його основні інгредієнти – курячий бульйон і локшина. Протягом багатьох століть різні регіони Японії привнесли свої спеції, овочі, бобові, білки та вуглеводи.
Наразі є безліч різних смачних рецептів цього супу. Коли ви призвичаєтеся, приготування курячого супу стане простим і веселим заняттям.
Японська локшина “Шойю”
Інгредієнти
- 4 склянки курячого бульйону
- 3 столові ложки соєвого соусу
- 2 курячі філе
- 400 г свіжої локшини (приблизно)
- ½ капусти
- 2 варені яйця
- сіль за смаком
- зелена цибуля або нарізана петрушка
- насіння кунжуту
Чи знаєте ви? Два способи приготувати нежирний бульйон
Приготування
- Спочатку зваріть курячий бульйон і соєвий соус у великій каструлі.
- По-друге, зменште вогонь до середнього і додайте філе курячої грудки. Готуйте їх протягом 5 хвилин і відкладіть.
- Потім розріжте курку і покладіть її назад у каструлю з бульйоном.
- Після цього додайте локшину і варіть її протягом 5 хвилин.
- Додайте сіль на свій смак.
- В окремій каструлі відваріть два яйця протягом 10 хвилин. Потім розріжте їх навпіл і відставте.
- Наріжте листя капусти на тонкі смужки і додайте до бульйону десь за 30 секунд, перш ніж локшина зготується.
- Подавайте, додавши половину яйця до кожної порції.
- Нарешті, прикрасьте дрібно нарізаною зеленою цибулею або петрушкою і насінням кунжуту.
Курячий суп з локшиною
Інгредієнти
- 2 курячі грудки
- 3 столові ложки меленого часнику
- 2 чайні ложки імбиру
- 2 яйця
- сіль
- чорний перець за смаком
- 3 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом натрію
- 1 столова ложка овочевої кунжутної олії
- 1 столова ложка несолоного масла
- гриби шиітаке
- 1 чайна ложка морської солі
- 100 г локшини
- 4 cклянки курячого бульйону
Читайте також: Вершковий суп зі спаржею: 2 чудові рецепти
Приготування
- Спочатку розігрійте духовку до 190º С.
- Після цього приправите курку сіллю і перцем і помістіть на гарячу сковороду з олією. Готуйте на середньому вогні 5 хвилин або до золотистого кольору з обох боків.
- Після цього поставте страву в духовку на 15 хвилин, а потім відкладіть.
- Потім в окремій сковорідці підсмажте імбир і часник на олії протягом 5 хвилин. Після цього додайте соєвий соус.
- Додайте курячий бульйон через одну хвилину. Накрийте посуд, поки не закипить, а потім зніміть кришку. Тримайте його на слабкому вогні ще 5 хвилин.
- Додайте гриби шиітаке і готуйте протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
- Яйця відваріть протягом 8 хвилин і одразу занурте їх у крижану воду. Потім очистьте їх, розріжте навпіл і відкладіть.
- Приготуйте локшину на сковороді протягом трьох хвилин. Потім подавайте їі у мисках з нарізаною смужками куркою і бульйоном.
- Нарешті, додайте дрібно нарізану цибулю, яйця і сіль за смаком.
Насолоджуйтеся!
Японська локшина з овочами
Інгредієнти
- 150 г курячої грудки
- 200 г локшини (приблизно)
- 1 морква
- 4 cклянки води
- 1 червоний перець
- 1 цибуля
- 5 листків капусти
- 1 столова ложка соусу теріякі
- 1 столова ложка томатного соусу
- сіль
- 1 столова ложка олії
Приготування
- Спочатку нагрійте олію на сковороді, підсмажуйте нарізану кубиками курку протягом 5 хвилин.
- Потім додайте сіль за смаком і відкладіть.
- Після цього поріжте цибулю, перець і моркву смужками. Додайте до курки. Готуйте їх приблизно на 10 хвилин, щоб вони були al dente. Потім вийміть їх і відкладіть.
- Після цього додайте смужки капусти, обсмажте протягом 1 хвилини.
- Додайте курку та овочі, а також додайте приправи з пакета з локшиною.
- Крім того, додайте соус теріякі, томатний соус, воду і добре перемішайте.
- Нарешті, коли страва закипить, додайте локшину і зменште вогонь. Готуйте ще 4 хвилини.
- Подавайте страву гарячою.