Японська локшина з курятиною

Японська кухня відома своїм інтенсивним ароматом і натуральними, ретельно продуманим і тому здоровими інгредієнтами. Японська локшина з курятиною  - один із найбільш показових прикладів.
Японська локшина з курятиною

Останнє оновлення: 04 серпня, 2019

Якщо ви хочете спробувати вишукану та напрочуд ароматну страву, японська локшина з курятиною – ідеальний вибір. Цей суп є не тільки поживним і легким у приготуванні, але й наповнений простими, корисними інгредієнтами.

Суп з курятиною – це традиційний рецепт, який сьогодні є основним продуктом різноманітної азіатської кухні в усьому світі. Його основні інгредієнти – курячий бульйон і локшина. Протягом багатьох століть різні регіони Японії привнесли свої спеції, овочі, бобові, білки та вуглеводи.

Наразі є безліч різних смачних рецептів цього супу. Коли ви призвичаєтеся, приготування курячого супу стане простим і веселим заняттям.

Японська локшина “Шойю”

японська локшина шойю

Інгредієнти

  • 4 склянки курячого бульйону
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 2 курячі філе
  • 400 г свіжої локшини (приблизно)
  • ½ капусти
  • 2 варені яйця
  • сіль за смаком
  • зелена цибуля або нарізана петрушка
  • насіння кунжуту

Приготування

як приготувати японську локшину
  • Спочатку зваріть курячий бульйон і соєвий соус у великій каструлі.
  • По-друге, зменште вогонь до середнього і додайте філе курячої грудки. Готуйте їх протягом 5 хвилин і відкладіть.
  • Потім розріжте курку і покладіть її назад у каструлю з бульйоном.
  • Після цього додайте локшину і варіть її протягом 5 хвилин.
  • Додайте сіль на свій смак.
  • В окремій каструлі відваріть два яйця протягом 10 хвилин. Потім розріжте їх навпіл і відставте.
  • Наріжте листя капусти на тонкі смужки і додайте до бульйону десь за 30 секунд, перш ніж локшина зготується.
  • Подавайте, додавши половину яйця до кожної порції.
  • Нарешті, прикрасьте дрібно нарізаною зеленою цибулею або петрушкою і насінням кунжуту.

Курячий суп з локшиною

Інгредієнти

  • 2 курячі грудки
  • 3 столові ложки меленого часнику
  • 2 чайні ложки імбиру
  • 2 яйця
  • сіль
  • чорний перець за смаком
  • 3 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом натрію
  • 1 столова ложка овочевої кунжутної олії
  • 1 столова ложка несолоного масла
  • гриби шиітаке
  • 1 чайна ложка морської солі
  • 100 г локшини
  • 4 cклянки курячого бульйону

Приготування

  • Спочатку розігрійте духовку до 190º С.
  • Після цього приправите курку сіллю і перцем і помістіть на гарячу сковороду з олією. Готуйте на середньому вогні 5 хвилин або до золотистого кольору з обох боків.
  • Після цього поставте страву  в духовку на 15 хвилин, а потім відкладіть.
  • Потім в окремій сковорідці підсмажте імбир і часник на олії протягом 5 хвилин. Після цього додайте соєвий соус.
  • Додайте курячий бульйон через одну хвилину. Накрийте посуд, поки не закипить, а потім зніміть кришку. Тримайте його на слабкому вогні ще 5 хвилин.
  • Додайте гриби шиітаке і готуйте протягом 10 хвилин на слабкому вогні.
  • Яйця відваріть протягом 8 хвилин і одразу занурте їх у крижану воду. Потім очистьте їх, розріжте навпіл і відкладіть.
  • Приготуйте локшину на сковороді протягом трьох хвилин. Потім подавайте їі у мисках з нарізаною смужками куркою і бульйоном.
  • Нарешті, додайте дрібно нарізану цибулю, яйця і сіль за смаком.

Насолоджуйтеся!

Японська локшина з овочами

Інгредієнти

  • 150 г курячої грудки
  • 200 г локшини (приблизно)
  • 1 морква
  • 4 cклянки води
  • 1 червоний перець
  • 1 цибуля
  • 5 листків капусти
  • 1 столова ложка соусу теріякі
  • 1 столова ложка томатного соусу
  • сіль
  • 1 столова ложка олії

Приготування

  • Спочатку нагрійте олію на сковороді, підсмажуйте нарізану кубиками курку протягом 5 хвилин.
  • Потім додайте сіль за смаком і відкладіть.
  • Після цього поріжте цибулю, перець і моркву смужками. Додайте до курки. Готуйте їх приблизно на 10 хвилин, щоб вони були al dente. Потім вийміть їх і відкладіть.
  • Після цього додайте смужки капусти, обсмажте протягом 1 хвилини.
  • Додайте курку та овочі, а також додайте приправи з пакета з локшиною.
  • Крім того, додайте соус теріякі, томатний соус, воду і добре перемішайте.
  • Нарешті, коли страва закипить, додайте локшину і зменште вогонь. Готуйте ще 4 хвилини.
  • Подавайте страву гарячою.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.