Їжте мандарини - спалюйте жир

Їжте мандарини - спалюйте жир
Їжте мандарини - спалюйте жир

Останнє оновлення: 20 лютого, 2019

Коли ви хочете схуднути, дуже важливо за будь-яку ціну зменшити споживання продуктів з високим вмістом цукру. То якими натуральними замінниками краще замінити бажаня з’їсти щось солодке? Сьогодні наша стаття про мандарини та їх користь для вашого здоров’я.

Територія поширення мандарин – це південь Китаю. Також промислові плантації мандаринів зосереджені в Японії, Кореї, Алжирі, Індії, Інспанії, Бразилії, Туреччині.

Ця цитрусова культура набула популярності завдяки своїм смачним плодам. Оскільки, мандарини на смак менш кислі за лимони, апельсини чи грейпфрути, вони стали чудовим фруктовим десертом.

Їх споживають у сирому вигляді. Також мандарини використовують для приготування фруктових салатів, десертів, соусів, соків, лимонадів, варення. Шкірки мандаринів можна використати для приготування цукатів.

мандарини для спалення жиру

Мандарини – продукт, який, на щастя, чудово підходить людям на дієті. Також мандарини достатньо солодкі, щоб їсти їх як перекус чи десерт, а це робить їх неймовірним замінником цукерок, в яких міститься багато калорій. Тому, як ви вже бачите, для боротьби із зайвим жиром варто їсти мандарини.

Користь для здоров’я

Мандарини, як і апельсини, звісно ж, дуже відомі високим вмістом вітаміну С (27 мг на 100 г). Це особливо важливо знати курцям, які, в порівнянні з некурцями, повинні подвоїти необхідну дозу вітаміну С, щоб захистити себе від раку легенів.

Для жінок дітородного віку мандарини також є чудовим джерелом фолієвої кислоти, яка допомагає уникнути виникнення вроджених дефектів в невральній трубці.

Крім того, в мандаринах міститься понад 150 різних фітохімічних сполук, а з них понад 60 флавоноїди. Флавоноїди захищають кров’яні судини, зменшують запалення, а також є потужними антиоксидантами. Поліфенольні фітохімічні сполуки – це антиоксиданти, які допомагають запобігти виникненню раку та захворювань серця.

Зараз і досі проводяться дослідження впливу поліфенолів на пам’ять та інші фукнції мозку. Інша група фітохімічних сполук, флаванонів, а особливо  гесперидину, мають здатність зменшувати запалення, знижувати кров’яний тиск та рівень холестерину у крові.

Гесперидин знаходиться у внутрішній білій м’якоті мандаринів, саме тому, рекомендовано їсти якомога більше білої мембрани, так багато, як зможуть стерпіти ваші смакові рецептори.

мандарин

Здатність мандарини боротися з жиром 

Дослідження, проведені командою Мюррея Хаффа в Університеті Західного Онтаріо, виявили, що нобілітен, флавоноїд, який знаходиться в мандаринах, запобігає накопиченню жиру в печінці.

Це здійснюється завдяки стимуляції генів, що беруть участь у спалюванні зайвого жиру і подавленні діяльності тих, які відповідальні за вироблення рідин.

Це та сама група дослідників відкрила у грейпфрутах флавоноїд нарингенин, який має схожі властивості і так само бореться з ожирінням та іншими симптомами метаболічного синдрому.

За словами Хаффа, найбільше їх зацікавило те, що нобілітен в десять разів сильніший у порівнянні з нарингенином, крім того, він також має здатність запобігати виникненню атеросклерозу.



  • Assini, J. M., Mulvihill, E. E., & Huff, M. W. (2013). Citrus flavonoids and lipid metabolism. Current opinion in lipidology, 24(1), 34-40.
  • E Mulvihill, E., & W Huff, M. (2012). Citrus flavonoids and the prevention of atherosclerosis. Cardiovascular & Haematological Disorders-Drug Targets (Formerly Current Drug Targets-Cardiovascular & Hematological Disorders), 12(2), 84-91.
  • Mulvihill, E. E., Assini, J. M., Lee, J. K., Allister, E. M., Sutherland, B. G., Koppes, J. B., … & St-Pierre, P. (2011). Nobiletin attenuates VLDL overproduction, dyslipidemia, and atherosclerosis in mice with diet-induced insulin resistance. Diabetes, DB_100589.
  • Gimeno Creus, E. (2004). Compuestos fenólicos. Un análisis de sus beneficios para la salud. Retrieved 25 February 2020, from https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-compuestos-fenolicos-un-analisis-sus-13063508
  • GÓMEZ-ÁLVAREZ SALINAS, P. (2003). La nutrición del fumador. Consejo farmacéutico. Retrieved 25 February 2020, from https://www.elsevier.es/es-revista-farmacia-profesional-3-articulo-la-nutricion-del-fumador-consejo-13050137
  • Granados Loarca, E. (2003). Uso de flavonoides (hesperidina) en el tratamiento de venas varicosas vesicales sangrantes. Actas Urológicas Españolas, 27(9). doi: 10.4321/s0210-48062003000900012