Здорові перекуси на роботі
Ви хочете слідкувати за своїм харчуванням, але на роботі у вас під рукою лише нездорові варіанти? Ось вам здорові перекуси на роботі з солодкими та пікантними варіантами, які легко готувати та які ви можете принести з собою.
Ці закуски ідеально підходять, коли вам хочеться щось поїсти до чи після обіду. Таким чином, ви не повернетесь додому з неприємним відчуттям голоду і не будете штурмувати фаст-фуд!
Натомість спробуйте ці 6 здорових закусок!
Можливо, вам сподобається: Корисні перекуси для втрати ваги
Перекуси на роботі: 6 чудових ідей
Корисні овочеві чипси
Якщо ви полюбляєте картопляні чипси, овочеві чипси – ідеальна альтернатива. Виберіть улюблені овочі (морква, кабачки, буряк тощо), а потім:
- Наріжте їх дуже тонкими скибочками.
- Викладіть їх на деко.
- Полийте їх оливковою олією та посипте ароматичними травами (орегано, перець, розмарин, карі тощо).
- Випікайте близько 20 хвилин при середній температурі.
- Дайте їм охолонути, щоб вони стали хрусткими.
- Покладіть їх у пакет, щоб взяти з собою на роботу, і вони протримаються кілька днів.
Домашні овочеві чипси набагато корисніші, ніж пакетовані. Крім того, вони задовольняють апетит і допомагають заспокоїти тривогу між прийомами їжі.
Йогурт з фруктами, корицею і чорним шоколадом
Найкращий варіант при виборі йогурту – звичайний або без додавання цукру та підсолоджувачів. Ви можете вибрати натуральний знежирений, грецький або соєвий йогурт, залежно від ваших індивідуальних потреб та уподобань.
Завдяки солодкому смаку фруктів, кориці та шоколаду ця суміш буде смачною та апетитною. Ще одна важлива річ, про яку потрібно пам’ятати, – шоколад має містити не менше ніж 70% какао.
- Ви можете міняти фрукти, щоб створити різні варіанти.
- Усе перемішайте і покладіть в пластиковий контейнер, щоб взяти на роботу.
Можливо, вам сподобається: Грецький йогурт домашнього приготування
Здорове печиво з вівса та банана
Якщо ви любите їсти печиво між прийомами їжі, ось рецепт, який ви можете спробувати. Приготуйте здорове і просте печиво з лише двох інгредієнтів.
- По-перше, розімніть дуже стиглий банан за допомогою виделки і змішайте з вівсянкою (приблизно 30 г).
- Якщо хочете, додайте трохи меленої кориці, горіхів і сухофруктів, наприклад, родзинок.
- Потім розділіть тісто на невеликі порції розміром з велику ложку.
- Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, запікайте 15-20 хвилин при 180º і дайте охолонути.
Ви будете вражені тим, наскільки печиво смачне! Зберігайте його у щільно закритій скляній тарі.
Мініморква з кисломолочним сиром
Це здорова і низькокалорійна закуска. Ви повинні знати, що кисломолочний сир – різновид молочного продукту, отриманого із сироватки. Його отримують шляхом ферментації залишків сироватки з виготовлення сиру.
Це хороший варіант, якщо ви хочете схуднути, оскільки в ньому дуже мало жирів. Крім того, це також ідеально, якщо ви хочете набрати м’язову масу, оскільки сир містить у 4 рази більше білка, ніж молоко.
Їсти його можна з міні-морквою або з помідорами чері.Пудинг з чіа і фруктами
Це хороший варіант для перекусу на роботі до чи після обіду.
Ви можете взяти його з собою в невеликій скляній банці. Чіа – насіння, багате на клітковину та поліненасичені жирні кислоти, такі як омега 3 та 6. Насправді, як зазначають кілька наукових досліджень, насіння чіа може допомогти зменшити ризик таких захворювань, як гіпертонія, серцево-судинні хвороби та діабет.
Воно також містить розчинну клітковину, яка при контакті з рідиною утворює гелеподібну речовину, що продовжує відчуття ситості.
- Для приготування пудингу з чіа потрібно змішати 3 столові ложки сирого насіння з 200 мл молока або напою на основі фруктів.
- Потім його потрібно поставити в холодильник на кілька годин, щоб він став желеподібним.
- Далі додайте як начинку будь-який фрукт, який вам подобається: манго, полуницю, ківі тощо.
- Приготуйте його напередодні й поставте в холодильник, щоб його можна було взяти з собою на наступний день.
Едамаме (стручки сої)
Едамаме, що походить з азіатської кухні, сьогодні популярна здорова закуска, яка настільки смачна, як і чипси. Щоб її приготувати, потрібно просто покласти зелені стручки сої (не розморожуючи) в окріп із сіллю на 3-5 хвилин, злити, і готово! Радимо також додати насіння, паприку або соєвий соус.
Навіщо їсти едамаме? Це чудове джерело рослинних білків і таких мікроелементів, як кальцій, залізо, фосфор і марганець, а також таких вітамінів, як С, В9 та К. Також едамаме містить ізофлавони, які дуже корисні для вашого здоров’я.
Спробуйте будь-яку з цих 6 здорових закусок завтра на роботі!
Хай ці здорові перекуси на роботі будуть вам до смаку і надихнуть решту ваших співробітників! Без сумніву, це варіанти, які допоможуть вам подбати як про фігуру, так і про здоров’я.
- Ried K., Fakler P., Stocks NP., Effect of cocoa on blood pressure. Cochrane Database Syst Rev, 2017.
- Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
- Marcinek, K., & Krejpcio, Z. (2017). Chia seeds (Salvia hispanica): health promoting properties and therapeutic applications-a review. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny, 68(2).
- Chadha, R., Bhalla, Y., Jain, A., Chadha, K., & Karan, M. (2017). Dietary soy isoflavone: A mechanistic insight. Natural product communications, 12(4), 1934578X1701200439.