14 порад, щоб не марнувати їжу

14 порад, щоб не марнувати їжу
14 порад, щоб не марнувати їжу

Останнє оновлення: 19 січня, 2019

Їжа, яку викидають люди, є великою проблемою в усьому світі не лише тому, що вона складає третину продуктів, які виробляють щороку. Ситуація видається ще серйознішою, якщо подумати про мільйони людей, які голодують.

Протягом останніх років такі організації, як Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) робили звернення до людей із закликом вжити заходів, аби запобігти марнуванню їжі.

Крім цього, вони також просувають стратегії, які можуть допомогти знизити втрати при обрізанні продуктів на початкових етапах їх виробництва.

Основне завдання полягає в тому, щоб зменшити відходи й збільшити кількість їжі для нужденних.

Саме тому важливо, щоб кожен вніс свою лепту в прийняття заходів, які допоможуть загальній справі. Для цього навіть не потрібно виходити з дому.

У сьогоднішній статті ми хочемо поділитися 14 чудовими способами продовжити термін придатності продуктів, навіть коли здається, що вони ось-ось зіпсуються.

1. Як зберегти яйця свіжими довше

яйця

Перед тим, як покласти яйця в холодильник, натріть їх невеликою кількістю оливкової олії. Так вони залишатимуться свіжими від трьох до чотирьох тижнів.

Не забудьте прочитати: “Домашні засоби з оливковою олією

2. Їжа, яку викидають. Як врятувати пересолений суп

картопля

Якщо ви переборщили із сіллю в супі, не варто турбуватися. Почистіть картоплю, покладіть її в каструлю та зачекайте 20 хвилин, щоб вона поглинула зайву сіль.

3. Як використати залишки майонезу

їжа, яку викидають: залишки майонезу в банці

Щоб використати весь майонез у банці, додайте туди кілька столових ложок оцту або лимонного соку та приготуйте заправку до салату.

4. Як зберегти ягоди свіжими

чорниці

Якщо не з’їсти ягоди одразу після купівлі, вони досить швидко почнуть розкладатися. Щоб цього не сталося, промийте їх у мисці води з яблучним оцтом.

Якщо ви не плануєте їсти ягоди, покладіть їх в герметичний контейнер і поставте в морозильну камеру.

5. Як зберігати часник і цибулю

зберігання цибулі та часнику

Паперові пакетики з невеличкими дірками – ось найкращий спосіб зберегти смак і свіжість цибулі та часнику.

6. Як зберегти половину авокадо свіжою

зберігання авокадо

Іноді ви хочете з’їсти лише половинку авокадо, але добре знаєте, що дуже швидко друга частина стане коричневою.

Щоб цього не сталося, просто зберігайте фрукт у контейнері разом із великим шматком цибулі.

7. Як використати всю Нутеллу

нутелла

Нутелла дуже смачна. Тому просто серце болить дивитися на її залишки в банці.

Замість того, щоб викидати їх, налийте в банку трохи гарячого молока, помішайте ложкою та насолоджуйтеся чудовим напоєм.

8. Як зберігати селеру

зберігання селери

Щоб селера добре зберігалася протягом багатьох тижнів, загорніть її стебла у фольгу.

Звісно, не забувайте класти її в шухляду для овочів у холодильнику.

9. Як продовжити життя бананам

банани

Якщо ви трохи обмотаєте поліетиленовою плівкою кінці бананів, то побачите, що вони лежать на чотири дні довше.

10. Як повторно використати молоко

молоко

Навіть якщо термін придатності молока вже минув, його можна використовувати для приготування кислого молока, домашнього сиру й інших продуктів.

11. Як зберігати трави

як зберігати трави

Свіжі трави починають псуватися дуже швидко, але їх можна зберігати протягом шести місяців за допомогою цього простого секрету.

Покладіть їх у формочки для льоду та залийте оливковою олією. Поставте в морозильник. Такі кубики можна використовувати в безлічі рецептів.

Хочете дізнатися більше? Читайте про те, як вирощувати розмарин, петрушку та м’яту вдома

12. Як зберігати картоплю та яблука

Щоб яблука були свіжими, тримайте їх разом із картоплею.

13. Як отримати весь м’якуш із манго

Якщо ви одні з тих людей, які втрачають багато м’якуша манго, коли чистять його ножем, спробуйте розрізати фрукт на кілька частин і вибрати середину за допомогою склянки.

Те саме можна робити з ківі, авокадо й іншими схожими фруктами.

14. Як повторно використовувати кавові зерна

повторне використання кавових зерен

У каві містяться важливі поживні речовини, які можна використовувати в багатьох випадках.

По перше, вони чудово удобрюють рослини, яким потрібні кислі ґрунти.

Кавові зерна також добре підходять для шкіри, тому їх можна використовувати, щоб приготувати крем-ексфоліант.

Може, ці поради й здаються несуттєвими, однак вони є дуже простим способом не марнувати їжу. 

Найкраще з усього цього в тому, що якщо ви звикнете до них, то зможете заощаджувати гроші. Розпочніть уже сьогодні!


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.