3 рецепти, щоб приготувати банановий пиріг вдома
Банан – це смачний фрукт з прекрасними харчовими властивостями. Щоб скористатися всіма його перевагами, ми розкажемо вам різні способи, як приготувати банановий пиріг вдома. Ця страва може бути чудовим десертом після будь-якого приймання їжі або як великий сніданок.
3 способи приготувати банановий пиріг
1. Сир та банановий пиріг
Перш за все, ми хочемо поділитися з вами рецептом бананового пирога з сиром. Для приготування цієї смачної страви нам знадобиться яйце та такі інгредієнти, про які ми розповімо вам нижче.
Інгредієнти
- 1 середнє яйце (60 г).
- 4 стиглі банани (500 г).
- 1/2 склянки вершкового масла (150 г).
- 1/2 чайної ложки солі (2,5 г).
- 1 чайна ложка коричневого цукру (5 г).
- 1/2 склянки тертого білого сиру (150 г).
Приготування
- Щоб зробити банановий пиріг з сиром, потрібно почистити банани і готувати їх у каструлі з водою, поки вони не стануть дуже м’якими.
- Після цього дістаньте їх з каструлі та розчавіть їх виделкою, поки не отримаєте гладку пасту без шматочків фруктів.
- Після отримання, додайте тертий сир і мішайте, поки суміш не буде однорідною.
- Далі розбийте яйце в миску і збивайте його.
- Коли буде готово, додайте його до суміші бананів та сиру, додайте цукор, вершкове масло, яке раніше потрібно було розтопити в мікрохвильовій печі, – і сіль, яка додасть смаку.
- Перемішайте добре і вилийте суміш у форму для випічки.
- Нагрійте духовку на 180 ° C протягом декількох хвилин, а потім поставте туди форму з сумішшю. Лише 20 хвилин випікання буде достатньо для того, щоб пиріг приготувався. Діставайте і подавайте.
2. Банановий пиріг без духовки
Не у всіх є духовка на кухні, або вони не хочуть використовувати її занадто багато, щоб зменшити витрати на електроенергію. Тому ми покажемо вам інший спосіб, як приготувати банановий пиріг, на цей раз без використання духовки. Щоб приготувати його, нам знадобиться:
Інгредієнти
- 1/4 склянки борошна (50 г).
- 2 середні яйця (60 г).
- 3 стиглих бананів (167 г).
- 1 чайна ложка солодкого вина (5 г).
- 1/2 чайної ложки кориці (2,5 г).
- 1/2 склянки вершкового сиру (100 г).
- 2 чайні ложки вершкового масла (5 г).
- 1 чайна ложка порошку для випікання (5 г).
- 1 чайна ложка коричневого цукру (2,5 г).
Приготування
- Приготувати цей банановий пиріг без духовки дуже просто. Перш за все, треба почистити банани і розчавити їх. Важливо, щоб банани були дуже стиглими, щоб вийшло гладке тісто без шматків фрукту.
- Додайте сир і змішайте, поки не отримаєте гладку пасту. Після цього додайте яйця до суміші і продовжуйте збивати.
- Далі змішайте одну чайну ложку масла з цукром і нагрійте це в мікрохвильовій печі. Коли масло розтане, добре перемішайте, щоб повністю розчинити цукор у ньому.
- Після цього додайте цукор та масло до суміші бананів та сиру, а також корицю, дріжджі та вин.
- Тепер додайте залишок масла та борошно в окрему каструлю. Трохи нагрійте і вилийте попередню суміш в цю каструлю.
- Приблизно через 5 хвилин готування на середньому вогні переверніть банановий пиріг, щоб він добре приготувався з обох сторін. Таким чином можна приготувати цю смачну страву. Також їй можна надати родзинки, якщо замінити звичайне масло на масло з горіха.
3. Веганський банановий пиріг
Останній зі способів приготування бананового пирога є веганський варіант, який має не тільки чудовий смак, а і багато поживних речовин. Для цього нам знадобиться:
Інгредієнти
- 2 стиглі банани (100 г).
- 1 склянка граноли (100 г).
- Склянка стевії (100 г).
- 1 склянка води (100 мл).
- 3 з половиною склянки борошна (350 г).
- Кілька крапель ванільного екстракту.
- 1/4 чайної ложки харчової соди (0,6 г).
Приготування
- Нагрійте духовку до 180 ° С.
- Тим часом приготуйте суміш з гранулою і стевією, до якої додайте нарізані банани, порошок для випікання та воду.
- Змішайте суміш, щоб отримати гладку пасту, а після цього додайте туди кілька крапель ванільного екстракту.
- Підготуйте форму для випікання, поливши її олією, і вилийте туди суміш. Поставте в духовку приблизно на 15 хвилин та контролюйте готовність пирога, протикаючи його ножем кожні кілька хвилин. Коли він буде виходити чистим, можете бути впевненими, що пиріг готовий.
- Останній крок, який треба зробити, це дістати форму з банановим пирогом і дати йому охолонути до кімнатної температури.
- Щоб подавати пиріг і надати йому родзинки, можна посипати його глазурованим цукром або додати джем на його поверхню, поки він ще гарячий.
- Singh, B., Singh, J. P., Kaur, A., & Singh, N. (2016, September 1). Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chemistry. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.03.033
- Sidhu, J. S., & Zafar, T. A. (2018, December 1). Bioactive compounds in banana fruits and their health benefits. Food Quality and Safety. Oxford University Press. https://doi.org/10.1093/fqsafe/fyy019
- Qamar, S., & Shaikh, A. (2018, September 1). Therapeutic potentials and compositional changes of valuable compounds from banana- A review. Trends in Food Science and Technology. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2018.06.016