3 смачні рецепти з артишоком для схуднення

· Вересень 16, 2018
Артишок є неймовірно поживним продуктом, а ще до його складу входять неймовірні речовини, які допомагають скинути зайву вагу. Однією з головних переваг артишоків є їхній універсальний смак, завдяки чому цей продукт чудово смакує у багатьох стравах.

Якщо ви хочете втратити кілька зайвих кілограмів, радимо взяти на озброєння прості та водночас неймовірно ефективні рецепти з артишоком для схуднення. Завдяки високому вмісту поживних речовин ви зможете спалити жирові відкладення без ризику для здоров’я.

До того ж артишоки володіють потужними сечогінними властивостями, завдяки чому вони є ефективними помічниками у боротьбі із зайвою рідиною та здуттям живота.

Погодьтеся, ці дві проблеми завдають чималого дискомфорту, адже через них ви візуально здаватиметеся значно більшими, ніж є насправді. Сподіваємося, тепер ви розумієте, чому з кожним роком артишок здобуває дедалі більшу популярність серед адептів правильного харчування.

Вас досі переповнює чимало питань? Наприклад, чому лікарі та дієтологи наперебій рекомендують регулярно вживати артишоки? Як правильно їх вживати з метою схуднення? Насправді дуже багато людей досі вважають цей овоч екзотичним, а тому не вміють його правильно готувати.

У цій статті ми зібрали основну інформацію про неймовірні властивості цього продукту та 3 прості рецепти з артишоком для схуднення.

Корисні властивості артишоків для втрати ваги

корисні властивості артишоків для схуднення

Артишок, більше відомий серед науковців як Cynara cardunculus (з лат. “садовий артишок”), належить до родини айстрових. Країнами походження цього неймовірного продукту є держави середземноморського регіону, зокрема Греція та Італія. Нині артишок є популярним овочем в усьому світі. Його заслужено вважають одним з найкорисніших продуктів рослинного походження.

Деякі люди добре знають, що артишок часто використовують у кулінарії, адже завдяки своєму цікавому та універсальному смаку він чудово поєднується з іншими продуктами. Втім, головними перевагами артишоків є не їхні смакові властивості, а позитивний вплив на здоров’я людини.

Попри те, що артишок є низькокалорійним продуктом, він містить величезну кількість поживних речовин, які є незамінними для правильного функціонування всіх внутрішніх органів та систем людини.

Ось низка вітамінів та мінералів, що входять до складу артишоків:

Основні переваги артишоку

Чимало людей включають артишок до свого раціону тільки тоді, коли прагнуть скинути зайві кілограми. Втім, навіть тоді дехто з них не усвідомлює, наскільки корисним та незамінним є цей продукт для організму людини.

Він не лише допоможе схуднути за короткий період часу, але й зможе запобігти та вилікувати різні проблеми зі здоров’ям. Ось якими перевагами володіє артишок:

  • Покращує роботу печінки та стимулює процес вироблення жовчі
  • Допомагає очищувати кров та виводити з організму токсини
  • Виводить зайву рідину з тканин внутрішніх органів
  • Знижує рівень холестерину в організмі
  • Покращує кровообіг та зміцнює артерії
  • Стимулює процес травлення та бореться із закрепами
  • Знижує рівень сечової кислоти в організмі
  • Розслабляє нервову систему та усуває головний біль
  • Забезпечує довготривале відчуття ситості та допомагає контролювати апетит.

Рецепти з артишоком для швидкого схуднення

У цих корисних стравах на основі артишоку ви знайдете незамінну сполуку під назвою цинарин. Ця речовина допомагає організму перетравлювати жири та запобігати накопиченню їх у вигляді відкладень. До того ж, до складу артишоків входить пребіотична клітковина, яка допомагає підтримувати здорову кишкову флору.

1. Чай на основі артишоку та хвоща

чай на основі хвоща та артишоку

Цей чай, основними компонентами якого є хвощ та артишок, є чудовим помічником у боротьбі із зайвими кілограмами. Поживні елементи, що у великій кількості входять до складу цього напою, прискорюють процес спалення калорій, покращують кровообіг та зменшують прояви целюліту.

Інгредієнти:

  • 1 артишок
  • 2 склянки води
  • 2 столові ложки хвоща
  • 1 чайна ложка свіжого лимонного соку

Спосіб приготування:

  • Налийте воду у невелику каструлю та поставте її на вогонь.
  • Артишок наріжте невеликими шматочками та додайте у каструлю.
  • Щойно вода почне закипати, зменшіть вогонь та додайте хвощ.
  • Варіть суміш на малому вогні впродовж 3 хвилин, після чого зніміть каструлю з плити.
  • Зачекайте 10 хвилин, щоб напій охолонув. Процідіть суміш та додайте до неї лимонний сік.
  • Вживати цей час необхідно двічі на день. Пийте одну чашку зранку, а іншу – ввечері, перед сном.
  • Для отримання позитивного результату необхідно вживати артишоковий чай з хвощем щонайменше тричі на тиждень.

2. Салат з артишоком

Оскільки артишоки є неймовірно смачними у свіжому вигляді, на їхній основі можна готувати неймовірно корисні низькокалорійні салати.

Інгредієнти:

  • 2 артишоки
  • 1 зелений болгарський перець
  • 1 помідор
  • 1/2 цибулини
  • свіжа петрушка та сіль (за смаком)
  • оливкова олія першого віджиму та хересовий оцет (за смаком).

Спосіб приготування:

  • Перш за все ретельно помийте артишоки та розріжте їх навпіл. Помістіть артишоки у невелику каструлю.
  • Залийте артишоки водою та додайте до них дрібно нарізану зелень петрушки. Посоліть.
  • Відваріть артишоки до готовності, після чого процідіть їх.
  • Приготуйте салатну заправку “вінегрет” на основі зеленого перцю, свіжого помідора та дрібно нарізаної цибулі.
  • Залийте відварені артишоки готовою заправкою. Додайте до салату оливкову олію першого віджиму та хересовий оцет за смаком.
  • Ця страва чудово смакуватиме на обід або легку вечерю.

3. Іспанський омлет з артишоком

рецепти з артишоком для здорового організму

Якщо ви шукаєте рецепти з артишоком для сніданку, радимо взяти на озброєння цей смачний іспанський омлет. Завдяки цій простій страві ви не лише поповните запаси білків в організмі, але й зарядите себе енергією на весь день.

Інгредієнти:

  • 1 артишок
  • 4 яйця
  • сіль та олія (за смаком)

Спосіб приготування:

  • Перш за все дрібно наріжте артишок та викладіть його на розігріту сковорідку з олією.
  • Тушкуйте артишок в олії з додаванням солі до повної готовності.
  • Коли овоч стане м’яким, витягніть його зі сковорідки та перенесіть на чисту серветку, щоб усунути зайвий жир.
  • В окремій посудині збийте яйця за допомогою вінчика та перелийте їх на сковорідку з антипригарним покриттям.
  • Додайте артишок та рівномірно розподіліть його по всій поверхні сковорідки.
  • Готуйте страву на середньому вогні до повної готовності страви.

Чи готові ви спробувати наші рецепти з артишоком? Повірте, якщо ви додасте цей корисний продукт до свого раціону, вам більше ніколи не доведеться дотримуватися виснажливих дієт. Усе, що вам знадобиться – обрати кілька корисних страв та зробити їх частиною свого щоденного збалансованого раціону.