3 смачних рецепти з кіноа

· Серпень 8, 2018
Кіноа – це універсальні зерна, які підходять як добавка для солодких та звичайних страв. Спробуйте приготувати смаколики за цими рецептами!

Кіноа – це зернова культура, що походить з Південної Америки, зокрема з Перу. Кіноа ідеально поєднується з іншими інгредієнтами, тому є велика кількість неперевершених рецептів з кіноа, які варто спробувати.

Якщо ви досі не відкрили для себе ці зерна, не хвилюйтеся. Ми розповімо усе, що вам потрібно знати про кіноа, а також поділимося секретами та рецептами.

Кіноа можна використовувати для випікання хліба, приготування тушкованих страв чи салатів. Ці зерна неймовірно корисні для організму, саме через це вони такі популярні навіть сьогодні.

Кіноа містять велику кількість поживних речовин, склад яких просто вражає. У кожних 100 грамах кіноа міститься приблизно 16 грамів білка, що робить ці зерна вартими уваги.

Кіноа ще називають суперфудом. Ми розповімо чому так.

Кіноа:

  • Контролює рівень холестерину.
  • Є антиоксидантом.
  • Ідеально підходить людям з целіакією.
  • Допомагає зміцнити волосся.
  • Зволожує шкіру.
  • Знижує прояви мігрені.

Тепер коли вам відомі переваги кіноа, розгляньмо, як застосовувати цей продукт на кухні за призначенням.

3 практичні поради при готуванні став з кіноа

3 практичні поради при готуванні став з кіноа1. Кіноа з овочами

Кіноа з овочами – це ідеальний вибір, якщо вам хочеться скуштувати смачну та корисну страву.

Інгредієнти

  • 1 склянка кіноа у сирому вигляді (80 г)
  • 1 цибуля
  • 2 моркви
  • 1 склянка грибів (125 г)
  • 1/2 баклажана
  • 1 зубчик часнику
  • 1 склянка мангольду (45 г)
  • 2 склянки рослинної сировини (500 мл)
  • 1 склянка тертого сиру

Спосіб приготування

  • Помийте кіноа холодною водою.
  • Варіть впродовж 10 хвилин.
  • Почистьте та помийте моркву, поріжте кільцями.
  • Поріжте баклажан, гриби, мангольд та цибулю.
  • Додайте трохи олії на сковорідку, смажте овочі на помірному вогні з часником.
  • Посоліть та поперчіть на свій смак.
  • Смажте ще впродовж 3 хвилин, постійно помішуючи, зніміть сковорідку з вогню.

Читайте статтюЧому потрібно регулярно їсти кіноа?

2. Кіноа з куркою

Кіноа з куркою

Це корисна та смачна страва, яка містить велику кількість клітковини, білка, а також вітамінів. Її дуже легко приготувати. Це прекрасний вибір на вечерю.

Інгредієнти

  • 1 склянка кіноа у сирому вигляді (80 г)
  • 1 куряча грудка
  • 2 перці (зелений та червоний)
  • 1 цибуля
  • 1 зубчик часнику
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка коріандру (10 г)
  • Соєвий соус (на свій смак)
  • Імбир та інші спеції (на свій смак)

Спосіб приготування

  • Почніть з того, що помийте кіноа, щоб зняти лушпайки.
  • Доведіть до кипіння воду, додайте сіль та кіноа і варіть.
  • Як звариться кіноа, злийте воду.
  • Поріжте цибулю та перець, потушіть овочі з олією на сковорідці.
  • Збийте яйця, посоліть, вилийте суміш на сковорідку.
  • Поріжте курятину смужками та посоліть.
  • Посмажте курятину на сковорідці з олією, але не до повної готовності.
  • Вичавіть часник та перетріть його з імбиром та іншими спеціями. Добре все перемішайте.
  • Додайте цю заправку до овочів разом із соєвим соусом.
  • Додайте кіноа та курятину. Зменште вогонь та тушкуйте ще впродовж наступних 5 хвилин.
  • Після приготування, зніміть з вогню, остудіть трошки та можете куштувати!

3. Кіноа з йогуртом

Кіноа з йогуртом

Цей рецепт є смачним десертом, а до того ж солодким варіантом корисної страви. Варіацій цього рецепту безліч.

Інгредієнти

  • 1 склянка кіноа у сирому вигляді (80 г)
  • Натуральний йогурт (125 г)
  • 1 столова ложка меду (25 г)
  • Полуниця або інший улюблений фрукт чи ягода (на ваш вибір)
  • 1/2 склянки волоських горіхів (30 г)
  • Можна більше горіхів, якщо так бажаєте

Спосіб приготування

  • Помийте під проточною водою. Приготуйте кіноа.
  • Налийте у каструлю воду, поставте на великий вогонь. Після того, як вода закипить, насипте кіноа та варіть впродовж 15 хвилин, поки зерно не збільшиться у розмірі вдвічі.
  • Помийте фрукти та почистьте їх.
  • Змішайте з кіноа та фруктами, додаючи мед.
  • Зверху можна прикрасити горішками. Ця страва є ідеальним сніданком, перекусом чи навіть десертом.