4 продукти для відновлення мікрофлори кишківника
Ми схильні не звертати уваги на кишечник, але якщо він погано працює, то стає джерелом токсинів для організму. Перешкоджає правильному засвоєнню поживних речовин з продуктів, які ви споживаєте. Тому дуже важливо пам’ятати про відновлення мікрофлори кишківника.
У цій статті ми розповімо, як можна регулювати роботу кишечника та відновити мікрофлору природним чином завдяки додаванню в раціон деяких важливих пробіотиків.
4 продукти, які слід вживати для відновлення мікрофлори кишківника
Пробіотики
Пробіотики – це живі бактерії, які містяться в харчових продуктах. Про них ми поговоримо в цій статті. Вони проходять природний процес ферментації.
Ці мікроорганізми допомагають зміцнити імунну систему та беруть на себе відновлення мікрофлори кишківника, яка страждає від наслідків поганого харчування, антибіотиків і кишкових проблем.
Щоденне споживання пробіотиків допоможе значно поліпшити такі проблеми зі здоров’ям:
- закреп
- гази та метеоризм
- здуття після їжі
- хвороба Крона
- синдром подразненої товстої кишки
Йогурт
Йогурт – це продукт, який може бути дуже корисним, якщо у вас непереносимість лактози та ви уникаєте її поєднання з багатьма іншими продуктами. Це також дуже природний продукт, якщо ви приготуєте його вдома самостійно. У результаті, ви уникнете барвників, ароматизаторів і цукру, які додають до ароматизованого йогурту, який продають в магазинах.
Приготувати йогурт у домашніх умовах набагато простіше, ніж ви думаєте. Вам навіть не знадобиться спеціальний пристрій, щоб його зробити.
Зробивши його самостійно, ви отримаєте переваги усіх його властивостей, використаєте якісне молоко та заощадите кошти. Крім того, що він смакує неперевершено, йогурт допоможе у відновленні мікрофлори кишківника.
Кефір
Кефір навіть корисніший для травлення, ніж йогурт, тому що він багатий на живі дріжджі та містить менше лактози. Він смакує трохи кисло, але ви можете підсолодити його невеликою кількістю меду або сиропу.
Кефір – це живий гриб, який можна помістити в контейнер з молоком (коров’ячим, козячим, овечим тощо). Після 24-48 годин процідить його та випийте або поставте в холодильник і покладіть гриб в молоко, щоб утворилася закваска.
Важливо відзначити, що деякі люди погано переносять лактозу, але добре перетравлюють ферментовані продукти. кефір також допомагає у відновленні мікрофлори кишківника.
Квашена капуста
Квашена капуста – це харчовий продукт, типовий для деяких європейських країн, таких як Німеччина чи Польща. У цих країнах квашена капуста є гарніром до м’яса та риби і полегшує травлення.
Її готують шляхом заквашування листя капусти з водою та сіллю.
Квашену капусту, яка дійсно покращує бактеріальну мікрофлору кишечника, зазвичай готують вдома. Її заквашують з сіллю, а та, яку продають у більшості магазинів, містить оцет або спирт.
Саме тому ми рекомендуємо вам приготувати її самостійно. Ви можете експериментувати з різними видами капусти та інших овочів.
Використовуйте ці природні засоби для відновлення мікрофлори кишківника!
- Eckburg, P. B., Bik, E. M., Bernstein, C. N., Purdom, E., Dethlefsen, L., Sargent, M., … Relman, D. A. (2005). Microbiology: Diversity of the human intestinal microbial flora. Science. https://doi.org/10.1126/science.1110591
- Guarner, F., & Malagelada, J. R. (2003). Gut flora in health and disease. Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(03)12489-0
- Fanaro, S., Chierici, R., Guerrini, P., & Vigi, V. (2010). Intestinal microflora in early infancy: composition and development. Acta Paediatrica. https://doi.org/10.1111/j.1651-2227.2003.tb00646.x