Квашена фіолетова капуста для зміцнення кишкової флори

08 лютого, 2019
Ви знали, що квашена фіолетова капуста може допомогти покращити травлення та боротися з дріжджовими інфекціями? Дізнайтеся, як приготувати її в нашій статті та відчуйте на собі користь цього рецепту!
Квашена фіолетова капуста – це пробіотик, який упродовж останніх років став дуже популярним завдяки здатності зміцнювати бактеріальну флору, що захищає кишківник.

Цей продукт можна приготувати завдяки процесу ферментації, який відбувається в листі капусти, зануреному в солену воду. Через кілька днів вона вже поєднуватиме в собі корисні бактерії та дріжджі, які покращують стан здоров’я.

Споживання цього продукту стимулює ріст мікроорганізмів, таких як біфідобактерії та бактерії lactobacilli, які завдяки свої активності полегшують процес травлення.

Ці мікроорганізми також беруть участь у розщепленні лактози, цукрів та інших сполук, які затримуються в товстій кишці.

Крім того, квашена капуста має дуже цікаві переваги для здоров’я імунної системи. А все завдяки тому, що вона покращує реакцію антитіл на розмноження шкідливих мікроорганізмів, таких як E. coli та C. difficile.

Окрім цього, квашена капуста є одним із найдешевших ферментованих продуктів і її можна зробити вдома, якщо дотримуватись кількох простих кроків.

Ми знаємо, що багато з вас ще не пробували готувати її самотужки, тому хочемо поділитися простим рецептом, у який входить фіолетова капуста.

Квашена фіолетова капуста для зміцнення кишкової флори

кишківник

Квашена фіолетова капуста – це натуральний пробіотик, який забезпечує кишківник додатковою дозою корисних бактерій для регулювання рівня pH його флори. Така властивість особливо помічна при дисбалансах, спричинених шкідливими мікроорганізмами.

Хоча покращити кишкову флору можна завдяки споживанню натурального йогурту, квашена фіолетова капуста містить менше калорій та ідеально підходить для тих, хто надає перевагу рослинним джерелам поживних речовин.

Листя цієї капусти містить сполуки під назвою ізотіоціанати, які вважають профілактичним засобом проти деяких типів раку.

Бактерії та дріжджі в цьому овочі концентруються в соленій воді під час ферментації та створюють суперпродукт для збалансування кишкової флори.

Квашена фіолетова капуста не лише знижує ризик розвитку захворювань у товстій кишці, а й також зменшує такі симптоми, як гази, запалення та біль у животі.

квашена фіолетова капуста для травлення

Ба більше, оскільки вона регулює рівень pH у шлунку, то ідеально підходить як засіб для контролю над надмірним виробленням шлункових соків, які можуть спричиняти гастрит, виразки та кислотний рефлюкс.

Поживні речовини у вмісті капусти зміцнюють імунну систему, знижують ризик розвитку інфекцій, спричинених вірусами, бактеріями та грибком.

Саме тому, якщо їсти її регулярно, це чудова добавка для профілактики таких поширених захворювань, як грип і застуда.

Вона також має дуже цікавий ефект на метаболізм. А все тому, що квашена капуста пришвидшує процеси, які відповідають за виведення відходів, накопичених в організмі.

Окрім перелічених корисних властивостей, цей продукти також:

  • допомагає бути в кращому настрої;
  • збільшує фізичну та розумову продуктивність;
  • захищає здоров’я серцево-судинної системи;
  • сповільнює старіння шкіри;
  • запобігає захворюванням сечовивідних шляхів і піхви.

Читайте статтю: Вам сподобаються ці 7 природних способів покращити настрій

Як приготувати квашену фіолетову капусту вдома

квашена капуста

Цей рецепт квашеної фіолетової капусти є ідеальним засобом проти багатьох розладів, які вражають здоров’я.

Утім не обов’язково мати певне захворювання, щоб скористатися неймовірними властивостями цього продукту.

Ви можете приготувати його та їсти будь-коли. Поживні речовини в квашеній капусті стануть чудовим доповненням вашого раціону.

Саме так ви зможете підтримувати здоров’я бактеріальної флори в кишківнику та запобігти розвитку багатьох захворювань.

Інгредієнти

  • 1 зелена капуста
  • 2 фіолетові капусти
  • 3 столові ложки морської солі (36 г)
  • Вода (скільки знадобиться)

Прибори

  • Герметична скляна банка

Спосіб приготування

  • Подрібніть листя капусти або натріть, щоб воно було дрібніше.
  • Покладіть його в скляну банку та додайте 3 столові ложки морської солі.
  • Налийте трохи води на листя. Після цього притисніть його донизу, щоб залишалося місце між капустою та кришкою.
  • Під час процесу ферментації капуста почне виділяти натуральний сік, її текстура та запах зміняться.
  • Накрийте капусту паперовим рушником або, якщо хочете, залиште ненакритою в місці, де вона не забрудниться та в банку не потраплять комахи.
  • Притискайте капусту вниз кілька разів на день, щоб її листя випускало сік.
  • Через один або два дні сік підніметься вгору й почне мати яскраво виражений смак.
  • Зніміть шар відходів, який утворився на поверхні, і поставте капусту в темне місце на два-три тижні.
  • Після того, як зазначений час мине, можете їсти квашену капусту, коли вам заманеться. Насправді, її сік теж корисний.
  • Квашену капусту можна додавати в салати та до страв.

Як бачите, дуже просто приготувати квашену капусту в домашніх умовах. Завдяки цьому продукту ваш кишківник здобуде пробіотики, які допоможуть уникнути проблем зі здоров’ям.

Смачного!

  • Malajovich, M. (2001). Fermentación Láctica. Laboratory Exercise in Sauerkraut Fermentation.
  • Recetas, M., Fermentados, A., & Sencillas, R. (2015). Fermentación: Cómo hacer chucrut. Eva Muerde La Manzana.
  • Martínez, M., Peláez, C., & Requena, T. (2012). Probioticos En la Salud humana. Instituto de Investigació En Ciencias de La Alimentación. Grupo de Biología Funcional de Bacterias Lácticas. CSIC-UAM. https://doi.org/10.1182/asheducation-2015.1.436