4 продукти для відновлення мікрофлори кишківника

Березень 7, 2016

Ми схильні не звертати уваги на кишківник, але якщо він погано працює, то джерелом токсинів для організму, а також перешкоджає правильному засвоєнню поживних речовин з продуктів, які ви споживаєте.

У цій статті ми розповімо, як можна регулювати роботу кишківника і відновити мікрофлору природним чином завдяки додаванню в раціон деяких важливих пробіотиків.

Пробіотики

Пробіотики – це живі бактерії, які містяться в харчових продуктах, про які ми поговоримо в цій статті. Вони проходять природний процес ферментації.

Ці мікроорганізми допомагають зміцнити імунну систему і відновити мікрофлору кишечника, яка страждає від наслідків поганого харчування, антибіотиків і кишкових проблем.

Щоденне їх споживання допоможе значно поліпшити такі проблеми зі здоров’ям:

  • закреп
  • гази і метеоризм
  • здуття після їжі
  • хвороба Крона
  • синдром подразненої товстої кишки

Йогурт

Йогурт  – це продукт, який може бути дуже корисним, якщо у вас непереносимість лактози і ви уникаєте її поєднання з багатьма іншими продуктами. Це також дуже природний продукт, якщо ви приготуєте його вдома самостійно. У результаті, ви уникнете барвників, ароматизаторів і цукру, які додають до ароматизованого йогурту, який продають в магазинах.

Приготувати йогурт у домашніх умовах набагато простіше, ніж ви думаєте. Вам навіть не знадобиться спеціальний пристрій, щоб його зробити.

Зробивши його самостійно, ви отримаєте переваги усіх його властивостей, використаєте якісне молоко і заощадите кошти. Крім того, він смакує неперевершено.

yogurt-domashnijКефір

Кефір навіть корисніший для травлення, ніж йогурт, тому що він багатий на живі дріжджі та містить менше лактози. Він смакує трохи кисло, але ви можете підсолодити його невеликою кількістю меду або сиропу.

Кефір – це живий гриб, який можна помістити в контейнер з молоком (коров’ячим, козячим, овечим тощо). Після 24-48 годин процідить його і випийте або поставте в холодильник і покладіть гриб в молоко, щоб утворилася закваска.

Важливо відзначити, що деякі люди погано переносять лактозу, але добре перетравлюють ферментовані продукти.

Kefir

Квашена капуста

Квашена капуста – це харчовий продукт, типовий для деяких європейських країн, таких як Німеччина чи Польща, де вона є гарніром до м’яса та риби і полегшує травлення.

Її готують шляхом заквашування листя капусти з водою і сіллю.

Квашену капусту, яка дійсно покращує бактеріальну мікрофлору кишечника, зазвичай готують вдома. Її заквашують з сіллю, а та, яку продають у більшості магазинів, містить оцет або спирт.

Саме тому ми рекомендуємо вам приготувати її самостійно. Ви можете експериментувати з різними видами капусти та інших овочів.

kvashena-kapusta

Вас також можуть зацікавити