4 сніданки з вівсянкою для пришвидшення метаболізму

Сніданки з вівсянкою – це дуже популярний варіант. Вони живлять організм і дарують енергію на весь день. Якщо вам кортить урізноманітнити своє життя й дізнатися різні рецепти вівсянки, читайте нашу статтю.
4 сніданки з вівсянкою для пришвидшення метаболізму

Останнє оновлення: 18 січня, 2019

Сніданки з вівсянкою неймовірно зручні, адже їх легко готувати. Крім того, вони економні та корисні для здоров’я. З іншого боку, вони допомагають скинути вагу без зайвих зусиль.

Завдяки вмісту багатьох вітамінів і мінералів вівсянка належить до продуктів, які пришвидшують метаболізм. Вони допомагають регулювати рівень цукру в крові.

Які переваги мають сніданки з вівсянкою

Вівсянка – це багатий на розчинну клітковину зерновий продукт, який миттєво дарує відчуття ситості. Завдяки цьому вона неодмінно стане в пригоді людям, які не хочуть переїдати або споживати непотрібні висококалорійні продукти.

Крім того, цей тип клітковини зменшує поглинання холестерину в крові. При регулярному споживанні вівсянка допомагає уникнути проблем із серцево-судинною системою (особливо пов’язаних із серцем).

Щоб сніданки з вівсянкою бути максимально корисні, радимо не включати в них занадто багато інгредієнтів. Бажано готувати просто вівсянку. Таким чином, ви точно не додасте продукти, які можуть нівелювати її корисні властивості. Тим не менш, якщо ви хочете трохи урізноманітнити сніданки з вівсянкою, можете скористатися наведеними нижче рецептами, адже вони чудово збалансовані й перевірені часом.

1.  Вівсянка з яблуками та корицею

вівсянка з яблуком

Наш перший рецепт смачний, корисний і ніжний на смак. Саме тому він стане чудовим початком холодного дня.

Інгредієнти

  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 2 склянки мигдалевого молока
  • 1 яблуко (нарізане кубиками)
  • 2 столові ложки кориці
  • 2 столові ложки кленового сиропу

Спосіб приготування

  • У каструлі середнього розміру змішайте мигдалеве молоко, вівсянку, корицю та кленовий сироп.
  • Час від часу перемішуйте все, щоб суміш не прилипала до каструлі.
  • Тримайте каструлю на вогні, доки вівсянка не поглине майже все молоко.
  • Зніміть вівсянку з газу, додайте нарізані яблука та перемішайте.
  • Дайте вівсянці настоятися 15 хвилин.
  • Посипте вівсянку зверху невеликою кількістю кориці.

2. Вівсяне печиво з корицею та родзинками

Якщо вам не надто подобаються родзинки, ви завжди можете замінити їх своїм улюбленим фруктом: волоськими горіхами, фундуком, журавлиною, курагою тощо.

З указаних інгредієнтів має вийти 30 печив. Утім ми радимо їсти не більше 4-5 штук на сніданок.

Інгредієнти

  • 3/4 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 столової ложки харчової соди
  • 1 чайна ложка морської солі
  • 2 столові ложки вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка коричневого цукру
  • 1 столова ложка екстракту ванілі
  • 1/2 склянки натурального яблучного соку
  • 1 склянка швидкорозчинної вівсянки
  • 1 склянка родзинок
  • 1 столова ложка кориці
  • Олія у вигляді спрею
  • 1 яйце

Спосіб приготування

  • Підготуйте каструлю, нанісши на неї трохи олії, і відставте в сторону.
  • Просійте борошно, харчову соду, корицю та сіль у маленьку миску.
  • У великій мисці збийте масло, цукор, яйце та ваніль.
  • Коли суміш стане кремоподібна, додайте яблучний сік та 1/3 склянки води.
  • Перемішайте до однорідної маси.
  • Поставте в холодильник на 2 години.
  • Попередньо нагрійте духовку до 175 градусів.
  • Випікайте тісто 15 хвилин у духовці (або доки печиво не стане твердим).

3. Смузі з грушею, імбиром і вівсянкою

смачні сніданки з вівсянкою

Можливо, ви не надто любите готувати, утім сніданки з вівсянкою неодмінно варті ваших зусиль та уваги. Зараз ми хочемо поділитися з вами рецептом неймовірно смачного смузі.

Інгредієнти

  • 1/2 склянки мигдалевого молока
  • 1/2 чайної ложки свіжо натертого імбиру
  • 3 столові ложки вівсянки
  • 1 кубик льоду
  • 1/2 склянки натурального знежиреного грецького йогурту
  • 1/2 груші

Спосіб приготування

  • Додайте всі інгредієнти в блендер і збийте до однорідної рідкої суміші. Можете подавати до столу. Смачного!

4. Вівсянка з полуницею та вершками

вівсянка з полуницею

Вівсянка з полуницею та вершками – це, мабуть, один із найпопулярніших рецептів. Такі сніданки з вівсянкою люблять у всьому світі.

Інгредієнти

  • 1 склянка води
  • 1/2 склянки натуральних вівсяних пластівців
  • 1/2 палички кориці
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту
  • 2 столові ложки грецького йогурту
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі
  • 1/2 склянки дрібно нарізаної полуниці
  • 1 столова ложка меду

Спосіб приготування

  • Додайте воду, корицю та вівсянку в невелику каструлю.
  • Накрийте каструлю кришкою та зачекайте, доки вода закипить.
  • Коли суміш почне кипіти, вимкніть газ.
  • У невеликій мисці змішайте полуницю з бальзамічним оцтом.
  • Помніть полуницю, щоб вийшло пюре, а потім додайте йогурт, ваніль і мед.
  • Змішайте всі інгредієнти та відставте в сторону.
  • Коли вівсянка поглине всю воду, додайте до неї полуничне пюре.
  • Потримайте на вогні 2 хвилини, зніміть і подавайте до столу.


  • Singh, R., De, S., & Belkheir, A. (2013). Avena sativa (Oat), A Potential Neutraceutical and Therapeutic Agent: An Overview. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2010.526725
  • Lezcano, E. P. (2010). Cereales para el desayuno. Alimentos Argentinos.
  • Aparicio Vizuete, A., & Ortega Anta, R. M. (2015). Efectos del consumo del beta-glucano de la avena sobre el colesterol sanguíneo: una revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. https://doi.org/10.14306/renhyd.20.2.183
  • Katz, D. L. (2001). A Scientific Review of the Health Benefits of Oats. Public Health. https://doi.org/10.1007/978-3-642-19231-9

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.