4 сніданки з вівсянкою для пришвидшення метаболізму
Завдяки вмісту багатьох вітамінів і мінералів вівсянка належить до продуктів, які пришвидшують метаболізм. Вони допомагають регулювати рівень цукру в крові.
Які переваги мають сніданки з вівсянкою
Вівсянка – це багатий на розчинну клітковину зерновий продукт, який миттєво дарує відчуття ситості. Завдяки цьому вона неодмінно стане в пригоді людям, які не хочуть переїдати або споживати непотрібні висококалорійні продукти.
Крім того, цей тип клітковини зменшує поглинання холестерину в крові. При регулярному споживанні вівсянка допомагає уникнути проблем із серцево-судинною системою (особливо пов’язаних із серцем).
Щоб сніданки з вівсянкою бути максимально корисні, радимо не включати в них занадто багато інгредієнтів. Бажано готувати просто вівсянку. Таким чином, ви точно не додасте продукти, які можуть нівелювати її корисні властивості. Тим не менш, якщо ви хочете трохи урізноманітнити сніданки з вівсянкою, можете скористатися наведеними нижче рецептами, адже вони чудово збалансовані й перевірені часом.
Читайте також: Чи може вівсянка покращити сон? 5 причин їсти її на ніч
1. Вівсянка з яблуками та корицею
Наш перший рецепт смачний, корисний і ніжний на смак. Саме тому він стане чудовим початком холодного дня.
Інгредієнти
- 1 склянка вівсяних пластівців
- 2 склянки мигдалевого молока
- 1 яблуко (нарізане кубиками)
- 2 столові ложки кориці
- 2 столові ложки кленового сиропу
Спосіб приготування
- У каструлі середнього розміру змішайте мигдалеве молоко, вівсянку, корицю та кленовий сироп.
- Час від часу перемішуйте все, щоб суміш не прилипала до каструлі.
- Тримайте каструлю на вогні, доки вівсянка не поглине майже все молоко.
- Зніміть вівсянку з газу, додайте нарізані яблука та перемішайте.
- Дайте вівсянці настоятися 15 хвилин.
- Посипте вівсянку зверху невеликою кількістю кориці.
2. Вівсяне печиво з корицею та родзинками
Якщо вам не надто подобаються родзинки, ви завжди можете замінити їх своїм улюбленим фруктом: волоськими горіхами, фундуком, журавлиною, курагою тощо.
З указаних інгредієнтів має вийти 30 печив. Утім ми радимо їсти не більше 4-5 штук на сніданок.
Інгредієнти
- 3/4 склянки пшеничного борошна
- 1/2 столової ложки харчової соди
- 1 чайна ложка морської солі
- 2 столові ложки вершкового масла кімнатної температури
- 1 склянка коричневого цукру
- 1 столова ложка екстракту ванілі
- 1/2 склянки натурального яблучного соку
- 1 склянка швидкорозчинної вівсянки
- 1 склянка родзинок
- 1 столова ложка кориці
- Олія у вигляді спрею
- 1 яйце
Спосіб приготування
- Підготуйте каструлю, нанісши на неї трохи олії, і відставте в сторону.
- Просійте борошно, харчову соду, корицю та сіль у маленьку миску.
- У великій мисці збийте масло, цукор, яйце та ваніль.
- Коли суміш стане кремоподібна, додайте яблучний сік та 1/3 склянки води.
- Перемішайте до однорідної маси.
- Поставте в холодильник на 2 години.
- Попередньо нагрійте духовку до 175 градусів.
- Випікайте тісто 15 хвилин у духовці (або доки печиво не стане твердим).
3. Смузі з грушею, імбиром і вівсянкою
Можливо, ви не надто любите готувати, утім сніданки з вівсянкою неодмінно варті ваших зусиль та уваги. Зараз ми хочемо поділитися з вами рецептом неймовірно смачного смузі.
Інгредієнти
- 1/2 склянки мигдалевого молока
- 1/2 чайної ложки свіжо натертого імбиру
- 3 столові ложки вівсянки
- 1 кубик льоду
- 1/2 склянки натурального знежиреного грецького йогурту
- 1/2 груші
Спосіб приготування
- Додайте всі інгредієнти в блендер і збийте до однорідної рідкої суміші. Можете подавати до столу. Смачного!
Перегляньте статтю: 13 причин, щоб їсти вівсянку щоранку
4. Вівсянка з полуницею та вершками
Вівсянка з полуницею та вершками – це, мабуть, один із найпопулярніших рецептів. Такі сніданки з вівсянкою люблять у всьому світі.
Інгредієнти
- 1 склянка води
- 1/2 склянки натуральних вівсяних пластівців
- 1/2 палички кориці
- 1 чайна ложка бальзамічного оцту
- 2 столові ложки грецького йогурту
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
- 1/2 склянки дрібно нарізаної полуниці
- 1 столова ложка меду
Спосіб приготування
- Додайте воду, корицю та вівсянку в невелику каструлю.
- Накрийте каструлю кришкою та зачекайте, доки вода закипить.
- Коли суміш почне кипіти, вимкніть газ.
- У невеликій мисці змішайте полуницю з бальзамічним оцтом.
- Помніть полуницю, щоб вийшло пюре, а потім додайте йогурт, ваніль і мед.
- Змішайте всі інгредієнти та відставте в сторону.
- Коли вівсянка поглине всю воду, додайте до неї полуничне пюре.
- Потримайте на вогні 2 хвилини, зніміть і подавайте до столу.
- Singh, R., De, S., & Belkheir, A. (2013). Avena sativa (Oat), A Potential Neutraceutical and Therapeutic Agent: An Overview. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2010.526725
- Lezcano, E. P. (2010). Cereales para el desayuno. Alimentos Argentinos.
- Aparicio Vizuete, A., & Ortega Anta, R. M. (2015). Efectos del consumo del beta-glucano de la avena sobre el colesterol sanguíneo: una revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. https://doi.org/10.14306/renhyd.20.2.183
- Katz, D. L. (2001). A Scientific Review of the Health Benefits of Oats. Public Health. https://doi.org/10.1007/978-3-642-19231-9