4 сніданки з вівсянкою для пришвидшення метаболізму

Сніданки з вівсянкою – це дуже популярний варіант. Вони живлять організм і дарують енергію на весь день. Якщо вам кортить урізноманітнити своє життя й дізнатися різні рецепти вівсянки, читайте нашу статтю.

Останнє оновлення: 18 січня, 2019

Сніданки з вівсянкою неймовірно зручні, адже їх легко готувати. Крім того, вони економні та корисні для здоров’я. З іншого боку, вони допомагають скинути вагу без зайвих зусиль.

Завдяки вмісту багатьох вітамінів і мінералів вівсянка належить до продуктів, які пришвидшують метаболізм. Вони допомагають регулювати рівень цукру в крові.

Які переваги мають сніданки з вівсянкою

Вівсянка – це багатий на розчинну клітковину зерновий продукт, який миттєво дарує відчуття ситості. Завдяки цьому вона неодмінно стане в пригоді людям, які не хочуть переїдати або споживати непотрібні висококалорійні продукти.

Крім того, цей тип клітковини зменшує поглинання холестерину в крові. При регулярному споживанні вівсянка допомагає уникнути проблем із серцево-судинною системою (особливо пов’язаних із серцем).

Щоб сніданки з вівсянкою бути максимально корисні, радимо не включати в них занадто багато інгредієнтів. Бажано готувати просто вівсянку. Таким чином, ви точно не додасте продукти, які можуть нівелювати її корисні властивості. Тим не менш, якщо ви хочете трохи урізноманітнити сніданки з вівсянкою, можете скористатися наведеними нижче рецептами, адже вони чудово збалансовані й перевірені часом.

Читайте також: Чи може вівсянка покращити сон? 5 причин їсти її на ніч

1.  Вівсянка з яблуками та корицею

Наш перший рецепт смачний, корисний і ніжний на смак. Саме тому він стане чудовим початком холодного дня.

Інгредієнти

  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 2 склянки мигдалевого молока
  • 1 яблуко (нарізане кубиками)
  • 2 столові ложки кориці
  • 2 столові ложки кленового сиропу

Спосіб приготування

  • У каструлі середнього розміру змішайте мигдалеве молоко, вівсянку, корицю та кленовий сироп.
  • Час від часу перемішуйте все, щоб суміш не прилипала до каструлі.
  • Тримайте каструлю на вогні, доки вівсянка не поглине майже все молоко.
  • Зніміть вівсянку з газу, додайте нарізані яблука та перемішайте.
  • Дайте вівсянці настоятися 15 хвилин.
  • Посипте вівсянку зверху невеликою кількістю кориці.

2. Вівсяне печиво з корицею та родзинками

Якщо вам не надто подобаються родзинки, ви завжди можете замінити їх своїм улюбленим фруктом: волоськими горіхами, фундуком, журавлиною, курагою тощо.

З указаних інгредієнтів має вийти 30 печив. Утім ми радимо їсти не більше 4-5 штук на сніданок.

Інгредієнти

  • 3/4 склянки пшеничного борошна
  • 1/2 столової ложки харчової соди
  • 1 чайна ложка морської солі
  • 2 столові ложки вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка коричневого цукру
  • 1 столова ложка екстракту ванілі
  • 1/2 склянки натурального яблучного соку
  • 1 склянка швидкорозчинної вівсянки
  • 1 склянка родзинок
  • 1 столова ложка кориці
  • Олія у вигляді спрею
  • 1 яйце

Спосіб приготування

  • Підготуйте каструлю, нанісши на неї трохи олії, і відставте в сторону.
  • Просійте борошно, харчову соду, корицю та сіль у маленьку миску.
  • У великій мисці збийте масло, цукор, яйце та ваніль.
  • Коли суміш стане кремоподібна, додайте яблучний сік та 1/3 склянки води.
  • Перемішайте до однорідної маси.
  • Поставте в холодильник на 2 години.
  • Попередньо нагрійте духовку до 175 градусів.
  • Випікайте тісто 15 хвилин у духовці (або доки печиво не стане твердим).

3. Смузі з грушею, імбиром і вівсянкою

Можливо, ви не надто любите готувати, утім сніданки з вівсянкою неодмінно варті ваших зусиль та уваги. Зараз ми хочемо поділитися з вами рецептом неймовірно смачного смузі.

Інгредієнти

  • 1/2 склянки мигдалевого молока
  • 1/2 чайної ложки свіжо натертого імбиру
  • 3 столові ложки вівсянки
  • 1 кубик льоду
  • 1/2 склянки натурального знежиреного грецького йогурту
  • 1/2 груші

Спосіб приготування

  • Додайте всі інгредієнти в блендер і збийте до однорідної рідкої суміші. Можете подавати до столу. Смачного!

Перегляньте статтю: 13 причин, щоб їсти вівсянку щоранку

4. Вівсянка з полуницею та вершками

Вівсянка з полуницею та вершками – це, мабуть, один із найпопулярніших рецептів. Такі сніданки з вівсянкою люблять у всьому світі.

Інгредієнти

  • 1 склянка води
  • 1/2 склянки натуральних вівсяних пластівців
  • 1/2 палички кориці
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту
  • 2 столові ложки грецького йогурту
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі
  • 1/2 склянки дрібно нарізаної полуниці
  • 1 столова ложка меду

Спосіб приготування

  • Додайте воду, корицю та вівсянку в невелику каструлю.
  • Накрийте каструлю кришкою та зачекайте, доки вода закипить.
  • Коли суміш почне кипіти, вимкніть газ.
  • У невеликій мисці змішайте полуницю з бальзамічним оцтом.
  • Помніть полуницю, щоб вийшло пюре, а потім додайте йогурт, ваніль і мед.
  • Змішайте всі інгредієнти та відставте в сторону.
  • Коли вівсянка поглине всю воду, додайте до неї полуничне пюре.
  • Потримайте на вогні 2 хвилини, зніміть і подавайте до столу.
Це може вас зацікавити ...
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
7 причин їсти зелені яблука натщесерце

Якщо ви хочете отримувати максимальну користь від зелених яблук, обирайте тільки фрукти органічного походження. Таким чином ви зможете без остраху їсти зелені яблука разом зі шкіркою, де міститься найбільше вітамінів.



  • Singh, R., De, S., & Belkheir, A. (2013). Avena sativa (Oat), A Potential Neutraceutical and Therapeutic Agent: An Overview. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408398.2010.526725
  • Lezcano, E. P. (2010). Cereales para el desayuno. Alimentos Argentinos.
  • Aparicio Vizuete, A., & Ortega Anta, R. M. (2015). Efectos del consumo del beta-glucano de la avena sobre el colesterol sanguíneo: una revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. https://doi.org/10.14306/renhyd.20.2.183
  • Katz, D. L. (2001). A Scientific Review of the Health Benefits of Oats. Public Health. https://doi.org/10.1007/978-3-642-19231-9