4 страви з броколі на легку вечерю
Взагалі неправильно вважати, на вечерю можна їсти будь-що або повторювати обід. Тому багато людей, як правило, їдять вечері, сповнені вуглеводами або інгредієнтами, які мають високий вміст жирів або поганого холестерину (ЛПНЩ). Таким чином, ви можете зіткнутися з проблемами травлення або просто заповнити шлунок, не думаючи про те, що ви кидаєте до рота. Але є інше рішення, спробуйте на вечерю страви з броколі.
Щоб навчитися готувати смачну вечерю, яка сповнена основних поживних речовин, спробуйте деякі наші страви з броколі. Не хвилюйтеся, їх нескладно приготувати, і на них не потрібно витрачати купу грошей.
Приготуйте ці страви з броколі для легкої вечері
1. Запечена броколі з сиром
Цей рецепт підтримує і посилює натуральні аромати броколі та сиру. Ідея в тому, щоб створити неймовірну комбінацію.
Інгредієнти
- 2 склянки броколі (200 г)
- 2склянки тертого сиру моцарела (200 г)
- 1 чайна ложка оливкової олії (15 мл)
- 1 столова ложка морської солі (15 г)
- 2 зубчики часнику
Інструкція
- Спочатку відваріть на пару броколі протягом 10 хвилин.
- Коли буде готово, відкладіть броколі вбік, щоб охолонула. А потім розділіть на частини.
- Покладіть шматочки броколі в сковорідку з оливковою олією, обсмажте з подрібненим часником.
- Змішайте все разом, приправте сіллю та чорним перцем (необов’язково), а на завершення додайте сир.
- Перемістіть все у невелике деко та запікайте 20 хвилин при 180° С.
Прочитайте цю статтю також: Овочі на пару: дві оригінальні страви
2. Броколі в стилі каджун
Приправа в назві цієї страви з броколі дає страві оригінальний смачний аромат.
Інгредієнти
- 2 склянки броколі (200 г)
- 1 столова ложка морської солі (15 г)
- 2 столові ложки оливкової олії (15 мл)
- 1 склянка вершків (250 мл)
- ½ цибулі
- 1 столова ложка приправ каджун (15 г)
Приготування
- Спочатку відваріть на пару броколі, щоб вона не втратила оригінального кольору.
- Водночас приготуйте інші інгредієнти в сковороді: цибулю, сіль, чорний перець і вершки.
- Потім додайте броколі та приправу каджун і ретельно перемішайте.
- Щоб поєднати аромати, варіть далі ще 10 хвилин на маленькому вогні.
3. Салат з броколі та авокадо
Інгредієнти
- 5 склянок броколі (500 г)
- 1 стигле авокадо
- 2 столові ложки діжонської гірчиці (40 г)
- 3 столові ложки мускатного горіха (30 г)
- 1 столові ложки солі (15 г)
- 2 дрібно нарізані гілочки петрушки
- 2 столові ложки оливкової олії (30 мл)
- 3 столові ложки лимонного соку (45 мл)
Приготування
- Спочатку промийте броколі, в тому числі стебло, і варіть на пару 5 хвилин. Не забудьте зберегти оригінальний зелений колір. Це важлива частина рецепту.
- Після цього відкладіть броколі убік, щоб охолонула.
- Тим часом очистьте шкірку з авокадо і поріжте його. Покладіть все у салатницю.
- Потім додайте петрушку, сіль, чорний перець і трохи оливкової олії, щоб приправити авокадо.
- Додайте в миску теплу броколі і ретельно перемішайте все разом.
- На завершення приправте салат гірчицею і лимонним соком.
4. Крем з курки та броколі
Курка завжди добре поєднується з овочами. Отже, чому б не використати їх як легкий варіант вечері у вигляді страви з броколі?
Ознайомтеся також з цією статтею: Збалансовані страви для схуднення та спалення жиру
Інгредієнти
- 1 склянка броколі (100 г)
- 1 середня куряча грудка
- 2 столові ложки солі (30 г)
- 1 щіпка приправи каррі
- 1 склянка сиру пармезан (100 г)
- ½ нарізаної кубиками цибулі (80 г)
- 1 склянка вершків (250 мл)
- 1 столова ложка чорного перцю (15 г)
Приготування
- Як завжди, відваріть на пару броколі, цього разу разом з курячою грудкою, цибулею та сіллю.
- Після приготування відкладіть броколі.
- У сковороді нагрійте олію та злегка обсмажте нарізану цибулю з невеликою кількістю солі та чорного перцю. Потім додайте курку і готуйте все разом.
- Далі додайте вершки і готуйте разом з куркою.
- Нарешті, подавайте до столу і посипте пармезаном.
- Shultz, S. (2013). Broccoli. Journal of Agricultural and Food Information. https://doi.org/10.1080/10496505.2013.833839
- Calabriso, N., Scoditti, E., Pellegrino, M., & Annunziata Carluccio, M. (2014). Olive Oil. In The Mediterranean Diet: An Evidence-Based Approach. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-407849-9.00013-0
- Vasanthi, H., Mukherjee, S., & Das, D. (2009). Potential Health Benefits of Broccoli- A Chemico-Biological Overview. Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, 9(6), 749–759. https://doi.org/10.2174/138955709788452685
- Dreher ML, Davenport AJ. Hass avocado composition and potential health effects. Crit Rev Food Sci Nutr. 2013;53(7):738–750. doi:10.1080/10408398.2011.556759
- Latté, K. P., Appel, K. E., & Lampen, A. (2011, December). Health benefits and possible risks of broccoli – An overview. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2011.08.019