Овочі на пару: дві оригінальні страви

У цій статті ми розповімо вам про овочі на пару - це феноменальні страви! Ви переконаєтесь, що вони дуже прості та смачні.
Овочі на пару: дві оригінальні страви

Останнє оновлення: 13 травня, 2019

Якщо ви любите смачну та здорову їжу, то вам точно сподобаються овочі на пару. Приготування страв на пару дуже корисне для здоров’я. Нижче ми наведемо креативні та прості рецепти страв з дивовижним смаком.

Овочі, як і фрукти, – це продукти, сповнені вітамінами, мінералами, антиоксидантами та клітковиною, які важливі для правильного функціонування організму. Однак багато людей, зокрема діти, припиняють їх їсти, адже їм не подобається смак або текстура. Ключовий принцип полягає в тому, щоб навчитися готувати їх з іншими продуктами та отримати різні смаки.

Що стосується овочевих рецептів на пару – це найкращий варіант. Ніхто не зможе сказати, що ці страви не дуже смачні. Читайте далі, щоб дізнатися про нові цікаві способи приготування.

Смачні гарніри до овочів на пару

1. Спагеті з білим соусом та овочами на пару

смачні гарніри до овочів на пару
Спагеті – одна з найкращих страв для будь-якої кухні. Якщо ви є прихильником італійської кухні, вам сподобається поєднання з паровими овочами. Цю страву легко зробити. Знадобиться лише година на приготування.

Інгредієнти

  • 1 цибуля (100 г)
  • 1 червоний перець (150 г)
  • 4 чайні ложки солі (20 г)
  • 1 склянка молока (225 мл)
  • 1/2 склянки води (100 мл)
  • 50 г спаржі
  • 3 столові ложки маргарину (45 г)
  • 1 пакет довгих спагеті (1 кг)
  • 1 столова ложка оливкової олії (5 мл)
  • 4 столові ложки пшеничного борошна (60 г)
  • 2 чайні ложки сушеного розмарину (10 г)

Приготування

  • Спочатку наріжте кубиками цибулю і червоний перець. Додати до пароварки столову ложку оливкової олії, а також подрібнені овочі.
  • Потім посипайте 2 чайні ложки солі і 2 чайні ложки розмарину. Необхідно обсмажити овочі протягом декількох хвилин, потім додайте воду і закрийте. Варіть овочі на пару протягом 20 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
  • Нагрійте молоко в горщику на слабкому вогні, поки воно закипить. Ви можете додати 1/2 цибулі, якщо хочете.
  • Потім, в окремій сковорідці розтопіть маргарин на слабкому вогні.
  • Додайте борошно та змішайте тісто.
  • Коли молоко і суміш з маргарину та борошна будуть готові, покладіть їх в одну каструлю на слабкому вогні та збийте, щоб позбутися будь-яких шматочків.
  • Ви поступово помітите, що суміш утворить білий соус або бешамель. Потім додайте 2 чайні ложки солі та перемішайте.
  • Вийміть овочі з пароварки, змішайте з білим соусом.
  • Нарешті, зваріть спагеті в окремій каструлі. Коли все буде готово, подавайте до столу і полийте спагеті та овочі білим соусом.

2. Овочевий пиріг на пару

прості гарніри до овочів на пару
Як не дивно, цей рецепт насправді просто зробити. Це оригінальний спосіб зробити смачні овочі на пару овочів. Читайте далі, щоб навчитися робити такі гарніри до овочів на пару.

Інгредієнти

  • 3 цибулі (250 г)
  • 5 яєць (200 г)
  • 200 г картоплі
  • 5 морквин (150 г)
  • 1 пучок шпинату (300 г)
  • 4 чайні ложки солі (20 г)
  • 1 чайна ложка петрушки (5 г)
  • 1 чайна ложка орегано (5 г)
  • 1/2 склянки вершкового сиру (100 г)
  • 1 чайна ложка оливкової олії (5 мл)
  • 1/2 нарізаного невеликими шматочками зеленого перцю (80 г)
  • тісто для пирога

Приготування

  • Спочатку очистьте моркву та картоплю і наріжте їх на шматочки розміром 0,5 см. Поріжте цибулю дрібними шматочками.
  • Потім варіть овочі на пару 15 хвилин. Посипте 2 чайні ложки солі.
  • Далі поставте каструлю з водою та 2 чайними ложками солі на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Коли закипить, додайте шпинат і залиште на 5-8 хвилин.
  • У формі розтягніть тісто для пирога та полийте його ложкою оливкової олії, щоб начинка не прилипала.
  • У мисці збийте 5 яєць з петрушкою, орегано і зеленим перцем.
  • Тепер ви можете зробити начинку. Покладіть овочі всередину, починаючи з моркви, потім картопля, цибуля та шпинат.
  • Вилийте яєчну суміш у пиріг і додайте кремовий сир, щоб зробити верхній шар.
  • Поставте в духовку на 30 хвилин при 200°С. Потім вийміть і подавайте до столу.


  • Blekkenhorst LC, Sim M, Bondonno CP, et al. Cardiovascular Health Benefits of Specific Vegetable Types: A Narrative Review. Nutrients. 2018;10(5):595. Published 2018 May 11. doi:10.3390/nu10050595
  • Zeng, C. (2013). Effects of different cooking methods on the vitamin C content of selected vegetables. Nutrition and Food Science43(5), 438–443. https://doi.org/10.1108/NFS-11-2012-0123
  • Gidón, José Manuel. Cocina Anticolesterol. 100 recetas exquisitas dulces y saladas. Ediciones Lea, 2007.
  • Huerta, Gloria Cabezuelo, and Pedro Frontera Izquierdo. Enséñame a comer: Hábitos, pautas y recetas para evitar la obesidad infantil. Vol. 24. Edaf, 2007.
  • Kousmine, Catherine. Salve su cuerpo. Buenos Aires, 1988.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.