5 cпособів зробити авокадо стиглим за кілька хвилин

· Листопад 30, 2016
Ці хитрощі допоможуть вам зробити недостигле авокадо спілим за один день. Втім, деякі з них здатні не тільки пришвидшити процес дозрівання, але й покращити смак фрукта.

Авокадо є одним із найсмачніших і найкорисніших фруктів у природі, тому ви сміливо можете додавати його до свого щоденного раціону.

Більшість людей здатна візуально розрізнити два сорти авокадо, проте у природі насправді існує понад 900 різновидів цього продукту.

Найпопулярнішими сортами є авокадо “Хасс”, яке використовують для приготування соусу гуакамоле, і так зване “гігантське” авокадо, з якого готують гарніри до різних страв.

Багато покупців обирають саме ці два сорти авокадо за їхню ніжну, кремову текстуру та унікальний смак, який легко поєднується з іншими стравами.

Що стосується поживної цінності, авокадо є одним із найбільш повноцінних продуктів, у якому містяться майже всі необхідні для організму корисні речовини. Авокадо містить велику кількість життєво важливих жирних кислот, білків та антиоксидантів.

У цього надзвичайного продукту є лише один недолік – при виборі авокадо дуже важко визначити, наскільки фрукт є стиглим та готовим до вживання.

Дуже часто у продажу трапляються недостиглі авокадо. Ось чому ми зібрали у цій статті декілька хитрощів, які допоможуть прискорити дозрівання фрукта.

Ми поділимося з вами декількома способами зробити авокадо стиглим за кілька хвилин та за декілька днів.

Приготуйтеся занотовувати!

Як зробити авокадо стиглим у мікрохвильовці

зробити авокадо стиглим

Авокадо знадобиться щонайменше декілька днів для того, щоб дозріти у природних умовах. Усе залежить від того, на якій саме стадії дозрівання плід було зірвано.

Втім, якщо у вас немає стільки часу, радимо скористатися методом розігрівання авокадо в мікрохвильовці. Цей спосіб зробить плід зрілим та м’яким всього за кілька хвилин.

Перш, ніж використати цей метод, радимо звернути увагу на те, що підігрівання у мікрохвильовці змінить природний смак продукту. Проте плід можна буде успішно використовувати для приготування соусу гуакамоле, салатів, смузі та інших страв.

Спосіб приготування:

  • Скористайтесь виделкою для того, щоб проколоти авокадо у декількох місцях.
  • Помістіть фрукт на тарілку та вкрийте його серветкою або пластиковою кришкою, щоб уникнути розбризкування соку авокадо по мікрохвильовці.
  • Нагрівайте авокадо протягом 30 секунд. Якщо воно буде твердим, додайте ще 30 секунд.
  • Зачекайте, поки фрукт трохи охолоне, після чого можете розрізати його звичним способом.

Як зробити авокадо стиглим за допомогою фольги

folga

Зробити авокадо стиглим за 5 хвилин можна за допомогою алюмінієвої фольги.

У цьому випадку мікрохвильовка вам не знадобиться. Вам потрібно буде запікати фрукт у духовці при температурі 200 °C на деку, встеленому пергаментом для випічки.

Спосіб приготування:

  • Загорніть авокадо у фольгу. Переконайтесь, що воно запаковане герметично, не варто шкодувати фольги.
  • Помістіть фрукт на деко, встелене пергаментом та запікайте у духовці 10 хвилин.
  • Зачекайте, поки авокадо повністю охолоне, після чого його можна розпаковувати й використовувати в їжу.

Як зробити авокадо стиглим за допомогою паперового пакету

avokado-u-paperi

Паперовий пакет, який часто використовують для пакування обідів, також є чудовим способом прискорити достигання авокадо, оскільки він перешкоджає виходу етилену.

Цей спосіб займе у вас більше часу, ніж два попередні, проте у нього є й свої переваги: при доспіванні у паперовому пакеті авокадо зберігає свій природний смак та всі корисні властивості.

Спосіб приготування:

  • Помістіть авокадо всередину паперового пакету, попередньо переконавшись, що упакування є цілісним.
  • Вкладіть у пакет до авокадо один томат або яблуко для того, щоб стимулювати виділення етиленових газів.
  • Закрийте пакет та залиште його при температурі від 18 до 24 °C.
  • За декілька днів фрукт буде готовим до споживання.

Як прискорити дозрівання вже розрізаного авокадо

avokado-stygle

Якщо вам не пощастило, ви придбали недостигле авокадо і вже розрізали його навпіл, радимо вам скористатись нашою наступною порадою. Робити це потрібно якомога швидше, поки м’якуш ще не потемнів.

Спосіб приготування:

  • Перед тим, як загорнути авокадо у пакет, збризніть його м’якуш невеликою кількістю лимонного соку.
  • З’єднайте дві половинки фрукта докупи, не виймаючи кісточки, та загорніть його у чистий пластиковий пакет.
  • Помістіть пакет з авокадо в холодильник, поки плід повністю не дозріє.

Як зробити авокадо стиглим за допомогою газети

gazeta

Навіть попри те, що цей спосіб прискорити дозрівання авокадо є одним із найдавніших, його досі використовують господині в усьому світі.

Спосіб приготування:

  • Загорніть недозріле авокадо в аркуш газети та помістіть його у тепле місце (наприклад, всередину вимкненої духовки).
  • Залиште плід там щонайменше на декілька днів, поки він не стане м’яким на дотик.

Тепер ви знаєте, як пришвидшити дозрівання авокадо, якщо вам трапився недостиглий плід, а з’їсти його хочеться якомога скоріше.

Оберіть метод, який вам сподобався найбільше, та дотримуйтесь всіх наших порад для досягнення бажаного результату.