6 переваг лимонного соку для здоров’я

· Вересень 22, 2016
Якщо лимонний сік занадто кислий для вас, спробуйте змішати його з водою та додати стевію або інший натуральний підсолоджувач, але не цукор, щоб не втратити корисні властивості напою.

Свіжий лимонний сік, вичавлений удома, можна дістати без проблем. Він дуже простий та надзвичайно корисний для здоров’я. Для того, щоб пити його щодня, ви маєте знати про всі лікувальні властивості лимонного соку.

Безліч проблем зі здоров’ям можна вилікувати, якщо привчити себе до цієї простої звички. Спробуйте!

Як приготувати лимонний сік

лимони

Лимонний сік ви можете отримати з м’якуша лимона, вичавивши його.

Щоб посилити корисні властивості, рекомендуємо завжди купувати органічні лимони, а також додавати цедру, яка є дуже багатою на поживні речовини.

Однак, якщо фрукт не органічний, викиньте шкірку, адже в ній може міститися багато пестицидів чи воску.

Якщо ви берете цілий лимон, потрібно просто розрізати його на чотири частини, додати в кухонний комбайн або блендер, налити склянку води (200 мл) і збивати протягом однієї хвилини. Потім зцідити рідину, і сік готовий.

Якщо ви додасте шкірку лимона, то смак напою буде трохи гіркішим, окрім звичної кислості соку. Можете розбавити гіркоту невеликою кількістю пюре стевії, але не сипте цукор, адже він забере всі натуральні корисні властивості.

Прочитайте: “Користь теплої води з лимоном

1. Це потужний антиоксидант

Лимонний сік є потужним антиоксидантом, який допомагає запобігти шкідливому впливу вільних радикалів на організм. Він містить багато вітаміну С, а також флавоноїдів, бета-каротину й інших поживних речовин.

Вільні радикали з’являються через шкідливі звички, неправильне харчування, вплив забруднювачів із навколишнього середовища, стрес тощо.

Коли ви їсте багаті на антиоксиданти продукти, це допомагає залишатися здоровими та добре виглядати, адже сповільнює процеси старіння.

2. Він очищує організм

Лимони володіють найпотужнішими очисними властивостями серед усіх фруктів світу, адже допомагають організму вивести будь-які токсини. Вони також сприяють роботі печінки, жовчного міхура та нирок, що опосередковано покращує травлення.

Кальцій і калій у лимонах бореться із затримкою рідини та покращує здатність нирок очищувати кров.

3. Лимонний сік збалансовує рівень pH

декілька лимонів

Незважаючи на кислість лимонного соку, він допомагає нейтралізувати зайву кислоту в шлунку та підвищує рівень pH крові й усього організму в цілому.

Коли кислотність занадто висока з тієї чи іншої причини, зокрема через неправильний раціон харчування, емоційну напругу або забрудники, ви значно швидше можете стати жертвою різноманітних захворювань.

За результатами деяких досліджень, лимони можуть навіть запобігти раку, який також пов’язують із дуже низьким або кислотним рівнем pH.

4. Він захищає серце

У лимонах міститься багато вітаміну С, гесперидину, рутину й різних антиоксидантів.

Вони покращують еластичність вен та артерій, запобігаючи таким захворюванням як підвищений тиск крові, високий рівень холестерину, варикозне розширення вен, геморой та атеросклероз.

5. Він допомагає схуднути

лимонний сік

Лимонний сік є ідеальним доповненням дієт для втрати ваги, адже він активізує метаболізм і розщеплює жир.

Такі властивості, в поєднанні зі здатністю боротися із застоєм рідини та виводити токсини, допомагають скинути зайві кілограми й поступово покращити стан здоров’я. Секрет користі лимонів у вмісті вітаміну С, пектину та кофеїну.

Крім того, лимонний сік дуже ситний, тому він допомагає контролювати апетит, особливо, якщо пити його перед прийомами їжі.

Хочете дізнатися більше? Читайте про шість порад, щоб збільшити метаболізм і схуднути

6. Він покращує травлення

Чай із невеликою кількістю лимонного соку, сік натщесерце, заправка до салату з лимонним соком – це дуже ефективне доповнення, щоб покращити травлення в цілому.

Лимонний сік запобігає печії, допомагає організму перетравлювати жири та білок і регулює апетит, незалежно від того чи ви їсте забагато, чи замало.

Також соком лимона можна замінити оцет у всіх типах салатів та заправок і додавати до будь-яких тушкованих або запечених страв. Ви навіть можете використовувати його, щоб надати трохи пікантності десертам.

Якщо ви додаєте лимонний сік до своїх страв, це покращує засвоєння заліза та натуральним чином бореться з анемією.