8 простих, здорових і поживних сніданків

· Січень 28, 2019
Коли ви пропускаєте сніданок, ви можете набрати вагу, тому що якщо ви не відчуваєте ситість вранці, ви зрештою споживатимете більше калорій протягом дня. Читайте далі рецепти поживних сніданків.

Від якості та поживності сніданків залежить продуктивність вашого дня. Хороший сніданок надасть вам “паливо”, яке потрібне, щоб почати день з великою кількістю енергії, і поживні речовини, які необхідні організму для нормальної роботи. Ось чому експерти з правильного харчування наполегливо рекомендують ніколи не пропускати сніданок. Крім того, вони пропонують їсти повноцінний сніданок, який забезпечить організм достатньою кількістю енергії протягом дня й активізує метаболізм.

Численні дослідження показали, що пропуск сніданку може сприяти збільшенню ваги, тому що один з наслідків – відчуття голоду протягом дня, а це означає, що ви зрештою споживатимете більше калорій. З іншого боку, поживний сніданок дає відчуття ситості та приносить багато користі для здоров’я.

Якщо ви думаєте про те, наскільки важливий сніданок для організму і здоров’я, ви повинні обов’язково зосередитися на різних корисних та поживних сніданках. У цій статті ми дамо вам 8 легких рецептів сніданків, завдяки яким у вас не буде більше жодних приводів пропускати перший прийом їжі.

Вівсянка з фруктами

вівсянка на сніданок

Вівсянка та фрукти є одними з найкращих способів прискорити метаболізм, дати організму необхідну енергію і підтримати здоров’я в цілому. Цей сніданок дуже легко приготувати, тому що все, що потрібно зробити, – це відварити півсклянки вівсяних пластівців у знежирену молоці. Потім додайте одну столову ложку паростків пшениці або порошкоподібного лляного насіння і ¼ чашки ягід, яблук або бананів.

Ми не рекомендуємо використовувати вівсяну кашу швидкого приготування, тому що вона часто містить цукор і має менше поживних речовин.

Йогурт з мюслі

Йогурт став досить популярним продуктом, оскільки він містить багато білків і пробіотиків. В ідеалі, ви повинні взяти натуральний йогурт і додати ¼ чашки мюслі (з горіхами і фруктами).

Вафлі з фруктами

вафлі
Цей смачний сніданок ідеально підходить для дітей, тому що його приємний смак і весела форма їм обов’язково сподобається. Намажте вафельні коржі маслом і додайте кілька ягід. Ви можете навіть скласти навпіл, щоб зробити “вафельний бутерброд”.

Буріто з яйцями і грибами

Якщо у вас є трохи більше часу для приготування поживних сніданків, ви полюбите цей здоровий варіант. Налийте одну столову ложку оливкової олії в пательню і додайте нарізані гриби і яйце. Підсмажте протягом декількох хвилин, а потім подайте на цільнозерновому пшеничному тості. Буріто готове.

Сендвічі для здорових сніданків

сендвіч

Приготуйте власний бутерброд з цих корисних інгредієнтів і насолоджуйтеся унікальним і смачним сніданком. Для цього вам потрібно просто посмажити яйце в невеликій кількості оливкової олії, покласти його між двома скибочками пшеничного хліба, додати шматочок бекону, кілька листків шпинату і шматочок низькокалорійного сиру.

Овочевий омлет

Цей овочевий омлет є чудовим способом скористатися перевагами овочів, щоб зробити початок дня трохи більш приємним. Розбийте одне яйце в миску, потім додайте шматочки червоного і зеленого перцю, цибулю, нарізаний шпинат. Вилийте суміш у пательню з невеликою кількістю оливкової олії і почекайте, поки підсмажиться яйце. Можна додати квасолю.

Коктейль з молоком, фруктами і вівсянкою

коктейль вівсянка та банан

Коктейль – прекрасний здоровий сніданок, який можна швидко зробити. Цей смачний напій дуже легко зробити, він має всі інгредієнти, потрібні для початку дня з великою кількістю енергії, яка зберігається до вечора.

Інгредієнти

  • 1 склянка знежиреного молока.
  • шматочки банана, яблука, вишні, персика або інших улюблених фруктів. Ви також можете об’єднати кілька фруктів.
  • ½ склянки вівсяних пластівців.

Як приготувати?

Помістіть всі інгредієнти в блендер і змішайте їх добре, поки не отримаєте однорідну суміш. Ви можете також додати мед. Ми рекомендуємо пити цей коктейль холодним.

Коктейль з йогуртом, полуницею і вівсянкою

Ще один цікавий коктейль, який можна використовувати для сніданків – смачне поєднання йогурту, полуниці і вівсянки. Поживні речовини в цьому напої дають багато енергії, стимулюють травлення, приносять відчуття ситості.

Інгредієнти

  • 1 склянка натурального нежирного йогурту.
  • 160 грамів полуниці.
  • ½ склянки вівсяних пластівців.

Як приготувати?

Змішайте всі інгредієнти в блендері, додайте мед.

  • Ferrer-Cascales, R., Sánchez-Sansegundo, M., Ruiz-Robledillo, N., Albaladejo-Blázquez, N., Laguna-Pérez, A., & Zaragoza-Martí, A. (2018). Eat or skip breakfast? The important role of breakfast quality for health-related quality of life, stress and depression in spanish adolescents. International Journal of Environmental Research and Public Health. https://doi.org/10.3390/ijerph15081781
  • Witbracht, M., Keim, N. L., Forester, S., Widaman, A., & Laugero, K. (2015). Female breakfast skippers display a disrupted cortisol rhythm and elevated blood pressure. Physiology and Behavior. https://doi.org/10.1016/j.physbeh.2014.12.044
  • Widaman, A. M., Witbracht, M. G., Forester, S. M., Laugero, K. D., & Keim, N. L. (2016). Chronic Stress Is Associated with Indicators of Diet Quality in Habitual Breakfast Skippers. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. https://doi.org/10.1016/j.jand.2016.03.016
  • Adolphus, K., Lawton, C. L., & Dye, L. (2013). The effects of breakfast on behavior and academic performance in children and adolescents. Frontiers in Human Neuroscience. https://doi.org/10.3389/fnhum.2013.00425
  • Fernández Morales, I., Aguilar Vilas, M. V., Mateos Vega, C. J., & Martínez Para, M. C. (2008). Relación entre la calidad del desayuno y el rendimiento académico en adolescentes de Guadalajara (Castilla-La Mancha). Nutricion Hospitalaria.
  • Díaz, T. (2016). Norma técnica Servicio de Alimentación y Nutrición. Nutrición Hospitalaria. https://doi.org/10.20960/nh.391
  • Prieto, F., & Col., Y. (2006). Evaluación de las isotermas de sorción en cereales para desayuno. Superficies y Vacío 19.
  • Ma Adela Amat Huerta, Vanesa Anuncibay Sánchez, Juana Soto Volante, N. A., & Nicolás, Ana Villalmanzo Francisco, S. L. R. (2006). Estudio Descriptivo Sobre Habitos Alimentarios En El Desayuno Y Almuerzo De Los Preadolescentes De Viladecans (Barcelona). Nure Investigación. https://doi.org/10.1007/s00338-007-0216-z