5 лікувальних властивостей харчової соди, про які варто знати

Квітень 22, 2018
Чи відомо вам, що харчову соду можна використовувати для боротьби з неприємним запахом з рота або для усунення інфекції сечовивідних шляхів? Дізнайтесь про лікувальні властивості харчової соди.

Харчова сода – це білий порошок, який століттями використовували в кулінарії і медицині.

В кулінарії харчова сода допомагає збільшити об’єм тіста та отримати ніжну консистенцію випічки.

До того ж, сода використовується як натуральний інгредієнт для лікувальних засобів завдяки високому вмісту корисних елементів, важливих для здоров’я.

Харчова сода має лужні, антимікробні властивості, є антиоксидантом, що допомагає позбутися симптомів різних хвороб.

Цей продукт легко знайти у будь-якому магазині чи супермаркеті. Завдяки доступній ціні кожен може скористатися її перевагами.

Сьогодні хочемо скористатися можливістю і розповісти про п’ять способів використання соди. Не вагайтесь, коли є нагода скористатися нею для вирішення певних проблем, які вас турбують.

1.Кислотний рефлюкс

харчова сода допоможе при кислотному рефлюксі

Завдяки лужним властивостям, харчова сода є ефективним лікувальним засобом проти надмірного вироблення кислоти у шлунку, що викликає рефлюкс, порушує роботу травної системи та спричиняє інші розлади шлунку.

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка харчової соди (5 г)
  • 1/2 чашки теплої води (125 мл)
  • 2 столові ложки лимонного соку (20 мл)

Спосіб приготування

  • Змішайте харчову соду разом з двома столовими ложками лимонного соку.

Спосіб використання

  • Пийте напій після прояви перших симптомів важкості чи кислотності.
  • Приймайте засіб один раз на день.

Також читайте: 2 інгредієнти для боротьби з кислотним рефлюксом і гастритом

2. Закладеність носа

Антибактеріальні, відхаркувальні та протизапальні сполуки, що містяться в харчовій соді, можуть бути корисними у боротьбі з закладеністю носа.

Це допомагає видалити мокротиння, яке накопичується в носових проходах, полегшуючи дихання.

Інгредієнти

  • 1/4 чайної ложки харчової соди (1.2 г)
  • 2 столові ложки води (20 мл)

Спосіб приготування

  • Змішайте харчову соду з водою і наберіть суміш у піпетку.

Спосіб використання

  • Закапайте дві або три краплі розчину у кожну ніздрю, нахиливши голову назад.
  • Користуйтеся засобом двічі на день, поки ваш стан не покращиться.

3. Подразнення горла

харчова сода від хворого горла

Харчова сода може послабити біль у горлі завдяки здатності контролювати кислотність і бактерії, що викликають інфекцію.

У цьому випадку можете покращити ефективність засобу, додавши яблучний оцет, натуральний антацид і протизапальний інгредієнт, що дарує відчуття полегшення.

Інгредієнти

  • 1/2 чашки води (125 мл)
  • 1 чайна ложка харчової соди (5 г)
  • 1 чайна ложка органічного яблучного оцту (5 мл)

Спосіб приготування

  • Підігрійте воду.
  • Додайте воду кімнатної температури до харчової соди і оцту.

Спосіб використання

  • Пийте напій двічі на день, коли болить горло.

4. Несвіжий подих

Протимікробний ефект харчової соди чудово прибирає несвіжий подих.

Завдяки своїм властивостям, харчова сода видаляє залишки їжі, що застрягли між зубами, а також усуває бактерії, що призводять до інфекцій.

Інгредієнти

  • 1 чайна ложка харчової соди (5 г)
  • 6 крапель м’ятної ефірної олії
  • 1 склянка води (250 мл)

Спосіб приготування

  • Розчиніть харчову соду з м’ятною олією у склянці теплої води.

Спосіб використання

  • Зробіть декілька ковтків напою, полощіть порожнину рота впродовж 20 чи 30 секунд.
  • Виплюньте рідину, повторюйте процедуру тричі на день.

Читайте також статтю: Як завжди мати свіжий подих

5. Інфекції сечовивідних шляхів

харчова сода від інфекції сечовивідних шляхів

Цей натуральний інгредієнт допомагає відновити нормальний рівень pH та усунути проблеми, пов’язані з інфекцією сечовивідних шляхів.

Споживання і місцеве застосування може запобігти попаданню вірусів та бактерій, допомагаючи усунути укладення під час різних захворювань.

Інгредієнти

  • 1/2 чайної ложки харчової соди (2 г)
  • 1/2 чашки води (125 мл)

Спосіб приготування

  • Розчинність харчову соду у півсклянки теплої води.

Спосіб використання

  • Споживайте напій двічі на день, поки не відчуєте покращення симптомів.
  • Ви можете також додавати соду у воду, приймаючи ванну.

Як бачите, харчова сода – це чудовий варіант для лікування певних захворювань, які регулярно вражають організм.

Тримайте соду вдома, щоб у разі необхідності скористатися нею і полегшити свій стан!

Вас також можуть зацікавити