
Ви страждаєте від закрепів? Ви довго не можете сходити в туалет? Якщо так, то ця стаття для вас! Ми надамо вам деякі продукти з проносними властивостями, які ви можете додати до свого раціону, щоб допомогти вам боротися із закрепами.
Є чимало різноманітних міфів та суперечок щодо того, чи варто вживати папаю при діабеті.
Багато людей, навіть якщо вони мають доступ до папаї, добровільно вилучають цей смачний та корисний фрукт зі свого раціону, адже вони вважають, що папая може зашкодити фігурі та підвищити рівень глюкози у крові.
У цій статті ми спробуємо розвіяти всі міфи та переконати вас, що вживати папаю при діабеті просто необхідно для підтримання гарного самопочуття та здоров’я.
Діабет – це хронічне захворювання, яке з’являється тоді, коли підшлункова залоза перестає продукувати інсулін або повністю або у достатній кількості для того, щоб засвоювати весь цукор, що потрапляє в організм з харчових продуктів та напоїв.
Не забувайте, що інсулін сприяє перетворенню глюкози з продуктів в енергію для того, щоб організм мав змогу безперешкодно виконувати свої щоденні завдання.
Якщо клітини перестають всотувати глюкозу для подальшого перетворення її в енергію, вона накопичується у крові та призводить до розвитку гіперглікемії.
Зверніть увагу, що медики під терміном “гіперглікемія” медики розуміють підвищений рівень цукру у крові людини. Якщо вчасно не зайнятися лікуванням цієї проблеми, може відбутися серйозне пошкодження багатьох тканин та внутрішніх органів.
Існує декілька видів діабету, і кожен з них потребує особливої уваги та постійного медичного догляду. Саме тому дуже важливо регулярно вживати папаю при діабеті, адже за допомогою цього фрукта можна відрегулювати рівень глюкози у крові природним та безпечним способом.
На жаль, чимало людей відмовляються від вживання папаї через помилкову думку, що цей ароматний фрукт заборонений діабетикам.
Досі побутує упередження, що при діабеті краще виключити зі свого раціону абсолютно всі фрукти, адже вони містять велику кількість натурального цукру. Вважається, що за умови регулярного вживання фруктів можна ще більше ускладнити перебіг захворювання та збільшити ризик розвитку діабету.
Насправді не варто мучити себе та назавжди відмовлятися від фруктів, навіть якщо вам діагностували діабет. Вірте чи ні, але існує ціла низка фруктів, які не лише нашкодять організму, але й зможуть усунути основні симптоми діабету. Саме до таких фруктів і належить папая. Ми пропонуємо вашій увазі перелік основних переваг цього ароматного та смачного тропічного фрукта:
Завдяки цим корисним властивостям вживати папаю рекомендують не тільки при діабеті, але й у разі регулярних розладів травлення, зокрема при закрепах.
Саме завдяки високому вмісту вітаміну С папая забезпечує подвійну рекомендовану добову норму цього корисного елемента.
Ця перевага є просто неоціненною, адже вітамін С є одним з найбільш потужних антиоксидантів, які можна зустріти у природі.
За умови регулярного вживання папаї діабетики можуть отримати такі неймовірні переваги для організму:
Попри те, що свіжа папая є досить солодким фруктом, насправді рівень глюкози у ній є настільки ж низьким, як і в яблуках. Саме тому можна регулярно вживати папаю без жодних ризиків для здоров’я чи фігури. Єдине, що потрібно робити при цьому – це контролювати розмір порцій.
Ось як правильно вживати папаю:
Оскільки папая характеризується високим вмістом розчинної клітковини, за умови вживання цього фрукта у помірній кількості можна швидко позбутися голоду та насититися. Цей фрукт чудово підійде діабетикам, яким неймовірно складно відмовитися від солодких смаколиків.
Якщо ви будете вживати папаю на сніданок або обід, то будете почуватися ситими значно довше.
Таким чином ви зможете захистити себе від спокуси перекусити шкідливими снеками, які не тільки не містять жодних поживних речовин, але й призводять до стрімкого зростання рівня цукру у крові.
Трапляється й таке, що людина виключає папаю зі свого раціону не через страх захворіти на діабет або ускладнити перебіг цього захворювання, а через втому від одноманітного смаку цього фрукта. У такому випадку ми рекомендуємо час від часу скроплювати свіжий фрукт кількома краплями лимонного соку, використовувати його як основу багатьох вишуканих десертів або приправляти улюбленими ароматними спеціями.
Якщо вам діагностували діабет, за умови регулярного вживання папаї ви зможете не тільки зменшити тягу до шкідливих солодких перекусів, але й прискорити процес виведення з організму поганого холестерину (ЛПВЩ).
Ще однією важливою причиною регулярно вживати папаю є її здатність стимулювати процес спалення калорій та прискорювати схуднення. Зверніть увагу, що підтримувати стабільну здорову вагу особливо актуально при діабеті, проте це часто буває непросто.
Оскільки папая характеризується низькою калорійністю та високим вмістом розчинної клітковини, цей фрукт є незамінним помічником у процесі очищення товстої кишки від токсинів та шкідливих відходів.
До того ж, папая стимулює процес засвоєння продуктів з високим вмістом жирів, при цьому зменшуючи ознаки запального процесу та виводячи з організму зайву рідину.
Ми сподіваємося, що наші рекомендації переконають вас регулярно вживати папаю, адже вона містить просто незамінні для здоров’я поживні речовини. Зверніть увагу, що цей фрукт має неодмінно бути не тільки у раціоні діабетиків, але й у щоденному меню всіх, хто піклується про самопочуття та здоров’я.
Навіть якщо у вас діабет, не варто одразу вилучати з раціону всі фрукти. Діабетикам також можна вживати папаю та інші фрукти у помірній кількості, адже це не становитиме жодного ризику для їхнього організму.