7 причин вживати виноградне насіння

· Серпень 3, 2016
Завдяки високому вмісту антиоксидантів, екстракт виноградного насіння захищає клітини організму від розпаду, а також допомагає запобігти появі раку молочних залоз, шкіри або простати.

Більшість людей, які регулярно вживають виноград, припускаються однієї типової помилки – вони викидають виноградне насіння у смітник, тому що саме ця частина ягоди має неприємний смак та тверду текстуру.

Насправді викидати насіння винограду не варто, адже у ньому міститься величезна кількість поживних речовин.

Багато компаній, які займаються виготовленням косметики та лікарських препаратів, вже давно успішно використовують ці маленькі насінини при виробництві натуральних засобів для лікування різноманітних захворювань.

Спеціалісти рекомендують вживати виноградне насіння й у сирому вигляді, адже попри його неприємний гіркий смак, воно забезпечує організм багатьма корисними речовинами, необхідними для правильної роботи внутрішніх органів.

Для тих, хто вперто випльовує насіння під час вживання винограду, ми підібрали 7 причин, чому слід почати вживати виноградне насіння вже сьогодні. І повірте, вони вас точно переконають!

1. Виноградне насіння багате на вміст антиоксидантів

У насінні винограду містяться такі сполуки, як фенольні смоли, токоферол (вітамін Е) та проантоцианідин, які завдяки своїм антиоксидантним властивостям мають здатність захищати організм від шкідливого впливу вільних радикалів.

Окрім цього, виноградне насіння багате на вміст вітаміну С та бета-каротину, які знешкоджують згубну дію різноманітних зовнішніх факторів, що можуть негативно вплинути на загальний стан здоров’я людини.

2. Насіння винограду очищує кров

krov

Завдяки великій кількості поживних речовин та антиоксидантів виноградне насіння допомагає очищувати кров. Воно має здатність виводити з крові токсичні речовини, які накопичуються в результаті вживання певних медикаментів та інших шкідливих продуктів.

Саме тому виноградне насіння є дуже корисним для людей із підвищеною схильністю до розвитку серцевих захворювань, адже ця ягода стимулює циркуляцію крові та перешкоджає утворенню тромбів.

3. Виноградне насіння запобігає появі раку

Оскільки цей фрукт містить велику кількість антиоксидантів, насіння винограду рекомендують до вживання хворим на рак молочної залози, шкіри та простати.

Здатність насіння боротися з вільними радикалами захищає клітини організму від руйнації, таким чином зменшуючи ризик розвитку ракових новоутворень.

4. Насіння зменшує шкідливий вплив тютюну на організм

rak-skelet

І активним, і пасивним курцям піде на користь регулярне вживання виноградного насіння, адже воно має здатність нівелювати шкідливий вплив від вдихання токсичних сполук, що містяться у цигарках.

Завдяки своїй здатності очищувати кров, насіння винограду захистить організм від руйнівного впливу токсинів, а ще виведе з нього накопичені шкідливі речовини.

5. Виноградне насіння має протизапальні та антибактеріальні властивості

Завдяки своїм антибактеріальним властивостям, насіння винограду перешкоджає розмноженню мікробів, а також має здатність запобігати інфекціям та лікувати їх.

Насіння відоме і своїми протизапальними властивостями, а тому його рекомендують вживати при таких захворюваннях:

  • Артрит
  • Дерматит
  • Затримка рідини
  • Виразка
  • Синусит
  • Інфекції сечових шляхів

6. Насіння винограду запобігає передчасному старінню

peredchasne-starinnia

Однією з головних властивостей виноградних кісточок є високий вміст антиоксидантів під назвою “олігомерні проантоцианідини”, які знешкоджують злоякісні клітини в організмі. Саме завдяки цьому насіння має здатність запобігати передчасне старіння шкіри, внутрішніх органів, тканин та клітин.

При регулярному вживанні виноградного насіння тіло довше залишатиметься молодим, а шкіра буде гладенькою на дотик та не матиме зморщок.

7. Виноградне насіння захищає легені

Завдяки своїм антибактеріальним та антигістамінним властивостям, насіння винограду є чудовим натуральним засобом для боротьби з різними видами алергії. Виноградні кісточки зміцнять та захистять легені від розвитку різноманітних інфекцій та захворювань, які можуть негативно вплинути на роботу цього важливого органу.

Оскільки насіння винограду має здатність зміцнювати імунну систему, воно зменшує ризик підхоплення застуди, грипу та інших захворювань дихальної системи.

Як слід вживати насіння винограду?

vynogradna-kistochka

Звісно, ви можете просто з’їдати цілу ягідку винограду, таким чином споживаючи і його кісточку. Проте зараз ледь не у кожному містечку є спеціальні магазини з натуральними продуктами та аптеки, у яких можна придбати екстракт виноградного насіння або капсули з витяжкою винограду. Ми радимо обов’язково додати такий препарат до свого щоденного раціону.

Максимальна денна норма таких пігулок – 300 мг, проте натурального винограду ви можете з’їсти скільки завгодно.

Ще один чудовий спосіб використання насіння – це додати його до таких страв:

  • Смузі
  • Супи
  • Коктейлі
  • Десерти

Спробуйте і ви! Звісно, ми не обіцяємо неймовірний смак, проте він є досить прийнятним. Тепер, коли вам уже відомо про всі корисні властивості насіння винограду, настав час скористатися нашими порадами!