7 смузі із зеленим яблуком для правильного початку дня

Щоб правильно починати свій день, спробуйте пити ці смачні та поживні смузі на сніданок. Вони неодмінно вам сподобаються!
7 смузі із зеленим яблуком для правильного початку дня

Останнє оновлення: 09 лютого, 2019

Зелені яблука – це один із фруктів з найбагатшим смаком. Отже, смак смузі із зеленим яблуком також неперевершений.

Оскільки яблука на 85% складаються з води, це також робить їх ідеальним засобом для зволоження організму. Крім того, у зелених яблуках міститься багато клітковини, яка покращує роботу кишечника. Одна їх порція діє як натуральний проносний засіб.

Зелені яблука є у складі безлічі кулінарних рецептів, а це означає, що їх можна їсти сирими або приготованими, зі шкіркою чи без неї. Цей фрукт додають у салати, десерти, напої або як доповнення до будь-якої страви.

Якщо поєднати їх з іншими інгредієнтами у вигляді смузі, зелені яблука подарують вам заряд енергії, який забезпечить вас силою на весь день.

Сьогодні ми поділимося 7 рецептами смачних смузі із зеленим яблуком. Скуштуйте їх та оберіть свій улюблений. Або щодня готуйте інший варіант.

1. Смузі із зеленим яблуком і насінням льону

Інгредієнти

  • 1 почищене зелене яблуко з насінням
  • 3 чайні ложки лляного насіння (10 г)
  • 1 1/2 склянки води (300 мл)
  • мед за смаком, щоб підсолодити напій

Приготування

  • Після того, як ви помили всі інгредієнти, додайте їх у блендер і збийте (консистенція може бути рідка або густа, усе залежить від ваших уподобань).
  • Це смузі можна пити вранці натщесерце або замінити ним якусь страву на обідній перекус чи вечерю.
  • Його варто пити одразу після приготування, адже так корисні властивості будуть максимальними.

2. Смузі із зеленим яблуком і селерою

смузі із зеленим яблуком та селерою

Інгредієнти

  • 1 зелене яблуко
  • 1 скибочка свіжого ананаса
  • 2 стебла селери
  • 1 склянка води (250 мл)
  • лід (за бажанням)
  • мед (необов’язково)

Приготування

  • Помийте всі інгредієнти та перекладіть їх у блендер (окрім льоду).
  • Збийте до однорідної суміші.
  • Процідіть, а потім знову перелийте рідину в блендер. Додайте лід і збийте напій до бажаної консистенції.
  • Якщо потрібно, можете також додати мед, щоб підсолодити смузі.

3. Смузі із зеленим яблуком і вівсянкою

Інгредієнти

  • 1 зелене яблуко
  • 4 повні столові ложки вівсянки (40 г)
  • 1/2 склянки апельсинового соку (125 мл)
  • 1/2 склянки грейпфрутового соку (125 мл)
  • стевія або мед за смаком, щоб підсолодити напій

Приготування

  • Спершу вичавіть сік з апельсина та грейпфрута.
  • Потім додайте сік та інші інгредієнти в блендер і збийте до однорідної консистенції.
  • Скуштуйте смузі, а потім, якщо хочете, підсолодіть його.

4. Смузі із зеленим яблуком та огірком

смузі із зеленим яблуком

Інгредієнти

  • 1/2 почищеного огірка (без насіння)
  • 1 зелене яблуко
  • 2 стебла селери
  • трохи петрушки
  • 1/2 чайної ложки свіжонатертого імбиру (2 г)
  • сік двох лимонів

Приготування

  • Покладіть усі інгредієнти в блендер і збивайте їх упродовж кількох хвилин до однорідної маси.
  • Після цього додайте лід і знову збийте, щоб вийшов охолоджений свіжий напій.

Це – чудовий варіант для тих, хто хоче схуднути, починати день сповненими енергії та вивести токсини з організму.

5. Смузі із зеленим яблуком і ківі

Інгредієнти

  • 1/2 зеленого яблука
  • 1 склянка кокосового молока (200 мл)
  • 1 почищене ківі, нарізане на шматки
  • жменька шпинату
  • лід

Приготування

  • Збийте яблуко з кокосовим молоком і ківі.
  • Коли суміш матиме однорідний вигляд, додайте шпинат.
  • Якщо хочете, щоб смузі було холодне, додайте лід. Також якщо хочете підсолодити напій, додайте стевію або мед. Смачного!

6. Смузі із зеленим яблуком і бананом

смузі із зеленим яблуком і бананом

Інгредієнти

  • 1 зелене яблуко зі шкіркою
  • жменька шпинату
  • 2 почищених ківі
  • 1 стиглий банан
  • 1 склянка води або молока на ваш вибір (200 мл)
  • сік одного апельсина

Приготування

  • Наріжте всі інгредієнти на шматки та покладіть їх у блендер.
  • Додайте молоко або воду та ретельно збийте.
  • Одразу ж випийте.

7. “Кривава Мері” із зеленим яблуком

Інгредієнти

  • 3 невеликі шматочки броколі
  • 1 почищене зелене яблуко
  • 2 помідори
  • 1 стебло селери
  • 1/2 нарізаного огірка
  • 1 почищений зубчик часнику

Приготування

  • Покладіть усі інгредієнти в блендер і збийте до однорідної суміші. Якщо треба, додайте воду.
  • Щоб консистенція була більш однорідна, можна процідити коктейль перед подачею.

Корисні властивості цього смузі максимальні, якщо пити його одразу після приготування. Хоча воно відрізняється від звичних солодких смузі, ми впевнені, щоб вам сподобається ця корисна варіація на тему “Кривавої мері”.

Чому потрібно регулярно пити смузі із зеленим яблуком

Завдяки тому, що в них міститься дуже багато поживних речовин, ці смузі допоможуть вам почати день, сповненими енергією. Більшість із них по вінця набита вітамінами, зокрема B6, C, клітковиною, фолієвою кислотою, антиоксидантами та жирними кислотами Омега-3.

Перелічені в цій статті смузі покращують роботу та здоров’я організму, а також самопочуття.

Найкраще пити їх уранці натщесерце, адже так корисні властивості будуть максимальними.



  • Meer, E. H., Mountain, F., & Schultz, H. V. (1991). Low calorie, high fiber laxative/Low calorie, high fiber laxative consisting of psyllium husk, apple fiber, fructose, gum arabic and flavorants. U.S.
  • Goyal, S. K., Samsher, & Goyal, R. K. (2010). Stevia (Stevia rebaudiana) a bio-sweetener: A review. International Journal of Food Sciences and Nutrition. https://doi.org/10.3109/09637480903193049
  • Chen, L., Huang, G., & Hu, J. (2018). Preparation, deproteinization, characterisation, and antioxidant activity of polysaccharide from cucumber (Cucumis saticus L.). International Journal of Biological Macromolecules. https://doi.org/10.1016/j.ijbiomac.2017.12.034
  • Avelino, A. P. A., Oliveira, G. M. M., Ferreira, C. C. D., Luiz, R. R., & Rosa, G. (2015). Additive effect of linseed oil supplementation on the lipid profiles of older adults. Clinical Interventions in Aging. https://doi.org/10.2147/CIA.S75538
  • Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-1

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.