5 причин їсти баклажани на вечерю

Баклажани - це овочі з високим вмістом вітамінів і мінералів. Зважаючи на те, що він на 92% складається з води, цей овоч допомагає запобігти затримці рідини та вивести токсини.
5 причин їсти баклажани на вечерю

Останнє оновлення: 29 грудня, 2018

Ми маємо для вас просту та дуже корисну ідею. У сезон додавайте баклажани у свої страви, щоб покращити здоров’я та стан організму.

Усім добре відомо, що калорійність цього овоча значно нижча, ніж в інших продуктів. Тому це і є найкращою причиною насолоджуватися стравами з баклажаном на завершення дня.

На противагу ранковій потребі припливу енергії, увечері організм вимагає низькокалорійної їжі, яка сприятиме детоксикації та буде корисною для печінки.

Не можна забувати, що вночі цей орган виконує дуже важливі функції.

Далі ми розповімо про 5 суттєвих переваг баклажана, які неодмінно варто взяти до уваги. Існують тисячі чудових способів приготування цього овоча, який завжди добре смакує, довго зберігається та позитивно вливає на здоров’я всіх членів сім’ї.

1. Баклажани допомагають контролювати рівень холестерину

Коли людині діагностують підвищений рівень холестерину, зазвичай, вона навіть не знає з чого почати. Перед нею широкий вибір страв із дозволених продуктів, проте часто до них входять заборонені інгредієнти. Ми почуваємося так, ніби не можемо їсти те, що найбільше любимо.

Хоча насправді це означає, що потрібно ввімкнути свою уяву, віддавати більше часу кулінарному мистецтву й обирати правильні продукти.

Якщо ви їстимете баклажани на вечерю тричі на тиждень, рівень холестерину поступово почне знижуватися.

  • Вечеря має бути не лише легкою, а й здоровою та поживною. Також важливо, щоб вона не містила занадто багато калорій.
  • Висококалорійні продукти зазвичай піднімають рівень ЛПНЩ-холестерину, який є найнебезпечнішим для здоров’я.
  • Один із способів запобігти цьому – їсти більше овочів. Баклажани також сприятимуть схудненню, що, без сумніву, чудово.
  • Фенольні сполуки в баклажанах, а також хлорогенова кислота, допомагають знизити рівень шкідливого холестерину (ЛПНЩ).
баклажани для схуднення

2. Страви з баклажанами на вечерю подарують вам відчуття ситості

Дієтична клітковина, яку містять баклажани, є свого роду “регулювальником” хорошого травлення та втрати ваги. Завдяки цьому складнику ви зможете почуватися більш ситими, споживаючи менше калорій. Це справжнє диво.

Ще однією корисною властивістю баклажанів є те, що вони запобігають закрепам. Насправді немає нічого настільки ефективного від утрудненого випорожнення, як баклажан. З’їжте його ввечері, щоб відчути цілковите полегшення вже наступного ранку.

3.  Уночі баклажан піклується про здоров’я серця

Баклажани – це справжнє природне диво для серця. Завдяки вмісту клітковини, калію, вітаміну С, вітаміну B6 і фітонутрієнтів цей овоч є чудовим союзником здорового серця.

  • Усі продукти з вмістом флавоноїдів є хорошою профілактикою захворювань серця. Антиоксиданти, які містяться в баклажанах, знижують тиск крові та захищають організм від впливу вільних радикалів.
  • Після стресового дня, сповненого поспіху, та поганої їжі через роботу та брак часу, немає нічого кращого, ніж корисний рецепт в основі якого є баклажан.
серце

4. Дивовижний очисний ефект баклажана

У кожного бували дні, коли виникало відчуття важкості або набряк. Тон шкіри стає блідим, ми почуваємося значно втомленішими та неповороткими.

Ці симптоми зазвичай свідчать про накопичення токсинів, які потрібно вивести з організму. Треба оптимізувати роботу печінки, а для цього немає нічого кращого, ніж пити більше води та їсти більше баклажанів.

  • Завдяки своїм очисним властивостям цей овоч дає змогу очистити організм і позбутися затримки рідини.
  • Не забувайте, що в баклажанах міститься 92% води. Вони також мають сечогінний ефект і тому стимулюють роботу нирок.

5. Ви поліпшите свої когнітивні здібності

Баклажани містять компонент, відомий як назунін. Це різновид антоціана, який діє, як потужний антиоксидант, здатний захистити клітинні мембрани в мозку від впливу вільних радикалів.

Дізнайтеся більше про їжу для кращого розуму та пам’яті

Ще один факт, який варто пам’ятати про антиоксиданти – вони запобігають запаленню та сприяють притоку крові до мозку. Усі ці чинники допомагають запобігти дегенеративним захворюванням мозку та хворобам, які виникають у похилому віці.

мозок

Підсумок: відтепер ви неодмінно маєте додавати баклажани до своєї вечері. Поєднуйте його з іншими легкими та корисними продуктами. Наприклад, чудовим варіантом стане запечені баклажани із невеликою кількістю лимона та часнику.

Баклажановий сік – це також чудовий спосіб очистити організм. Оберіть рецепт собі до душі й отримуйте задовлення від останнього прийому їжі на день.

Воно варте того.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.