8 переваг куркуми, про які ви не знали

· Грудень 23, 2018
Куркума – це спеція з великою кількістю переваг. Якщо у вас є будь-які проблеми, ви повинні порадитися з лікарем, щоб розглянути можливість її споживання.

Куркума – це лікарська рослина. Її використовували зі стародавніх часів як рослину для покращення здоров’я.

Куркума належить до родини Імбирних. Ця спеція містить антиоксиданти та має протизапальні властивості з дивовижним ефектом.

Впродовж багатьох століть її використовували в кулінарії як приправу та барвник для великої кількості страв.

До того ж куркума є основою багатьох натуральних лікувальних засобів, які вживають для усунення болю, запалення та можливих інфекцій.

Певні дослідження підтверджують, що завдяки своїм складникам, вона може запобігти декільком видам раку.

Найкраще додавати куркуму у різні страви, які ви готуєте. Ви можете легко поєднати її з іншими інгредієнтами, створюючи потужний ефект.

Оскільки не всім відомо про корисні властивості куркуми, хочемо розповісти про них у цій статті. Нижче розкриємо 8 причин, чому варто додати цей продукт у свій раціон.

Читайте та дізнавайтеся!

1. Усуває проблеми з травленням

куркума усуває проблеми з травленням

Як згадувалося вище, куркума має протизапальні властивості та покращує травлення, усуваючи симптоми розладу шлунку та печію.

  • Активні інгредієнти куркуми покращують роботу кишківникаРазом з тим вони виводять шкідливі речовини з організму.

2. Усуває біль при артриті

Рецепти з куркумою, особливо чаї та соки, мають багато переваг. Вони особливо корисні для людей, які страждають на артрит та запалення суглобів.

Антиоксиданти та протизапальні компоненти діють разом. Поєднуючись, вони усувають оніміння та біль у кінцівках.

3. Запобігає появі хвороби Альцгеймера

Запобігає появі хвороби Альцгеймера

Одним з активних сполук у куркумі є куркумін, що є протизапальним компонентом для мозку. Він також усуває негативні наслідки, завдані вільними радикалами.

Властивості куркуми уповільнюють процес втрати когнітивних здібностей в процесі старіння, що в свою чергу запобігає появі хвороби Альцгеймера.

4. Знижує ризик появи раку

Висока концентрація антиоксидантів є прекрасною харчовою добавкою, що допомагає відновити клітинну активність внаслідок пошкодження токсинами та вільними радикалами.

Це означає, що вона сприяє клітинній регенерації та знижує ризик передчасного старіння та розвитку раку.

5. Покращує роботу печінки

куркума покращує роботу печінки

Протягом багатьох сотень років куркума була одним з найпоширеніших інгредієнтів для лікування захворювань печінки. Це тому, що її властивості допомагають нормалізувати білірубін та жовч.

Це важливі рідини для хорошої функції печінки, що покращують травлення.

З іншого боку, вітаміни, мінерали та антиоксиданти цього інгредієнту зменшують запалення цього органу, а також сприяють виведенню токсинів.

6. Захищає здоров’я серця

Регулярне споживання цієї спеції підтримує роботу серця, артерій, поліпшує кровотік.

Властивості антиоксидантів регулюють рівень поганого холестерину та тригліцеридів. До того ж, вони уповільнюють розвиток таких хвороб, як атеросклероз та гіпертензія.

Куркума також запобігає накопиченню бляшок на стінках артерій, усуває запалення системи кровопостачання.

7. Покращує стан шкіри

куркума покращує стан шкіри

Споживання куркуми та місцеве застосування цього продукту на шкіру уповільнює процес передчасного старіння. Також запобігає іншим захворюванням, які шкодять красі та здоров’ю.

Антиоксиданти протидіють пошкодженню клітин вільними радикалами. Вони покращують вироблення колагену та еластину.

8. Запобігає діабету

Антиоксиданти та протизапальні властивості мають здатність підвищувати метаболізм цукру. Саме завдяки цій властивості, куркума запобігає діабету 2-го типу.

Склянка соку з куркуми або додавання цієї спеції у суп та салат, може значно знизити концентрацію цукру в крові.

Інші поради

  • Хоча у цієї спеції є багато поживних та лікувальних властивостей, важливо пам’ятати, що її не слід споживати надлишково, оскільки вона може викликати подразнення.
  • Вона не рекомендована для людей, які мають камені у жовчному міхурі, оскільки може спровокувати приступи болю.
  • Ті, хто приймає антикоагулянти та протизапальні ліки, повинні порадитися з лікарем перед тим, як ввести цей продукт у свій раціон харчування.

Ви готові споживати цю спецію? Дізнавшись про її переваги, придбайте її якомога швидше. Споживайте та покращуйте здоров’я.

  • Cecilio Filho, A. B., Souza, R. J. de, Braz, L. T., & Tavares, M. (2000). Cúrcuma: planta medicinal, condimentar e de outros usos potenciais. Ciência Rural. https://doi.org/10.1590/S0103-84782000000100028

  • Alvis, A., Arrazola, G., & Martinez, W. (2012). Evaluación de la actividad y el potencial antioxidante de extractos hidro-alcohólicos de Cúrcuma (Cúrcuma longa). Informacion Tecnologica. https://doi.org/10.4067/S0718-07642012000200003

  • Volp, A. C. P., Renhe, I. R. T., & Stringheta, P. C. (2009). Pigmentos naturais bioativos. Alimentos e Nutrição Araraquara. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0087067