Баба гануш: смачний спосіб приготувати баклажани

Вересень 25, 2018
Баба гануш має стільки різних рецептів, скільки ви можете придумати. Але ви повинні обов'язково додавати основні інгредієнти і вибирати ті, які будуть добре з ними поєднуватися.

Сьогодні ми пропонуємо вам два дуже смачні рецепти баба гануш. Якщо ви ніколи раніше не коштували це, то ви дізнаєтеся, як можна смачно та оригінально приготувати баклажани. Крім того, ви можете скористатися всіма перевагами цих овочів для свого здоров’я. Їх також швидко приготувати – ідеально підходить для зайнятих людей.

Баба гануш з Близького Сходу

Інгредієнти

  • 3 зубчики часнику
  • 3 баклажани
  • 1/2 чайної ложки кмину (2 г)
  • 1/2 чашки такині (120 мл)
  • 3 столові ложки лимонного соку (45 мл)
  • 1/2 чайної ложки червоного перцю (2 г)
  • Оливкова олія
  • Сіль
такині

Інструкція

  • Добре промийте баклажани та наріжте їх на шматочки.
  • Далі, варіть їх у каструлі з водою та додайте туди дрібку солі. Якщо ви поспішаєте, ви можете спекти їх, поки шкірка не стане чорною.
  • Після того, як вони стануть м’якими, розчавіть їх. Якщо ви їх запікали, спочатку видаліть шкірку.
  • Зцідіть суміш, щоб видалити залишок води. Це допоможе усунути будь-яку гіркоту.
  • Тепер додайте кмин, сіль, часникову гвоздику і такині. Такині – це кунжутна паста, яка використовується у всіх видах блюд середнього Сходу. Вона має смачний аромат і текстуру.
  • Потім додайте перцю і лимонний сік і добре перемішайте.
  • Поступово додавайте оливкову олію, коли будете мішати.
  • Нарешті, додайте більше приправ, якщо вам це подобається, а потім подавайте.

Баба гануш з картоплею

Тепер ми покажемо вам, як змінити попередній рецепт, додаючи картоплю до пюре з баклажанів. Це надасть страві іншої текстури та аромату.

Інгредієнти

  • 2 картоплини
  • 1 баклажан
  • 8 зелених бобів
  • 1 цибуля
  • 1/4 склянки вершкового сиру (60 мл)
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • 1/2 чайної ложки солодкого перцю (2 г)
баба гануш

Інструкція

  • Розігрійте духовку до 375 градусів. Промийте і очистіть зелену квасолю та картоплю, потім зваріть, додавши трохи солі. (Збережіть шкурки, якщо ви хочете зробити бульйон пізніше.)
  • Після приготування вийміть з води та наріжте на шматочки.
  • Очистіть і наріжте цибулю. Потушіть в сковороді, додавши трохи оливкової олії, і зніміть з вогню, перш ніж вона почне пригорати.
  • Тепер почистьте баклажани і наріжте на товсті скибочки. Покладіть на деко з пергаментним папером. Приправте сіллю та солодким перцем і випікайте 25 хвилин.
  • Потім змішайте баклажани, картоплю, зелені боби та цибулю.
  • Також додайте вершковий сир і половину склянки води, щоб отримати кращу текстуру. Щоб покращити аромат, використовуйте бульйон від звареної картоплі.
  • Тепер поєднайте все разом, поки воно не стане гладким.

Як подавати на стіл

Як тільки баба гануш буде готовий, можна подавати страву на стіл. Перелийте все в мисочку і прикрасьте свіжою петрушкою, сиром або злегка підсмаженим насінням кунжуту.

  • Singh, A. P., Luthria, D., Wilson, T., Vorsa, N., Singh, V., Banuelos, G. S., & Pasakdee, S. (2009). Polyphenols content and antioxidant capacity of eggplant pulp. Food Chemistry114(3), 955–961. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2008.10.048
  • Rotino, G. L., Sala, T., & Toppino, L. (2014). Eggplant. In Alien Gene Transfer in Crop Plants, Volume 2: Achievements and Impacts (pp. 381–409). Springer New York. https://doi.org/10.1007/978-1-4614-9572-7
  • Gürbüz, N., Uluişik, S., Frary, A., Frary, A., & Doğanlar, S. (2018, December 1). Health benefits and bioactive compounds of eggplant. Food Chemistry. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.06.093
  • Camire, M. E. (2016). Potatoes and Human Health. In Advances in Potato Chemistry and Technology: Second Edition (pp. 685–704). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-800002-1.00023-6