Більше 10 причин їсти більше авокадо

Більше 10 причин їсти більше авокадо
Більше 10 причин їсти більше авокадо

Останнє оновлення: 11 січня, 2019

Попри те, що у цього фрукта багато властивостей, він не настільки популярний, як інші фрукти, наприклад, яблука або апельсини. Звісно, що авокадо для українців – це все ще екзотичний фрукт, але він все частіше з’являється на полицях супермаркетів і ринків.

У цій статті ви дізнаєтеся більше про переваги авокадо для життя і врешті-решт захочете споживати авокадо.

Один фрукт – багато властивостей

У першу чергу, слід відзначити, що жири, які містяться в авокадо, не є шкідливим, як часто думають деякі люди. Це один з найкращих фруктів, які можуть споживати спортсмени, адже ці фрукти дають багато енергії, а також сприяють ефективності тренувань.

Але вони добре підходять не лише для тренувань, а й позитивно впливають на людей, які працюють в офісі, дітей, літніх людей, вагітних жінок і на всіх інших.

Авокадо допоможе покращити рівень холестерину, одночасно стабілізуючи серцевий ритм (тому й власне вважають, що він оптимальний для спортсменів). Цей фрукт містить мононенасичені жири, олеїнову кислоту і альфа-лінолеву кислоту (відомі як Омега-3 жирні кислоти).

пюре з авокадо

Авокадо сприяють росту м’язів та їх відновленню, тому що вони містять багато білків, калію і цинку; більше, ніж банани. Їхні “хороші” жири підвищують рівень тестостерону природним шляхом.

Вони також зменшують запалення суглобів (рекомендовано при артриті) і допомагають відновити хрящі завдяки незамінним жирним кислотам і вітамінам групи Е, підтримуватимуть у Вас відчуття ситості довше завдяки своїм розчинним і нерозчинним волокнам.

Вони сповільнюють розкладання вуглеводів. Велика кількість олеїнової кислоти активує зони головного мозку, які виробляють відчуття “задоволення”.

Крім цього, авокадо ще й поліпшує імунну систему завдяки високому вмісту каротиноїдів. Лютеїн, ще один компонент, діє як антиоксидант і захищає від хвороб зору. Ще одна перевага цього фрукту – це те, що його можна їсти сирим в салаті, з овочами, окремо, з грінками і т.д.

салат з авокадо

Авокадо має багато переваг для здоров’я

Як було сказано раніше, вони добрі для вагітних жінок, тому що запобігають хворобам як дитини, так і матері, особливо у випадку зі спадковими хворобами.

Оскільки авокадо багаті на фолієву кислоту, вони життєво необхідні в цей період життя жінки як замінник лікам або хімічним речовинам. Якщо ви хочете завагітніти, споживайте більше цього фрукту, щоб у такий спосіб підготувати свій організм і здоров’я.

Пацієнти, які страждають від високого рівня холестерину, можуть скористатися смачними перевагами для зниження ЛПНЩ (“поганого” холестерину) і збільшення ЛПВЩ (“хорошого” холестерину). Це, безсумнівно, важливо для профілактики серцево-судинних проблем, таких як інсульт, які стають все більш і більш поширеними.

авокадо

Авокадо також мають хороші естетичні властивості, запобігаючи старінню шкіри і захищаючи волосся. Таким чином ви можете додати його до списку помічників у створення гарного і молодого вигляду. Нанесіть його на шкіру обличчя як маску для усунення сонячних опіків, а також для зменшення зморшок.

Завдяки своїй кремовій консистенції, вони можуть бути використані як замінники масла або майонезу. Вони знадобляться для приготування тортів, бананового хліба, тістечок, бутербродів, тостів на закуску, заправки для салату та ін.

У традиційній медицині авокадо наділені кількома властивостями, особливе місце серед яких посідають збудливі та антипроносні властивості. Для цих випадків можуть використовуватися насіння, листя і навіть шкірка. Втім, це не єдині випадки застосування; вони можуть також полегшити дизентерію та запобігти облисінню.

А що з насінням?

Окрім м’якоті, ви також можете з’їсти інші частини авокадо, наприклад, насіння. Хоча це може здатися трохи дивним, але ви можете розмолоти його і використовувати в різних відварах, сирих або термічно оброблених. Їх можна використовувати по-різному.

насіння авокадо

Більшість амінокислот цього фрукту знаходиться в насінні. Олія може знизити рівень холестерину і захистити організм від серцево-судинних захворювань або серцевих нападів. Дослідження показали, що в авокадо більше розчинної клітковини, ніж у будь-який інший їжі на Землі.

Це також чудовий помічник у боротьбі з діареєю або запаленням шлунково-кишкового тракту. У низці країн його використовують для лікування шлункових інфекцій або проблем з травленням.

Насіння авокадо містять фенольні сполуки, які допомагають запобігти кишковим виразкам, а також бактеріальним або вірусним інфекціям. Завдяки вмісту флавонолу воно запобігає росту пухлин. Воно також можуть бути використане для зміцнення імунної системи і запобігання передчасному старінню.

Люди, які страждають від артриту та інших подібних захворювань, виявили, що насіння авокадо допомагає від болю. Олія авокадо додає блиску волоссю, а також допомагає вилікувати лупу і позбутися від неї. Вона також має омолоджувальний ефект, збільшуючи колаген шкіри, роблячи її більш міцною і вільною від зморшок.

Ви можете подрібнити, підсмажити і заварити насіння авокадо як чай для контролю над нападами астми. Згідно з медициною Цигун, воно допомагає відчувати себе гармонійною й енергійною людиною. Насіння авокадо можна вживати сухим, тертим, смаженим у салатах, настоях, коктейлях, смузі або окремо (хоча воно має гіркуватий смак).




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.