Дивовижний рецепт: оцет та сода
Протягом століть оцет та харчову соду використовували у складі багатьох засобів для догляду за здоров’ям та красою. Обидва продукти дуже ефективні, недорогі та легкодоступні, саме тому кожен повинен мати їх вдома.
Ви можете використовувати оцет та харчову соду не лише для прибирання будинку або миття волосся з допомогою натуральних засобів. У цій статті ми розповімо про те, наскільки це поєднання продуктів є корисним засобом для догляду за здоров’ям, запобігання різних хвороб та підтримування ідеальної ваги.
Чому оцет поєднують із харчовою содою?
У цьому рецепті поєднані всі корисні властивості яблучного оцту та харчової соди, про які ми розповімо далі. Рівні pH харчової соди та оцту протилежні, інакше кажучи, лужний та кислотний, відповідно, а це дає вам змогу вживати ці продукти у поєднанні, без шкоди для власного здоров’я. У результаті ви скористаєтеся усіма корисними властивостями засобу без загрози підвищення рівня кислотності в організмі.
З іншого боку, незважаючи на те, що багато людей вживають харчову соду для нормалізації рівня шлункового соку, нею не варто зловживати протягом занадто тривалого часу, адже це може спричини зміни у природньому рівні pH шлункової кислоти. Для належного травлення вашому шлунку необхідний збалансований рівень хлоратної кислоти.
Властивості яблучного оцту
Яблучний оцет – це неймовірний засіб з лікувальними властивостями. Завдяки багатьом поживним речовинам, він очищує тіло та відновлює його. У ньому містяться вітамін А та В, необхідні жирні кислоти, ензими та численні мінерали, такі як кальцій, фосфор, калій, магній, сірка, цинк, залізо, кремній та ін.
Найважливіші властивості
- Допомагає виводити токсини завдяки вмісту сірки. Також напряму впливає на діяльність печінки та допомагає швидше переробляти жир.
- Запобігає виникненню інфекцій сечовивідних шляхів, а також піклується про здоров’я нирок, завдяки тому, що підтримує чистоту сечовивідних шляхів та кислотність сечі.
- Стимулює метаболізм та виводить надмірний жир з організму, а це допомагає втрачати вагу.
- Оцет – це чудовий сечогінний засіб, який допомагає виводити надлишкову рідину з організму.
- Запобігає сухості очей завдяки вмісту вітаміну А.
- Містить багато ензимів і тому покращує процеси травлення. Оцет дуже корисний при метеоризмі, кислотності, здутті живота та ін.
- Бореться із запорами, а це покращує стан кишкової флори.
- Зменшує запалення ясен. При наявності такої проблеми, радимо трохи прополоскати ротову порожнину перед тим, як проковтнути.
- Виводить харкотиння при простуді та синуситі.
- Знижує рівень холестерину, тригліцеридів та сечової кислоти.
- Полегшує кашель та біль у горлі.
- Завдяки вмісту мінералів запобігає спазмам у м’язах.
- Завдяки вмісту вітамінів та мінералів покращує стан шкіри та волосся.
- Зменшує ризик виникнення будь-якого виду каменів, чи то у жовчному міхурі, чи в печінці, чи в нирках.
- Бореться з надмірною шлунковою кислотністю та одразу ж її знижує. Також оцет лікує та запобігає появі шлункових виразок, які виникають при надмірному виробленні кислоти.
- Запобігає потраплянню сечової кислоти до нирок.
- Лікує інфекції сечових шляхів.
- Покращує здоров’я ротової порожнини та запобігає виникненню таких проблем, як карієс, запалення десен та зубний наліт.
Як приготувати суміш?
Ідеальні пропорції такі:
- Склянка теплої або гарячої води, тому що холодна вода може шкодити печінці;
- Столова ложка яблучного оцту;
- Дрібка харчової соди.
Намагайтеся використовувати органічну соду високої якості. Для того, аби сода справді подіяла, вона повинна бути сирою, або, іншими словами, непастеризованою – виготовленою так, як в минулому. У результаті, ви отримаєте від неї значно більше користі.
Як пити
Можете пити від однієї до трьох склянок на день, але важливо завжди робити це на голодний шлунок, щонайменше за годину до прийому їжі.
Якщо ви хочете зробити чистку організму, випивайте по склянці суміші перед кожним із трьох основних прийомів їжі. Після закінчення чистки, можете продовжувати пити по склянці на голодний шлунок щонайменше за годину до прийому їжі.
Зображення люб’язно надані katalopolis
- Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
- Sabatini, S., & Kurtzman, N. A. (2009). Bicarbonate Therapy in Severe Metabolic Acidosis. Journal of the American Society of Nephrology. https://doi.org/10.1681/ASN.2007121329
- Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434