Домашній апельсиновий пиріг за п'ять хвилин

Завдяки контейнеру для йогурту, ви можете легко і швидко приготувати цей домашній апельсиновий пиріг. Спробуйте!
Домашній апельсиновий пиріг за п'ять хвилин

Останнє оновлення: 08 жовтня, 2019

Домашній апельсиновий пиріг унікальний тим, що він є одним із найбільш універсальних десертів. Це здебільшого пов’язано з тим, що його приготування відкриває багато можливостей поекспериментувати зі смаками та поєднаннями.

Крім того, бісквітний пиріг настільки популярний, що зараз навіть є рецепти, як приготувати його в мікрохвильовій печі всього за 5 хвилин.

Цю простоту приготування можна пояснити тим, що пиріг має форму і розмір звичайного йогурту, оскільки він схожий на склянку або контейнер для йогурту. З цієї причини цей десерт має більше переваг. Наприклад:

  • Цей десерт залишається губчастим і свіжим декілька днів.
  • Його можна їсти холодним або гарячим щойно з духовки, якщо приготувати його з шоколадом.
  • В ідеалі його треба готувати у квадратній або прямокутній формі.

Хоча, як ми вже говорили, ви можете зробити це в будь-якому звичайному контейнері. (Звісно, майте на увазі, що кількість інгредієнтів буде різною)

Як приготувати домашній апельсиновий пиріг

як приготувати домашній апельсиновий пиріг

Погляньмо, як легко приготувати домашній бісквіт всього за 5 хвилин. І пам’ятайте, що цей рецепт підходить для будь-якого пирога.

Вам просто доведеться замінити основний смак на той, який ви вибрали. У цьому випадку наш основний інгредієнт – апельсин, але ви також можете замінити його, наприклад, на лимон або шоколад.

Інгредієнти

  • натуральний йогурт
  • 3 яйця
  • борошно (3 контейнери для йогурту)
  • цукор (2 контейнери для йогурту)
  • 1 великий апельсин
  • оливкова олія (1 контейнер для йогурту)
  • 1 пачка дріжджів
  • масло для форми або пергамент для випікання

Як випікати домашній апельсиновий пиріг

апельсиновий бісквіт
  • Спочатку візьміть порожній контейнер для йогурту. Контейнер для йогурту буде вашим універсальним показником для інгредієнтів цього апельсинового бісквіта.
  • Потім розігрійте духовку на 10 хвилин при 180º C.
  • Далі натріть цедру апельсина без додавання білої частини.
  • В окремій мисці почистьте апельсин і розділіть на дольки.
  • У ту саму миску додайте цукор, яйця, йогурт, цедру апельсина і олію. Змішайте добре всі інгредієнти.
  • Настав час додати борошно та дріжджі. Просійте їх, перш ніж додати.
  • Змастіть деко маслом пальцями або пензликом і покладіть пергамент. Завдяки цьому пиріг не прилипне до поверхні.
  • Налийте тісто у деко з маслом і підкладкою, помістіть його на середню стійку духовки і готуйте приблизно 35 хвилин. Майте на увазі, що деко неправильної форми треба залишати на 5-10 хвилин довше, ніж квадратні.
  • Після закінчення цього періоду часу перевірте виделкою або зубочисткою, щоб дізнатися, чи готовий пиріг: проткніть пиріг по центру виделкою або зубочисткою, якщо вона вийде чистою, страва готова. Якщо до неї приліпляться шматочки пирога, потрібно готувати далі, тобто залишити в духовці ще на кілька хвилин. Повторіть, якщо необхідно.
  • Нарешті, коли пиріг зготується, вийміть його з духовки. Його необхідно трохи охолонути, перш ніж виймати з форми, щоб він не розвалився або не поламався.
  • Тепер, єдине, що залишилося зробити – це спробувати його і насолодитися його неймовірним смаком.

Презентація

  • Щоб прикрасити цей бісквітний пиріг (якщо ви запросили гостей), ви можете вкрити його зацукрованими апельсинами.

Інгредієнти

  • 1 або 2 апельсини
  • 4 склянки води
  • 5 склянок цукру

Інструкції

  • Щоб приготувати зацукровані апельсини, залиште їх у воді, змішаній з цукром.
  • Якщо ви хочете, щоб вони були карамелізованими, покладіть апельсини в піч за 5 хвилин, перш ніж виймати бісквіт.

Як бачите, цей апельсиновий пиріг дуже легко приготувати. Пам’ятайте, ви можете замінити апельсин на шоколад або лимон, якщо хочете. З лимоном, ви повинні дотримуватись такої самої прецедури: натерти й очистити. Шоколад треба розплавити на водяній бані, щоб його було легше використовувати.

Ви також можете додати мед до ваших пирогів.



  • O’Neil CE, Nicklas TA, Rampersaud GC, Fulgoni VL 3rd. 100% orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutr J. 2012;11:107. Published 2012 Dec 12. doi:10.1186/1475-2891-11-107
  • NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
  • Solsona, N. (2007). La cocina, un espacio educativo. Aula de Innovación Educativa.
  • Isabel Zacarías, Carmen González, D., & González, A. D. (2011). Cocina Saludable. Cocina Saludable.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.