Домашній апельсиновий пиріг за п'ять хвилин
Домашній апельсиновий пиріг унікальний тим, що він є одним із найбільш універсальних десертів. Це здебільшого пов’язано з тим, що його приготування відкриває багато можливостей поекспериментувати зі смаками та поєднаннями.
Крім того, бісквітний пиріг настільки популярний, що зараз навіть є рецепти, як приготувати його в мікрохвильовій печі всього за 5 хвилин.
Цю простоту приготування можна пояснити тим, що пиріг має форму і розмір звичайного йогурту, оскільки він схожий на склянку або контейнер для йогурту. З цієї причини цей десерт має більше переваг. Наприклад:
- Цей десерт залишається губчастим і свіжим декілька днів.
- Його можна їсти холодним або гарячим щойно з духовки, якщо приготувати його з шоколадом.
- В ідеалі його треба готувати у квадратній або прямокутній формі.
Хоча, як ми вже говорили, ви можете зробити це в будь-якому звичайному контейнері. (Звісно, майте на увазі, що кількість інгредієнтів буде різною)
Як приготувати домашній апельсиновий пиріг
Читайте також: Як приготувати шоколадно-апельсиновий торт
Погляньмо, як легко приготувати домашній бісквіт всього за 5 хвилин. І пам’ятайте, що цей рецепт підходить для будь-якого пирога.
Вам просто доведеться замінити основний смак на той, який ви вибрали. У цьому випадку наш основний інгредієнт – апельсин, але ви також можете замінити його, наприклад, на лимон або шоколад.
Інгредієнти
- натуральний йогурт
- 3 яйця
- борошно (3 контейнери для йогурту)
- цукор (2 контейнери для йогурту)
- 1 великий апельсин
- оливкова олія (1 контейнер для йогурту)
- 1 пачка дріжджів
- масло для форми або пергамент для випікання
Як випікати домашній апельсиновий пиріг
- Спочатку візьміть порожній контейнер для йогурту. Контейнер для йогурту буде вашим універсальним показником для інгредієнтів цього апельсинового бісквіта.
- Потім розігрійте духовку на 10 хвилин при 180º C.
- Далі натріть цедру апельсина без додавання білої частини.
- В окремій мисці почистьте апельсин і розділіть на дольки.
- У ту саму миску додайте цукор, яйця, йогурт, цедру апельсина і олію. Змішайте добре всі інгредієнти.
- Настав час додати борошно та дріжджі. Просійте їх, перш ніж додати.
- Змастіть деко маслом пальцями або пензликом і покладіть пергамент. Завдяки цьому пиріг не прилипне до поверхні.
- Налийте тісто у деко з маслом і підкладкою, помістіть його на середню стійку духовки і готуйте приблизно 35 хвилин. Майте на увазі, що деко неправильної форми треба залишати на 5-10 хвилин довше, ніж квадратні.
- Після закінчення цього періоду часу перевірте виделкою або зубочисткою, щоб дізнатися, чи готовий пиріг: проткніть пиріг по центру виделкою або зубочисткою, якщо вона вийде чистою, страва готова. Якщо до неї приліпляться шматочки пирога, потрібно готувати далі, тобто залишити в духовці ще на кілька хвилин. Повторіть, якщо необхідно.
- Нарешті, коли пиріг зготується, вийміть його з духовки. Його необхідно трохи охолонути, перш ніж виймати з форми, щоб він не розвалився або не поламався.
- Тепер, єдине, що залишилося зробити – це спробувати його і насолодитися його неймовірним смаком.
Відкрийте для себе: Грушевий пиріг – корисний та дієтичний десерт
Презентація
- Щоб прикрасити цей бісквітний пиріг (якщо ви запросили гостей), ви можете вкрити його зацукрованими апельсинами.
Інгредієнти
- 1 або 2 апельсини
- 4 склянки води
- 5 склянок цукру
Інструкції
- Щоб приготувати зацукровані апельсини, залиште їх у воді, змішаній з цукром.
- Якщо ви хочете, щоб вони були карамелізованими, покладіть апельсини в піч за 5 хвилин, перш ніж виймати бісквіт.
Як бачите, цей апельсиновий пиріг дуже легко приготувати. Пам’ятайте, ви можете замінити апельсин на шоколад або лимон, якщо хочете. З лимоном, ви повинні дотримуватись такої самої прецедури: натерти й очистити. Шоколад треба розплавити на водяній бані, щоб його було легше використовувати.
Ви також можете додати мед до ваших пирогів.
- O’Neil CE, Nicklas TA, Rampersaud GC, Fulgoni VL 3rd. 100% orange juice consumption is associated with better diet quality, improved nutrient adequacy, decreased risk for obesity, and improved biomarkers of health in adults: National Health and Nutrition Examination Survey, 2003-2006. Nutr J. 2012;11:107. Published 2012 Dec 12. doi:10.1186/1475-2891-11-107
- NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
- Solsona, N. (2007). La cocina, un espacio educativo. Aula de Innovación Educativa.
- Isabel Zacarías, Carmen González, D., & González, A. D. (2011). Cocina Saludable. Cocina Saludable.