Домашній засіб від печії з капустою

Домашній засіб від печії з капустою
Домашній засіб від печії з капустою

Останнє оновлення: 23 січня, 2019

Підвищена кислотність і печія – це дратівливі та болісні розлади здоров’я і, зазвичай, щоб позбутися їх, не достатньо лише покращити раціон харчування.

У сьогоднішній статті ми пояснимо, як приготувати домашній засіб від печії з капустою, який можна використовувати як гарнір до страв. 

Чому виникає печія? 

Шлунок має натуральну кислотність через вміст хлоридної кислоти, яка допомагає правильно перетравлювати їжу. Однак під впливом численних факторів цієї кислоти може вироблятися забагато, що негативно впливає на травний тракт.

У деяких випадках грижа стравохідного отвору діафрагми пропускає ці кислоти вверх по стравоходу та спричиняє запалення.

Які чинники посилюють печію? 

  • Неправильний раціон харчування або засвоєння їжі.
  • Споживання великої кількості кислотних продуктів: білий цукор, рафіноване борошно, смажені страви, червоне м’ясо, сосиски, молоко, солодкі, газовані й алкогольні напої.
  • Коли людина їсть занадто швидко, занадто багато або погано пережовує.
  • Послаблення травної системи та брак травних ферментів.
  • Зловживання антацидами й іншими препаратами, які призводять до підвищеного рівня кислотності.
  • Шкідливі звички, зокрема зловживання тютюном чи алкоголем.
  • Стрес та інші негативні емоції.
  • Сидячий спосіб життя.
  • Міське або забруднене навколишнє середовище.
смажені страви викликають печію

Продукти, які борються з печією

Особливо рекомендований натуральний спосіб побороти печію – їсти більше продуктів, які борються з кислотністю, адже вони є здоровою альтернативою магазинним антацидам.

Якщо ви регулярно будете їх споживати, рівень pH шлунку поступово повернеться до норми, без різких змін чи перепадів. У той же час, він вироблятиме кількість кислоти, достатню для нормального травлення. Ось деякі продукти, на яких ми хочемо наголосити.

Тим не менше, найкориснішим продуктом від печії є капуста. Існує кілька простих рецептів, які допоможуть збалансувати рівень pH.

пшоно

Чому саме капуста?

Капуста недорога, тому її легко купити, і дуже корисна для здоров’я. Деякі кухні майже її не використовують, а от в українській вона ледь не в кожному рецепті, адже цей овоч дуже універсальний.

Капуста є чудовим антацидом, адже вона регулює роботу шлунку, печінки та кишківника, а також нейтралізує кислотність, запобігає печії та захищає слизову оболонку шлунково-кишкового тракту.

Якщо їсти її постійно, капуста очищає організм, покращує захист імунної системи та знімає біль, пов’язаний з ревматизмом.

домашній засіб від печії з капустою

Які інгредієнти потрібні? 

Щоб приготувати дві порції цього лікувального гарніру на день, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300-400 грамів капусти
  • 2 столові ложки (50 грамів) натуральної оливкової олії
  • Сік половинки лимона
  • Дрібка чорного перцю, щоб додати смаку
  • Дрібка кмину, щоб додати смаку
  • Половинка чайної ложки (5 грамів) морської або гімалайської солі

Як приготувати домашній засіб від печії з капустою?

Найкраще готувати цю страву зранку, щоб вона могла настоятися кілька годин перед споживанням.

  • Дуже тоненько наріжте капусту або подрібніть її смужками в кухонному комбайні. Утім вона не повинна стати рідкою.
  • Покладіть її в скляну місткість.
  • Додайте олію, сік лимона, сіль і спеції.
  • Закрийте контейнер та дайте капусті намаринуватися протягом щонайменше двох годин за кімнатної температури.

Як їсти капустяний гарнір?

  • Розділіть страву на дві порції: їжте одну на обід, а ще одну – на вечерю.
  • Ретельно пережовуйте гарнір, щоб він не спричинив гази. Також для профілактики газів ми додали до рецепта кмин.
  • Цю лікувальну страву можна їсти постійно, однак вона не замінить відповідну порцію вуглеводів, білків та жирів, які також потрібні організму.
  • Якщо вашою основною стравою є салат, додайте в нього капусту. Так він буде ситним.
  • Багато людей не люблять капусту, адже вони куштували її лише сирою. Однак сира капуста смакує зовсім по-іншому і, зазвичай, усім подобається.

Уже через кілька днів ви помітите різницю. Якщо ви дотримуватиметеся цих вказівок і не будете їсти продукти, які спричиняють печію, рівень кислотності знизиться.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.