Дивовижні переваги лужних продуктів для боротьби з раком
Раціон – це один із ключових чинників, які спричиняють це захворювання. У сьогоднішній статті ми розповімо про взаємозв’язок лужних продуктів та профілактики раку.
Що таке лужні продукти?
Перш ніж ми почнемо говорити про вплив лужних продуктів на здоров’я людини, варто детальніше пояснити, про який саме раціон ідеться.
Цей тип дієти полягає в споживанні їжі, яка піднімає рівень pH у кровотоці та запобігає створенню кислотного середовища, де можуть розвиватися віруси та ракові клітини.
Дотримуватися такого раціону настільки ж просто, як обирати лужних продуктів більше ніж кислотних і готувати здоровіші страви.
Наприклад, сирі або приготовані на пару продукти корисніші, ніж смажені.
Які продукти вважають лужними?
Якщо ви хочете запобігти раку (а також іншим захворюванням) і почуватися здоровими, необхідно їсти лужні продукти.
Ось список основних продуктів, які входять до цієї категорії:
Сирі овочі
Хоча деякі овочі за природою кислотні, коли вони потрапляють в організм, то діють як лужні.
Якщо їсти їх сирими, ви зможете скористатися всіма поживними речовинами, які вони містять (багато поживних речовин втрачається під час обробки високою температурою або варіння в киплячій воді).
Додайте ці овочі до свого щоденного раціону:
- спаржа
- капуста
- броколі
- капуста кале
- брюссельська капуста
- баклажани
- часник
- цибуля-трибулька
- звичайна цибуля
- селера
- огірки
- перець
- морква
- салат-латук
- водяний крес
- буряк
Рекомендуємо прочитати: Цей метод може виявити рак шлунка всього за дві години
Фрукти відносяться до лужних продуктів
Фрукти володіють дивовижними лужними властивостями, хоча деякі з них і мають низький pH, наприклад цитрусові. Їх можна їсти на сніданок, як ранковий перекус або на десерт.
Фрукти містять багато вітамінів, і вони також допомагають запобігти раку. Ось список фруктів, які мають найпотужніші властивості:
- яблука
- абрикоси
- авокадо
- банани
- ягоди, ожина, вишня
- кавун
- кокос
- горіхи
Усі ці фрукти містять корисні жирні кислоти, а також вони піднімають рівень pH організму.
Є багато міфів щодо горіхів, адже вони багаті на калорії. Однак правда в тому, що горіхи чудово підходять для профілактики захворювань серця та навіть сприяють схудненню завдяки своїй ситності.
Пшоно
Це єдиний цільнозерновий продукт, який вважають на 100% лужним. Це не означає, що інші зернові шкідливі для здоров’я, однак якщо вам доведеться робити вибір, обирайте пшоно.
Для цього його спершу потрібно замочити у воді, приготувати, а вже потім їсти. Спробуйте додавати пшоно до бургерів або як начинку в інших рецептах.
Мед
Цей продукт важкої роботи бджіл не лише має високу лужність, а й є чудовим натуральним антибіотиком, який завжди потрібно мати під рукою.
Використовуйте його, щоб підсолодити чай та десерти або їжте, коли захворіли на грип чи простудилися.
Хлорофіл
Цей зелений сік рослинного походження багатий на ферменти та поживні речовини, які неодмінно потрібно споживати.
Гель алое вера – це один із найвідоміший його різновидів, який найчастіше використовують. Однак насправді їх є більше.
Наприклад, ви можете приготувати сік із паростків пшениці та розчинити його водою, щоб пити зранку та отримувати заряд здоров’я.
Лужна дієта та рак
Ми вже розповіли про більшість варіантів лужних продуктів, але ви досі не знаєте, чому вони допомагають запобігти раку.
Перш за все, варто розуміти, що клітинам організму потрібні глюкоза та кисень (а також інші поживні речовини), щоб жити та виконувати свої функції.
Коли ви не можете забезпечити клітини тим, що їм потрібно, вони стають слабкі й саме тоді може розвинутися хвороба.
Також якщо в організмі зависокий рівень кислотності, це ослаблює імунну систему й вона перестає ефективно захищати від атак.
Ракові клітини можуть бути, коли показник pH становить 7,4. Утім коли він зростає до 8,4 (лужний), вони автоматично помирають.
Крім цього, коли рівень кислотності в організмі дуже високий, ракові клітини розмножуються швидше.
Раціон з високим вмістом лужних продуктів підвищує рівень pH в організмі та зменшує здатність шкідливих клітин виживати та розвиватися.
Зміцнивши свою імунну систему, ви забезпечите корисні клітини киснем, необхідним їм для виведення токсинів і відходів.
Коли в тканинах та органах підвищується рівень кислотності, це спричинено тим, що вони не отримують достатньо кисню. От вам й ідеальне середовище для раку!
З іншого боку, якщо лужність висока, можуть розвиватися корисні клітини й імунна система сама підтримуватиме свою роботу, адже вона не буде переповнена токсинами.
Споживання лужних продуктів є синонімом здорового раціону, який, як вам відомо, має додаткові переваги, зокрема знижує рівень холестерину, бореться з ожирінням та запобігає розвитку проблем із серцем.
А яких продуктів варто уникати, якщо ви намагаєтеся підвищити рівень лужності в організмі?
- Молочні продукти (масло, молоко, сир)
- М’ясо (червоне м’ясо, свинина, телятина, курятина)
- Морепродукти та устриці
- Деякі горіхи (кеш’ю, арахіс, фісташки)
- Рафіноване борошно (зокрема печиво і тістечка)
- Соуси та заправки (на основі помідорів, сої, гірчиці, майонезу й оцту)
- World Cancer Research Fund/American Institute for Cancer Research. (2018). Diet, nutrition, physical activity and breast cancer. Continuous Update Project Expert Report 2018. https://doi.org/10.1007/s12082-007-0105-4
- Schwalfenberg, G. K. (2012). The alkaline diet: Is there evidence that an alkaline pH diet benefits health? Journal of Environmental and Public Health. https://doi.org/10.1155/2012/727630
- Amine, E. K., Baba, N. H., Belhadj, M., Deurenberg-Yap, M., Djazayery, A., Forrestre, T., … Yach, D. (2003). Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases. World Health Organization – Technical Report Series.