Фарширований перець з кіноа: вишукані рецепти
Ви хочете навчитися готувати корисний фарширований перець з кіноа? У цій статті ми дамо вам два рецепти: один, який підходить для вегетаріанців, а інший – з куркою.
Як завжди, будь-яке м’ясо можна замінити рослинними продуктами, такими як тофу або пшеничний глютен, щоб зробити рецепт вегетаріанським або веганським.
Фарширований перець з кіноа і куркою
У цьому рецепті є курка і деякі види овочів. Як наслідок, ця страва багата на білки, антиоксиданти та основні мінерали. Крім того, вона низькокалорійна і підходить для будь-якої дієти.
Інгредієнти
- 20 г курячої грудки
- 3 зелені перці
- 1/2 кабачка
- 1/2 баклажана
- 1 цибуля-порей
- 1 цибуля
- гриби (100 г)
- кіноа (150 г)
- сіль, перець і часниковий порошок
- оливкова олія холодного віджиму
- тертий сир, який плавиться
Детальніше дивіться: Шість рецептів, які допоможуть вашій дитині їсти овочі
Приготування
- Спочатку розріжте перці навпіл, видаліть насіння і вимийте їх.
- Потім помістіть їх у форму для випічки і запікайте при температурі 180º С протягом 15 хвилин або до тих пір, поки перці не стануть ніжними. Переконайтеся, що вони не готові повністю.
- Під час випікання перцю налийте оливкову олію на сковороду і поставте на середній вогонь.
- Потім почистьте і поріжте соломкою кабачки, цибулю-порей, цибулю, баклажани та гриби. Покладіть їх на сковороду і смажте 20 хвилин.
- Після цього очистьте і наріжте смужками курячі грудки. Додайте їх до сковороди, щоб вони підрум’янилися.
- Вимийте кіноа і додайте її до сковороди разом з 500 мл води. Готуйте, поки вся вода не випарується, і страва досягне потрібної консистенції.
- Додайте сіль, перець і часниковий порошок.
- Наповніть запечені перці, кіноа, сумішшю курятини та овочів, зверху посипте тертим сиром.
- Готуйте в печі протягом 5-10 хвилин.
Ось і все! Насолоджуйтеся фаршированими перцями!
Інгредієнти в цьому рецепті роблять його дуже багатим на білки.
Соус бешамель до фаршированого перцю
Попри те, що соус бешамель є ідеальним доповненням до цієї страви, він підвищує її калорійність і жирність.
Якщо ви хочете додати соус бешамель до перцю, дотримуйтесь цього рецепту, щоб переконатися, що він має гладку, кремову текстуру:
Інгредієнти
- 2 склянки цільного молока або овочевого напою (400 мл)
- 1/4 склянки вершкового масла або маргарину (50 г)
- 1/3 склянки пшеничного борошна (100 г)
- сіль і мускатний горіх
Приготування
- Поставте сковороду на повільний вогонь і додайте масло.
- Після того як воно розплавиться, додайте борошно і готуйте приблизно 10 хвилин. Перемішуйте постійно, поки борошно більше не відчуватиметься на смак.
- Поступово додайте молоко. Краще, щоб воно було кімнатної температури. Перемішайте вінчиком, щоб отримати однорідну і гладку текстуру.
- Додайте сіль і мускатний горіх за смаком.
- Після того, як ваш соус бешамель буде готовий, потрібно лише додати його до страви перед приготуванням у духовці.
Детальніше дивіться: Три соуси для м’ясного барбекю
Фарширований перець з кіноа і броколі
Цей рецепт для людей, які дотримуються вегетаріанських і веганських дієт. У цьому випадку ми пропонуємо додати броколі та інші здорові овочі, такі як кабачки, помідори чері та часник.Інгредієнти
- 3 червоні перці (85 г)
- кіноа (80 г)
- 1/2 броколі
- 1 кабачок
- помідори-чері (100 г)
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець і орегано
- оливкова олія холодного віджиму
- 1 чайна ложка карі (необов’язково)
Броколі є чудовим інгредієнтом для цього рецепту, оскільки цей продукт містить значну кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів та інших важливих поживних речовин.
Приготування
- У каструлі варіть попередньо промиту кіноа приблизно 20 хвилин або до готовності.
- Тим часом очистьте і подрібніть цибулю, броколі, кабачки, часник і помідори чері.
- Потім покладіть овочі на сковороду з оливковою олією, поставте на середній вогонь.
- Підсмажте до готовності.
- Додайте приготовлену кіноа до обсмажених овочів. Додайте сіль, перець, орегано і карі за смаком.
- Після цього розріжте перці навпіл, промийте їх і видаліть насіння.
- Помістіть їх у форму, наповніть кожний перець овочами та кіноа.
- Поставте в піч, розігріту до 180 ºС, на 25 хвилин.
- Нарешті вийміть страву з духовки і дайте перцю охолонути протягом декількох хвилин.
Як і в попередньому рецепті, можна додати соус бешамель і тертий сир. Якщо ви хочете зберегти рецепт веганським, додайте соус бешамель, приготований з овочевим молоком і веганським сиром.
Ви колись куштували фарширований перець з кіноа? Якщо ні, оберіть страву, яка вам найбільше подобається, і приготуйте її на обід або вечерю.