Фарширований перець з кіноа: вишукані рецепти

Кіноа - це суперпродукт, який може допомогти вашому тілу багатьма способами. Спробуйте фарширований перець, щоб легко і смачно зробити кіноа частиною вашого раціону.
Фарширований перець з кіноа: вишукані рецепти

Останнє оновлення: 11 серпня, 2019

Ви хочете навчитися готувати корисний фарширований перець з кіноа? У цій статті ми дамо вам два рецепти: один, який підходить для вегетаріанців, а інший – з куркою.

Як завжди, будь-яке м’ясо можна замінити рослинними продуктами, такими як тофу або пшеничний глютен, щоб зробити рецепт вегетаріанським або веганським.

Фарширований перець з кіноа і куркою

У цьому рецепті є курка і деякі види овочів. Як наслідок, ця страва багата на білки, антиоксиданти та основні мінерали. Крім того, вона низькокалорійна і підходить для будь-якої дієти.

Інгредієнти

  • 20 г курячої грудки
  • 3 зелені перці
  • 1/2 кабачка
  • 1/2 баклажана
  • 1 цибуля-порей
  • 1 цибуля
  • гриби (100 г)
  • кіноа (150 г)
  • сіль, перець і часниковий порошок
  • оливкова олія холодного віджиму
  • тертий сир, який плавиться

Приготування

  • Спочатку розріжте перці навпіл, видаліть насіння і вимийте їх.
  • Потім помістіть їх у форму для випічки і запікайте при температурі 180º С протягом 15 хвилин або до тих пір, поки перці не стануть ніжними. Переконайтеся, що вони не готові повністю.
  • Під час випікання перцю налийте оливкову олію на сковороду і поставте на середній вогонь.
  • Потім почистьте і поріжте соломкою кабачки, цибулю-порей, цибулю, баклажани та гриби. Покладіть їх на сковороду і смажте 20 хвилин.
  • Після цього очистьте і наріжте смужками курячі грудки. Додайте їх до сковороди, щоб вони підрум’янилися.
  • Вимийте кіноа і додайте її до сковороди разом з 500 мл води. Готуйте, поки вся вода не випарується, і страва досягне потрібної консистенції.
  • Додайте сіль, перець і часниковий порошок.
  • Наповніть запечені перці, кіноа, сумішшю курятини та овочів, зверху посипте тертим сиром.
  • Готуйте в печі протягом 5-10 хвилин.

Ось і все! Насолоджуйтеся фаршированими перцями!

Інгредієнти в цьому рецепті роблять його дуже багатим на білки.

фарширований перець з кіноа

Соус бешамель до фаршированого перцю

Попри те, що соус бешамель є ідеальним доповненням до цієї страви, він підвищує її калорійність і жирність.

Якщо ви хочете додати соус бешамель до перцю, дотримуйтесь цього рецепту, щоб переконатися, що він має гладку, кремову текстуру:

Інгредієнти

  • 2 склянки цільного молока або овочевого напою (400 мл)
  • 1/4 склянки вершкового масла або маргарину (50 г)
  • 1/3 склянки пшеничного борошна (100 г)
  • сіль і мускатний горіх

Приготування

  • Поставте сковороду на повільний вогонь і додайте масло.
  • Після того як воно розплавиться, додайте борошно і готуйте приблизно 10 хвилин. Перемішуйте постійно, поки борошно більше не відчуватиметься на смак.
  • Поступово додайте молоко. Краще, щоб воно було кімнатної температури. Перемішайте вінчиком, щоб отримати однорідну і гладку текстуру.
  • Додайте сіль і мускатний горіх за смаком.
  • Після того, як ваш соус бешамель буде готовий, потрібно лише додати його до страви перед приготуванням у духовці.

Детальніше дивіться: Три соуси для м’ясного барбекю

Фарширований перець з кіноа і броколі

фарширований перець з броколі
Цей рецепт для людей, які дотримуються вегетаріанських і веганських дієт. У цьому випадку ми пропонуємо додати броколі та інші здорові овочі, такі як кабачки, помідори чері та часник.

Інгредієнти

  • 3 червоні перці (85 г)
  • кіноа (80 г)
  • 1/2 броколі
  • 1 кабачок
  • помідори-чері (100 г)
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець і орегано
  • оливкова олія холодного віджиму
  • 1 чайна ложка карі (необов’язково)

Броколі є чудовим інгредієнтом для цього рецепту, оскільки цей продукт містить значну кількість вітамінів, мінералів, антиоксидантів та інших важливих поживних речовин.

Приготування

  • У каструлі варіть попередньо промиту кіноа приблизно 20 хвилин або до готовності.
  • Тим часом очистьте і подрібніть цибулю, броколі, кабачки, часник і помідори чері.
  • Потім покладіть овочі на сковороду з оливковою олією, поставте на середній вогонь.
  • Підсмажте до готовності.
  • Додайте приготовлену кіноа до обсмажених овочів. Додайте сіль, перець, орегано і карі за смаком.
  • Після цього розріжте перці навпіл, промийте їх і видаліть насіння.
  • Помістіть їх у форму, наповніть кожний перець овочами та кіноа.
  • Поставте в піч, розігріту до 180 ºС, на 25 хвилин.
  • Нарешті вийміть страву з духовки і дайте перцю охолонути протягом декількох хвилин.

Як і в попередньому рецепті, можна додати соус бешамель і тертий сир. Якщо ви хочете зберегти рецепт веганським, додайте соус бешамель, приготований з овочевим молоком і веганським сиром.

Ви колись куштували фарширований перець з кіноа? Якщо ні, оберіть страву, яка вам найбільше подобається, і приготуйте її на обід або вечерю.


Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.