Худніть за допомогою лимонно-баклажанової води
Ми всі знаємо про величезну користь баклажана для здоров’я. Однак чи знаєте ви, що поєднавши баклажани з лимоном, можна збільшити корисні властивості? У цій статті ми розповімо, як схуднути за допомогою лимонно-баклажанової води!
Чому баклажан сприяє втраті ваги? Які у нього переваги?
Безсумнівно, його переваги численні. Часте споживання баклажанів не тільки допоможе вам контролювати лінію талії і скинути зайві кіло, але й також забезпечить вас великою кількістю вітамінів, поживних речовин, клітковини і мінералів, яких потребує ваше тіло. Тож подивімося на деякі найбільш помітні переваги баклажана:
- Вживання баклажанів покращує кровообіг завдяки високому вмісту вітаміну Е – потужного антиоксиданту, який запобігає хворобам серця і сприяє притоку крові. Це просто чудово.
- Це прекрасний сечогінний засіб.
- Баклажани містять мало калорій і багато води, що робить їх чудовим доповненням до будь-якої дієти.
- Високий вміст калію добре впливає на нервову та серцево-судинну системи.
- Баклажани сприяють очищенню організму і знижують рівень цукру в крові, ось чому вони підходять для діабетиків.
- Вони допомагають знизити рівень холестерину, поглинаючи жири з їжі. Крім того вони усувають токсини і регулюють травлення. Це дійсно фантастично.
- Баклажани містять велику кількість клітковини і запобігають закрепам.
- Вони також стимулюють виділення жовчі і захищають печінку.
- Баклажани багаті залізом і магнієм, що робить їх досконалим засобом для запобігання анемії, покращення роботи серця і м’язів та зміцнення імунної системи.
Як схуднути за допомогою лимонно-баклажанової води?
Найпростіший спосіб – схуднути за допомогою лимонно-баклажанової води. Її легко приготувати, тож почнемо:
1. Що мені потрібно?
- Баклажан середнього розміру, бажано органічного походження, адже так ми будемо знати, що він натуральний і не зазнав впливу небезпечних пестицидів.
- Лимон середнього розміру, не надто стиглий.
- Літр води.
- Великий скляний глечик.
2. Як мені це приготувати?
- Перше, що ви повинні зробити, – це добре очистити баклажани. Вимийте їх з невеликою кількістю яблучного оцту і харчової соди, щоб видалити всі види токсинів і залишки пестицидів. Впевніться, щоб ви добре промили їх великою кількістю холодної води.
- Розріжте баклажани разом зі шкіркою на скибочки товщиною не більше півтора сантиметра.
- Тепер заповніть великий скляний глечик скибочками баклажанів, помістивши один поверх іншого, а потім залийте водою.
- Додайте сік одного лимона, перемішайте довгою дерев’яною ложкою і поставте в холодильник.
- Залиште в холодильнику на ніч, щоб вода могла увібрати баклажановий сік і його властивості, які будуть ще більш посилені завдяки лимону.
3. Як слід пити лимонно-баклажанову воду для втрати ваги?
Пийте лимонно-баклажанову і воду протягом дня. Ось приклад простого щоденного раціону, якому ви можете слідувати:
- Сніданок: Склянка лимонно-баклажанної води, чашка вівсянки і яблука.
- Обід: Випийте склянку баклажанної води перед їжею, з’їжте салат зі шпинату, горіхами, нежирним сиром і шматочками ананасу.
- По обіді: Випийте склянку баклажанової води.
- Вечеря: Випийте склянку баклажанової води перед споживанням салату з нарізаного салату-латуку, помідорів чері, папаї, волоських горіхів, оливкової олії і дрібки лимонного соку. Приготуйте основну с з відварених артишоків, политих оливковою олією і оцтом.
Як ви можете побачити з нашого простого прикладу, ми випили весь літр лимонно-баклажанної води. Якщо споживати її до їжі, це дасть нам відчуття ситості, а також допоможе шлунку перетравити і усунути жири, покращуючи загальне травлення і очищаючи організм.
Не забувайте, що немає чудо-дієт, які не потребують сили волі і фізичних вправ. Тож, ви повинні тренуватися принаймні годину на день, ходити, їздити на велосипеді або виконувати кілька простих вправ в домашніх умовах. Ваше тіло варте зусиль.
- Clark MJ., Slavini JL., The effect of fiber on satiety and food intake: a systematic review. J Am Coll Nutr, 2013. 32 (3): 200-11.
- Khoo HE., Azlan A., Tan ST., Lim SM., Anthocyanidins and anthocyanins: colored pigments as food, pharmaceutical ingredients, and the potential health benefits. Food Nutr Res, 2017.
- Hanhineva K., TOrronen R., Bondia Pons I., Pekkinen J., et al., Impact of dietary polyphenols on carbohydrate metabolism. Int J Mol Sci, 2010. 11(4): 1365-1402.