Імбирне пиво для зниження рівня холестерину і цукру в крові

Чи знаєте ви, що імбирне пиво в помірних кількостях корисне для вашого здоров'я? Воно не лише допомагає боротися із запаленням, ферментований імбир в цьому пиві також забезпечує живі активні культури, щоб регулювати мікрофлору кишківника і поліпшити здоров'я травної системи.
Імбирне пиво для зниження рівня холестерину і цукру в крові

Останнє оновлення: 09 січня, 2019

Корінь імбиру – це лікарський продукт, відомий своєю високою поживною цінністю і користю для здоров’я. Він багатий на антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Цей продукт додається при виробництві багатьох корисних продуктів та напоїв, наприклад імбирне пиво.

Це один з найефективніших і найкорисніших протизапальних засобів.

Характерний аромат і смак також роблять його привабливим доповненням до багатьох страв. Однак його так само часто використовують як альтернативний засіб для лікування багатьох різних видів захворювань.

Але чи знаєте ви, що він містить активні речовини, які знижують ризик серцевих захворювань, біль у м’язах, а також інші розлади, пов’язані із запаленням?

Найбільш чудовою властивістю імбиру є його універсальність. Зрештою, він ідеально підходить для коктейлів, чаїв, а також широкого асортименту страв.

Завдяки його складу, з нього можна зробити натуральне пиво, яке здатне знизити рівень холестерину, цукру в крові, а також біль.

Ви хочете дізнатися, як це зробити? Читайте далі!

Контролюйте холестерин і цукор в крові з імбирним пивом

корінь імбиру
Імбирне пиво – це натуральний напій, який став популярним у всьому світі завдяки своїй потужній болезаспокійливій і протизапальній дії.

Його готують шляхом ферментації імбиру, тож концентруються численні лікувальні сили кореня.

Це імбирне пиво часто використовують у боротьбі з проблемами з суглобами. Воно усуває біль, набряк і затримку рідини в тканинах.

Крім того, його також рекомендують для заспокоєння м’язової напруги та інших розладів, які можуть бути дуже болісними.

Воно навіть містить живі активні культури корисних бактерій, які регулюють кишкову флору і поліпшують здоров’я травної системи.

Крім того, регулярне споживання може допомогти усунути надлишок холестерину в артеріях і глюкози в крові.

Переваги для холестерину

холистерин
Імбир містять понад 20 антиоксидантів, які допомагають запобігти окисленню ліпідів в артеріях.

Цей процес пов’язаний зі зниженим рівнем хорошого холестерину. Крім того, це також спосіб виправити ушкодження клітин, що запобігає належному регулюванню шкідливих ліпідів.

Ця спеція містить активну речовину – гингерол. Він діє як протизапальний і антиоксидантний засіб, який скорочує секрецію поганого холестерину в печінці.

Додавання його до раціону усуне накопичений наліт зі стінок артерій. Це покращує кровообіг і запобігає обструкціям.

Переваги для лікування діабету 2-го типу

дівчина міряє рівень цукру у крові
Крім того, хімічні компоненти в складі імбиру позитивно стимулюють два ферменти, які відповідають за метаболізм глюкози в крові.

Вони також діють на ферменти, пов’язані з запаленням, що веде до стабілізації рівня цукру в крові.

Вживання імбиру знижує ризик розвитку метаболічного синдрому. Це розлад, який збільшує ризик розвитку ожиріння і діабету.

Крім того, екстракти натурального імбиру підтримує травлення, яке зазвичай уповільнюється, коли рівні глюкози занадто високі.

Нарешті, він збільшує секрецію білка під назвою GLUT4, який оптимізує використання цукру м’язовими клітинами.

Чи готові ви дізнатися, як його використовувати?

Як зробити домашнє імбирне пиво

імбирне пиво у бутилках
Хоча властивості імбиру можна отримати з безлічі різних засобів, домашнє пиво є одним із найефективніших.

Воно не лише полегшує засвоєння імбиру. Крім того, воно також концентрує поживні речовини та покращує їхні властивості та переваги для вашого тіла.

Інгредієнти

  • 1 шматок свіжого імбиру (5 см)
  • 1/2 чашки коричневого цукру або меду (150 г)
  • 1/2 чашки лимонного соку (125 мл)
  • 2 літри води
  • 1/2 чашки ферментованого імбиру (100 г)
  • 1 щіпка морської солі (за бажанням)

Приготування

  • Спочатку закип’ятіть три склянки води.
  • Після того, як вода закипить, додайте тертий імбир, цукор або мед і морську сіль.
  • Потім зменште вогонь, нехай цукор повністю розчиниться приблизно за 5 хвилин.
  • Після того, як цукор розплавиться, додайте решту води, зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури.
  • Через кілька годин додайте лимон і половину чашки ферментованого імбиру.
  • Коли буде готово, вилийте в темну скляну банку і зберігайте в прохолодному місці.
  • Залиште на 2-3 днів.
  • Майте на увазі, що якщо ви дасте йому настоятися тривалий час, воно може перетворитися на алкогольний напій.
  • Насолоджуйтесь 2 або 3 рази на тиждень.

Ви хочете спробувати це вдома? Як бачите, цей напій дуже корисний і може стати найкращим другом для вашого організму.



  • Bhatt, Neeru & Waly, Mostafa & Musthafa, Mohamed Essa & Ali, Amanat. (2013). Ginger: A functional herb.
  • Najim A. Jabir Al-Awwadi. (2017). Potential health benefits and scientific review of ginger. Journal of Pharmacognosy and Phytotherapy. Vol. 9 (7), 111-116.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.