Іспанський омлет зі шпинатом, насінням чіа та спіруліною
Сніданок дуже важливий для підтримки енергії протягом дня, ось чому поєднання переваг шпинату, насіння чіа та спіруліни в одному смачному, легкому для приготування омлеті – це ідеальний спосіб почати день. Скуштуйте наш іспанський омлет зі шпинатом.
Зрештою, хто б не хотів розпочати свій день із цього легкого, здорового та збалансованого сніданку?
Важливість сніданку
Сніданок – це не тільки перша їжа, але й також найважливіша. Після того, як ви не їли всю ніч, організм потребує поживних речовин, щоб добре розпочати день. Тому сніданок допомагає нам протистояти багатьом фізичним і психічним перешкодам, з якими ми стикаємося щодня.
Ба більше, якщо вам потрібно зачекати кілька годин до наступного прийому їжі, сніданок необхідний для того, щоб стримати голод до цього часу. Люди, які їдять хороший сніданок, як правило, їдять менше вранці та мають менше проблем із зайвою вагою.
Отже, чи готові ви дізнатися все про користь здорового і смачного омлету зі шпинатом, насінням чіа та спіруліною?
Інгредієнти омлету: шпинат
Шпинат сповнений необхідних поживних речовин та антиоксидантів.Цей овоч добре відомий у всьому світі своїми різними перевагами. Серед багатьох властивостей шпинат може допомогти лікувати симптоми виразки, захистити від таких хвороб, як хвороба Альцгеймера, покращити зір та регулювати артеріальний тиск.
Шпинат також може сприяти зміцненню кісток і покращенню серцево-судинного здоров’я.
Інгредієнти омлету: насіння чіа
Це насіння добре відоме своєю здатністю стримувати апетит і сприяти схудненню.Насіння чіа має багато переваг. Воно є джерелом омега-3 та омега-6 жирних кислот, а також містить вітаміни та антиоксиданти.
Серед багатьох переваг насіння чіа такі:
- Зниження голоду, саме тому вони є ідеальним інгредієнтом для схуднення.
- Допомагає регулювати рівень цукру в крові.
- Допомагає підтримувати електролітний баланс і зволоження організму.
Відкрийте для себе: Страви з насінням чіа, які вам точно сподобаються
Інгредієнти омлету: спіруліна
Цю добавку виготовляють з певних видів синіх водоростей. Вона багата на полісахариди та антиоксиданти. У ній також є такі амінокислоти, як аланін та пантотенова кислота, які зміцнюють імунну систему.Окрім того, завдяки високій концентрації антиоксидантів (вітаміну Е, бета-каротину, фікоціаніну та ін.) спіруліна може допомогти захистити від деяких шкідливих наслідків певних видів лікування раку.
Плюс, складні вуглеводі допомагають регулювати рівень глюкози. Спіруліна також допомагає регулювати рівень холестерину в крові завдяки гамма-ліноленовій кислоті та ніацину.
Крім того, завдяки високій концентрації антиоксидантів спіруліна допомагає боротися з артритом, а мінерали, які містяться в спіруліні, допомагають запобігти остеопорозу.
Читайте більше: Як приймати спіруліну, щоб вона діяла максимально ефективно
Як приготувати іспанський омлет зі шпинатом, насінням чіа та спируліною
Ця страва дасть вам всю енергію, яку потрібно отримати протягом дня.Інгредієнти
- 130 г (1 склянка) борошна
- 2 столові ложки насіння чіа
- 200 г шпинату
- 190 мл (4/5 склянки) молока
- 1 столова ложка спіруліни
- оливкова олія
- 50 мл (1/5 склянки) води
Приготування
- Спочатку добре промийте і висушіть шпинат.
- Потім розчиніть насіння чіа у воді.
- Далі просійте борошно, а потім покладіть усі інгредієнти в миску і добре розмішайте, щоб не було грудочок.
- Нарешті, в сковороду з оливковою олією додайте суміш, як звичайний омлет, і готуйте до золотистого кольору.
Готово! Почніть свій ранок і смакуйте здоровий і збалансований омлет зі шпинатом, насінням чіа та спіруліною!
- Bob Capelli, Gerald R. Cysewski, “Potential health benefits of spirulina microalgae”, Nutra foods, 2010, 9(2), 19-26. https://pdfs.semanticscholar.org/c120/3f0060352e36a8d61391d43ee2ab0f3ff5ad.pdf
- Elena Jovanovski et al. “Effect of Spinach, a High Dietary Nitrate Source, on Arterial Stiffness and Related Hemodynamic Measures: A Randomized, Controlled Trial in Healthy Adults”, Clin Nutr Res. 2015 Jul; 4(3): 160–167.
- Rahman Ullah et al. “Nutritional and therapeutic perspectives of Chia (Salvia hispanica L.): a review”, J Food Sci Technol. 2016 Apr; 53(4): 1750–1758.
- F M Cicuttini, “Effect of breakfast on weight and energy intake: systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials” BMJ 2019; 364
-