Коктейлі для схуднення та очищення печінки
Сьогодні мало хто знає, наскільки важливо мати здорову печінку, щоб підтримувати належну роботу організму та регулювати метаболізм. На щастя, процес очищення печінки не складний, і в нашій статті ми розповімо про очищення печінки за допомогою домашніх коктейлів.
За даними Канадського Фонду Печінки, цей життєво важливий орган бере на себе більше ніж 500 завдань, серед яких:
- боротьба з інфекціями
- нейтралізація токсинів
- секреція білків і гормонів
- контроль рівня цукру в крові
- секреція жовчі
- формування тромбів
Однією з найбільш цікавих властивостей печінки є те, що вона здатна до регенерації та самоочищення. На жаль, саме це більшість людей ігнорують, поки вона не перестає працювати належним чином.
Сучасний хаотичний спосіб життя, погане харчування і відсутність фізичних вправ перешкоджають “природній детоксикації” печінки, що є однією з причин того, чому ми спостерігаємо таке зростання ожиріння і розвиток хронічних захворювань.
Ось чому останнім часом з’явилося чимало різних методів детоксикації, спрямованих на те, щоб допомогти повернути печінку назад до оптимального рівня продуктивності.
Навіщо пити фруктові коктейлі, щоб очистити печінку і схуднути?
Натуральні коктейлі стають одними з найвідоміших засобів для видалення токсинів і очищення печінки, що, у свою чергу, підтримує здорову втрату ваги.Коли ви поєднуєте певні фрукти та овочі, ви отримуєте напій, який покращує роботу печінки, посилює її здатність до метаболізму жирів і запобігає їхньому накопиченню в вашому тілі.
Крім цього, висока концентрація поживних речовин допомагає зміцнити імунну систему, дає багато енергії, а також запобігає появі деяких захворювань.
Коктейль з лимоном, селерою і петрушкою для очищення печінки
Зелені листові овочі, зокрема селера і петрушка, містять дуже багато важливих вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Цей коктейль полегшує процес очищення і бореться з впливом вільних радикалів.У цьому рецепті вони поєднані з таким потужним цитрусовим, як лимон, що добре відомий своїми лікувальними властивостями, особливо коли йдеться про очищення організму та зміцнення імунної системи.
Інгредієнти
- 3 лимони
- 1 чашка нарізаної петрушки (45 г)
- 5 стебел селери
- 1/2 літра води
Приготування
- Покладіть усі інгредієнти в блендер і подрібніть до однорідності.
- Пийте по дві склянки перед кожним основною їжею (сніданком, обідом і вечерею) протягом двох днів.
Коктейль з морквою та червоною капустою для очищення печінки
Морква в поєднанні з червоною капустою створює прекрасний коктейль для детоксикації, який сприяє очищенню печінки та покращує здатність організму виводити токсини.Червона капуста – компонент, який допомагає захистити печінку від різних хронічних захворювань.
Інгредієнти
- 1 склянка морквяного соку (200 мл)
- 3 листки капусти
Приготування
- Подрібніть інгредієнти в блендері та пийте охолодженим, бажано натщесерце.
Вживайте цей напій принаймні сім днів поспіль два рази на місяць.
Коктейль з буряком і журавлиною для очищення печінки
Буряк і журавлина утворюють потужний напій, який допомагає полегшити відчуття тяжкості, очищає печінку і покращує здатність організму скидати вагу.Високі концентрації антиоксидантів і вітамінів стимулюють найбільш життєво важливі функції вашої печінки, а також захищають її від впливу вільних радикалів, які можуть завдати їй шкоди.
Інгредієнти
- 3 буряки
- 1/2 склянки журавлини (60 г)
- сік 1 лимона
- холодна вода або лід
Приготування
- Покладіть буряк (разом зі шкіркою) у сокодавилку та отримайте рідину.
- Змішайте журавлину і лимонний сік до однорідності.
- Потім додайте буряковий сік до суміші та перемішуйте протягом декількох секунд.
Для отримання найкращих результатів ми рекомендуємо пити цей напій натщесерце.
- Pinnamaneni, R. (2017). Nutritional and Medicinal Value of Papaya (Carica Papaya Linn.). World Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, 6(8), 2559-2578. https://www.researchgate.net/profile/Dr_PINNAMANENI_Rajasekhar/publication/319048781_NUTRITIONAL_AND_MEDICINAL_VALUE_OF_PAPAYA_CARICA_PAPAYA_LINN/links/5a93dd2ca6fdccecff05e4f2/NUTRITIONAL-AND-MEDICINAL-VALUE-OF-PAPAYA-CARICA-PAPAYA-LINN.pdf
- Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. Journal of medicinal food, 8(2), 125-132. https://www.liebertpub.com/doi/10.1089/jmf.2005.8.125
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of pharmaceutical and biomedical analysis, 51(2), 327-345. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0731708509004816
- Sowbhagya, H. B. (2014). Chemistry, technology, and nutraceutical functions of celery (Apium graveolens L.): an overview. Critical reviews in food science and nutrition, 54(3), 389-398. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408398.2011.586740
- Hinneburg, I., Dorman, H. D., & Hiltunen, R. (2006). Antioxidant activities of extracts from selected culinary herbs and spices. Food chemistry, 97(1), 122-129. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814605002840
- Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot—a review. Journal of food science and technology, 49(1), 22-32. https://link.springer.com/article/10.1007/s13197-011-0310-7
- de Lima, C. (2017). Arándanos. Obtenido de camaralima. org. pe: https://www. camaralima. org. pe/repositorioaps/0/0/par/estudio8/oportunidadesy-retos-en-la-exportaci% C3% B3n-de-ar% C3% A1ndanos. pdf. https://www.camaralima.org.pe/repositorioaps/0/0/par/estudio8/oportunidades-y-retos-en-la-exportación-de-arándanos.pdf