Консервована квасоля: чотири смачні рецепти
Сьогодні ми хотіли б дати вам декілька ідей страв, де консервована квасоля є базовим інгредієнтом.
Квасоля – чудове джерело рослинного білка. Вона також містить велику кількість необхідних вітамінів і мінералів. Крім того, вона містить повільні вуглеводи.
Страви
З цим простим інгредієнтом ви можете приготувати безліч легких страв. Хоча ви можете їсти її самостійно, квасоля набагато приємніша, якщо змішати її з іншими інгредієнтами.
Чим більше ви їсте її, тим більше любите! Ви готові до рецептів?
1. Консервована квасоля з молюсками
Ви колись їли молюски та квасолю разом? Вони смачні!Ця страва відрізняється високою поживністю і низьким вмістом жирів. Це пояснюється тим, що молюски багаті на такі необхідні мінерали, як залізо, фосфор, калій і кальцій. Вони також є чудовим джерелом вітамінів групи В. Ба більше, вони також містять велику кількість омега 3. До того ж, їх споживання допомагає регулювати рівень холестерину в крові.
Інгредієнти
- 1 банка квасолі
- 450 г молюсків
- 2 цибулини, заквашені
- 1 порізаний кубиками стиглий помідор
- 1 зубчик часнику
- оливкова олія першого віджиму
- 1/2 склянки білого вина
- сіль, перець і петрушка
Приготування
- Спочатку нагрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
- Потім додайте в нього подрібнену цибулю і часник. Обсмажте кілька хвилин.
- Далі додайте помідор.
- Вимийте молюски, а потім додайте їх сковорідки разом із білим вином.
- Коли молюски відкриються, додайте консервовану квасолю і більше води, якщо вона потрібна, відповідно до бажаної текстури.
- Нарешті, додайте сіль, перець та петрушку і варіть усе це близько 20 хвилин на повільному вогні.
2. Хек з квасолею та грибами
Це швидка, проста страва з білої риби, бобових та овочів, які мають високу харчову цінність та низький вміст жирів.
Інгредієнти
- свіжий або розморожений хек
- 1 банка квасолі
- 100 г митих і нарізаних шматочками грибів
- 1/2 різаної цибулі
- 1 нарізаний шматочками зубчик часнику
- оливкова олія першого віджиму
- 150 г мангольда
- сіль, перець, куркума та соєвий соус за смаком
- жменя волоських горіхів і вершкового сиру для гарніру
Приготування
- Спочатку нагрійте на сковороді пару столових ложок оливкової олії та обсмажте хека. Потім відкладіть його.
- Покладіть у сковороду гриби, цибулю і часник і посоліть їх.
- Потім додайте мангольд і спеції за смаком.
- Овочі вимийте і злийте, а потім додайте їх у сковороду.
- Готуйте все це на повільному вогні кілька хвилин, щоб поєдналися смаки.
- Покладіть у тарілки і прикрасьте волоськими горіхами та вершковим сиром.
Детальніше дивіться: Низькохолестеринові сніданки: 5 простих рецептів
3. Куряча грудка на грилі з квасолею
Можна зробити пюре з квасолею для гарніру.Цей рецепт допоможе вам приготувати легку і повноцінну страву. Також ви можете підлаштувати його для вегетаріанців, просто використовуючи тофу замість курки.
Інгредієнти
- консервована квасоля
- 05, кг курячої грудки (або тофу для вегетаріанців)
- подрібнений червоний перець
- подрібнена цибуля
- 2 нарізані шматочками зубчики часнику
- лимонний сік
- оливкова олія першого віджиму
- сіль, перець та орегано
- Для гарніру свіжа м’ята і нарізані сухофрукти
Приготування
- Для початку промийте квасолю за допомогою ситечка.
- Потім налийте олію в сковороду, поставте на середній вогонь і додайте цибулю, часник, перець і квасолю.
- Смажте кілька хвилин, а потім розімніть, поки не отримаєте однорідну текстуру. Для цієї мети можна використовувати ручний міксер.
- Далі додайте сік лимона, сіль, перець, орегано та оливкову олію. Потім відкладіть.
- Нагрійте трохи олії на сковороді на сильному вогні й обсмажте курячі грудки.
- Покладіть на дно миски кілька столових ложок овочевого пюре і додайте грудку.
- Доповніть сухофруктами, м’ятою та оливковою олією.
Читайте більше: Фарширована курка з вершковим сиром і часником
4. Мікс-салат
Без сумніву, салати – це найпростіші страва, коли справа стосується використання консервованої квасолі. Ось рецепт салату з варених яєць та тунця. Це дуже смачно!
Інгредієнти
- консервована квасоля
- оливки
- 3 варених яйця, нарізаних кубиками
- 3 банки тунця
- 1 подрібнена цибулина
- подрібнений червоний перець
- 2 банки солодкої кукурудзи
- оливкова олія
- бальзамічний оцет
- сіль і часниковий порошок за смаком
Приготування
- Спочатку додайте інгредієнти в миску, а також олію, сіль та оцет на свій смак.
Смачного!
Як вам консервована квасоля? Тримайте цей чудовий інгредієнт у вашій коморі, щоб ви могли використовувати його як основу для повноцінного харчування в будь-який час.