Консервована квасоля: чотири смачні рецепти

Консервована квасоля: чотири смачні рецепти

Останнє оновлення: 22 березня, 2020

Сьогодні ми хотіли б дати вам декілька ідей страв, де консервована квасоля є базовим інгредієнтом.

Квасоля – чудове джерело рослинного білка. Вона також містить велику кількість необхідних вітамінів і мінералів. Крім того, вона містить повільні вуглеводи.

Страви

З цим простим інгредієнтом ви можете приготувати безліч легких страв. Хоча ви можете їсти її самостійно, квасоля набагато приємніша, якщо змішати її з іншими інгредієнтами.

Чим більше ви їсте її, тим більше любите! Ви готові до рецептів?

1. Консервована квасоля з молюсками

консервована квасоля з молюсками
Ви колись їли молюски та квасолю разом? Вони смачні!

Ця страва відрізняється високою поживністю і низьким вмістом жирів. Це пояснюється тим, що молюски багаті на такі необхідні мінерали, як залізо, фосфор, калій і кальцій. Вони також є чудовим джерелом вітамінів групи В. Ба більше, вони також містять велику кількість омега 3. До того ж, їх споживання допомагає регулювати рівень холестерину в крові.

Інгредієнти

  • 1 банка квасолі
  • 450 г молюсків
  • 2 цибулини, заквашені
  • 1 порізаний кубиками стиглий помідор
  • 1 зубчик часнику
  • оливкова олія першого віджиму
  • 1/2 склянки білого вина
  • сіль, перець і петрушка

Приготування

  • Спочатку нагрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
  • Потім додайте в нього подрібнену цибулю і часник. Обсмажте кілька хвилин.
  • Далі додайте помідор.
  • Вимийте молюски, а потім додайте їх сковорідки разом із білим вином.
  • Коли молюски відкриються, додайте консервовану квасолю і більше води, якщо вона потрібна, відповідно до бажаної текстури.
  • Нарешті, додайте сіль, перець та петрушку і варіть усе це близько 20 хвилин на повільному вогні.

2. Хек з квасолею та грибами

Це швидка, проста страва з білої риби, бобових та овочів, які мають високу харчову цінність та низький вміст жирів.

Інгредієнти

  • свіжий або розморожений хек
  • 1 банка квасолі
  • 100 г митих і нарізаних шматочками грибів
  • 1/2 різаної цибулі
  • 1 нарізаний шматочками зубчик часнику
  • оливкова олія першого віджиму
  • 150 г мангольда
  • сіль, перець, куркума та соєвий соус за смаком
  • жменя волоських горіхів і вершкового сиру для гарніру

Приготування

  • Спочатку нагрійте на сковороді пару столових ложок оливкової олії та обсмажте хека. Потім відкладіть його.
  • Покладіть у сковороду гриби, цибулю і часник і посоліть їх.
  • Потім додайте мангольд і спеції за смаком.
  • Овочі вимийте і злийте, а потім додайте їх у сковороду.
  • Готуйте все це на повільному вогні кілька хвилин, щоб поєдналися смаки.
  • Покладіть у тарілки і прикрасьте волоськими горіхами та вершковим сиром.

Детальніше дивіться: Низькохолестеринові сніданки: 5 простих рецептів

3. Куряча грудка на грилі з квасолею

консервована квасоля з куркою
Можна зробити пюре з квасолею для гарніру.

Цей рецепт допоможе вам приготувати легку і повноцінну страву. Також ви можете підлаштувати його для вегетаріанців, просто використовуючи тофу замість курки.

Інгредієнти

  • консервована квасоля
  • 05, кг курячої грудки (або тофу для вегетаріанців)
  • подрібнений червоний перець
  • подрібнена цибуля
  • 2 нарізані шматочками зубчики часнику
  • лимонний сік
  • оливкова олія першого віджиму
  • сіль, перець та орегано
  • Для гарніру свіжа м’ята і нарізані сухофрукти

Приготування

  • Для початку промийте квасолю за допомогою ситечка.
  • Потім налийте олію в сковороду, поставте на середній вогонь і додайте цибулю, часник, перець і квасолю.
  • Смажте кілька хвилин, а потім розімніть, поки не отримаєте однорідну текстуру. Для цієї мети можна використовувати ручний міксер.
  • Далі додайте сік лимона, сіль, перець, орегано та оливкову олію. Потім відкладіть.
  • Нагрійте трохи олії на сковороді на сильному вогні й обсмажте курячі грудки.
  • Покладіть на дно миски кілька столових ложок овочевого пюре і додайте грудку.
  • Доповніть сухофруктами, м’ятою та оливковою олією.

4. Мікс-салат

Без сумніву, салати – це найпростіші страва, коли справа стосується використання консервованої квасолі. Ось рецепт салату з варених яєць та тунця. Це дуже смачно!

Інгредієнти

  • консервована квасоля
  • оливки
  • 3 варених яйця, нарізаних кубиками
  • 3 банки тунця
  • 1 подрібнена цибулина
  • подрібнений червоний перець
  • 2 банки солодкої кукурудзи
  • оливкова олія
  • бальзамічний оцет
  • сіль і часниковий порошок за смаком

Приготування

  • Спочатку додайте інгредієнти в миску, а також олію, сіль та оцет на свій смак.

Смачного!

Як вам консервована квасоля? Тримайте цей чудовий інгредієнт у вашій коморі, щоб ви могли використовувати його як основу для повноцінного харчування в будь-який час.




Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.