Корейська дієта – секрет Сходу для схуднення
Представники західного світу, який останнім часом серйозно стикається з проблемою ожиріння, звертають багато уваги на струнких азійських жінок, запитуючи себе, у чому їхній секрет. Навіть якщо генетика відіграє вагому роль, немає сумніву, що їжа також впливає на фігуру, тож чим так корисна корейська дієта?
Корейська дієта для легкого схуднення
Останнім часом корейська дієта набуває все більшої популярності, адже вона дуже ефективно допомагає позбутися зайвих кілограмів і не шкодить здоров’ю. Хочемо зазначити, що в цій статті ми говоримо про базові принципи цієї дієти, тобто не варто вдаватися до крайнощів. Це лише зміни в харчуванні, а не “дивовижний” (небезпечний) рецепт схуднення. Не плутайте голодування чи радикальні обмеження та корейську дієту.
На жаль, через усесвітній бум корейської їжі багато дієт занадто суворі. Хоча вони дають результати, таке харчування не має певних поживних речовин. Тому перш ніж сідати на будь-яку дієту, важливо проконсультуватися з дієтологом, щоб визначити, чи вона підходить для вашого віку, здоров’я та ваги.
Загалом деякі “секрети” корейської кухні просто варто взяти собі за звичку. Вони допоможуть зробити харчування здоровим і збалансованим. Читайте далі, щоб дізнатися, чим корисна корейська дієта та в чому вона полягає.
Радимо прочитати: Дієта з низьким вмістом вуглеводів: 7-денне меню
Багато овочів
Корейська дієта в основному базується на свіжих овочах і рисі. Ось продукти, які містять мало калорій і входять майже у всі основні страви:
- картопля;
- гриби;
- хрестоцвіті та зелені овочі;
- помідори;
- морква.
Мало м’яса
М’ясо є основним інгредієнтом у багатьох західних країнах, утім для корейців воно відіграє другорядну роль. Саме тому їхній раціон містить мало жиру в порівнянні з раціоном мешканців інших країн.
- Червоне м’ясо варто замінити рибою та морепродуктами, які містять багато Омега 3 та білка.
- Готуючи м’ясо, корейці переважно запікають його, щоб уникнути зайвого жиру.
Пряні супи
На щастя, такі супи дуже просто готуються. Вони є традиційним і невіддільним елементом корейської кухні. Крім того, завдяки різноманіттю інгредієнтів пряні супи легкі та ситні.
- Важливо зазначити, що багато супів містять чимало спецій, які активізують метаболізм і допомагають спалити калорії.
Трав’яні чаї
Трав’яні чаї – це ще одна причина, чому корейська дієта є чудовим варіантом для схуднення.
- Мешканці Кореї часто готують зелений або ячмінний чай, а ці напої добре відомі своєю здатністю спалювати жир.
- Вони покращують травлення, стимулюють очисні процеси в організмі та допомагають позбутися зайвої ваги.
Кімчі
Кімчі – це традиційна страва, яка є одним із ключових елементів корейської кухні. Вона надзвичайно корисна, адже містить безліч вітамінів, мінералів і пробіотиків. Подейкують, що це навіть найкорисніший рецепт у всьому світі.
- Що таке кімчі? Це ферментована страва з капусти із сіллю, часником, імбиром, рибним соусом і перцем.
- Цю пряну їжу додають до багатьох страв як доповнення, адже вона дуже ситна й містить мало калорій.
Дивіться також: 3 смачні десерти, від яких ви точно не погладшаєте
Невелика кількість рафінованого борошна
У корейській дієті рідко є хліб та інші продукти, які містять рафіноване борошно. Переважно азіати роблять вибір на користь здорових продуктів, як-от фруктів і цільнозернових.
Способи приготування
Корейська дієта особлива не лише завдяки низькокалорійності та цікавим кулінарним поєднанням. У ній використовуються незвичні способи приготування, які допомагають зберегти харчову цінність продуктів.
- Корейці рідко смажать їжу. Замість того продукти запікають або варять.
Багато води
Ми вже говорили про користь трав’яних чаїв. Утім також дуже важливо пити багато води. Кореянки постійно п’ють воду протягом дня.
- Хоча високе споживання води рекомендоване для всіх раціонів, корейські дієтологи кажуть, що потрібно випивати аж 2-3 літри води щодня.
А тепер ви готові почати використовувати секрети корейської дієти? Ще раз наголошуємо, що не варто сідати на сувору низькокалорійну дієту, адже вона шкодить здоров’ю й не завжди дає очікувані результати. Просто дослухайтеся до цих ідей і збалансуйте своє харчування.
- Tremblay, A., Arguin, H., y Panahi, S. (2016, 1 de agosto). Capsaicinoides: una solución picante para el manejo de la obesidad ‘. Revista Internacional de Obesidad. Grupo editorial de naturaleza. https://doi.org/10.1038/ijo.2015.253
- Jung, JY, Lee, SH, Kim, JM, Park, MS, Bae, JW, Hahn, Y., … Jeon, CO (2011). Análisis metagenómico del kimchi, un alimento fermentado coreano tradicional. Microbiología Aplicada y Ambiental, 77(7), 2264–2274. https://doi.org/10.1128/AEM.02157-10
- Link, LB, y Potter, JD (2004, septiembre). Verduras crudas versus cocidas y riesgo de cáncer. Epidemiología del cáncer, biomarcadores y prevención. https://doi.org/13/9/1422 [pii]