3 смачні десерти, від яких ви точно не погладшаєте

· Травень 24, 2018
Дуже важко повірити, що смачні десерти можуть бути неймовірно корисними та цілковито безпечними для фігури. Утім, такі унікальні ласощі справді існують. Якщо ви турбуєтеся про власну фігуру, але вам вже набридло харчуватися винятково знежиреними йогуртами з фруктами, візьміть на озброєння наші рецепти. Прочитавши цю статтю, ви навчитеся готувати неймовірно смачний та корисний пиріг, після споживання якого у вас не виникне жодних докорів сумління.

Одна з найбільших проблем, з якими стикаються люди, що полюбляють вишукане поєднання смаків та смачні десерти – це швидкий набір зайвих кілограмів.

Чи є такі знежирені десерти, які не псують фігуру?

Без десертів важко уявити вечірку з нагоди дня народження, сімейний обід чи застілля під час великих свят, зокрема Різдва. За допомогою десертів можна зробити свій щоденний раціон більш різноманітним та цікавим. Однак після зловживання десертами у святковий період ми часто стикаємося з такими неприємними проблемами, як важкість у шлунку та кілька зайвих кілограмів.

На щастя, бувають смачні десерти, споживаючи які, ви не ризикуєте зіпсувати свої форми. Вам більше не доведеться вдовольнятися прісною та несмачною їжею. Відтепер ви зможете закінчувати трапезу чимось солоденьким без страху набрати зайву вагу.

Читайте:  Неймовірна та ефективна бурякова дієта.

Як власноруч приготувати смачні десерти, які не шкодять фігурі

як приготувати смачні та дієтичні десерти

Найкращий спосіб переконатися, що десерт не зашкодить вашій фігурі та не міститиме багато калорій – приготувати його самостійно. Таким чином ви точно знатимете, що до складу страви не входять різні барвники та підсолоджувачі, якими так часто зловживають на промисловому виробництві з метою покращення смаку десерту. До того ж дуже часто виробники солодощів роблять смаколики неймовірно жирними, а ви зможете власноруч вирішити, наскільки ситною та жирною робити страву.

Готуючи десерти вдома, ви піклуєтеся не тільки про калорійність страви, але й про свіжість продуктів. Ви зможете додати до страви свіжі фрукти, які зберегли всі свої корисні властивості. Те саме стосується і жирів, адже вдома ви не будете повторно використовувати олію, як це часто роблять на виробництві.

Читайте: Кетогенна дієта: що це таке, її плюси та мінуси.

Чим можна замінити продукти з високим вмістом жиру?

Саме замінники жирних продуктів є запорукою того, що десерт, виготовлений власноруч, не міститиме багато калорій та жирів. Ми наполегливо рекомендуємо готувати смачні десерти винятково з натуральних та корисних продуктів. Перш за все варто відмовитися від цукру на користь натурального підсолоджувача (наприклад, стевії), адже цукор є неймовірно калорійним та шкідливим продуктом.

Цільне молоко краще замінити на знежирене. Те саме стосується і шоколаду. Не забувайте, що чорний шоколад характеризується не лише низьким вмістом калорій, але й великою кількістю антиоксидантів.

Перевагу краще віддавати натуральним фруктам, адже вони містять натуральний цукор, а ще до їхнього складу не входять консерванти та інші шкідливі сполуки. До того ж деякі фрукти містять пектин, який допомагає робити тісто для випічки густішим.

Фрукти характеризуються високим вмістом вітамінів та незамінних поживних речовин, які необхідні організму людини. Фрукти можна не лише вживати у свіжому вигляді, але й готувати на їхній основі смачні десерти, які не містять жирів та не шкодять фігурі.

Чудовою основою для приготування корисних десертів є натуральний знежирений йогурт без цукру та наповнювачів. Цей продукт характеризується низькою калорійністю та високим вмістом кальцію, а ще він має здатність позитивно впливати на роботу шлунка та прискорювати процес травлення.

Смачні десерти, від яких ви не погладшаєте

смачні десерти на основі сиру

Цей десерт є не лише низькокалорійним та корисним, але й привабливим на вигляд. До складу цього чізкейку входить натуральний чорний шоколад, який і надає страві незабутній смак.

Інгредієнти:

  • 1 плитка (100 г) натурального чорного шоколаду з вмістом какао не менш як 70%
  • 200 г знежиреного крем-сиру
  • 150 г знежиреного грецького йогурту без домішок
  • 2 столові ложки цукру (краще підсолоджувача)
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 1 пакування желатину
  • невеликі порційні форми для охолодження десерту

Спосіб приготування:

  • Розтопіть шоколад на паровій бані.
  • Налийте у кожну форму трохи розтопленого шоколаду та розрівняйте його таким чином, щоб усі форми були вкриті рівномірно.
  • Поставте форми у холодильник на 15 хвилин.
  • В окремій посудині змішайте крем-сир, грецький йогурт та два види цукру.
  • Збийте суміш міксером до утворення однорідної консистенції.
  • Желатин розчиніть у воді, керуючись інструкціями на пакуванні. Опісля додайте його до сирної суміші.
  • Витягніть охолоджені форми з холодильника та влийте на шоколадний шар желатиново-сирну начинку.
  • Поставте чізкейк у холодильник на 6 годин до повного застигання.
  • Перед подачею дієтичний чізкейк можна прикрасити свіжою полуницею, шматочками бананів чи розтопленим шоколадом.

Ананасовий сорбет

Інгредієнти:

  • 1 маленький ананас або 1/2 великого ананаса
  • 200 г знежиреного сиру
  • 1 пакування знежиреного натурального йогурту зі смаком ананасу (без цукру)
  • натуральний підсолоджувач (за бажанням)

Спосіб приготування:

  • Протріть сир через сито з мілкою фракцією, щоб позбутися грудочок.
  • Змішайте сир з нарізаним маленькими кубиками ананасом, йогуртом та підсолоджувачем. За можливості обирайте підсолоджувач у вигляді рідини, адже його простіше змішувати з іншими продуктами.
  • Перелийте суміш у форми для приготування морозива.
  • Помістіть форми у холодильник до повного застигання.

Легкий яблучний пиріг

корисний яблучний пиріг

Якщо ви шукаєте смачні десерти, що не шкодять фігурі, візьміть на озброєння рецепт неймовірного яблучного тарта. Цей пиріг є дуже легким та простим у приготуванні. До того ж він дозволить вам насолодитися вишуканим смаком десерту без шкоди для фігури.

Інгредієнти:

  • 700 г яблук
  • 2 яйця
  • 90 г коричневого цукру
  • цедра 1 лимона
  • 100 г пшеничного борошна
  • знежирене молоко (для розведення дріжджів)
  • 1 пакування сухих дріжджів
  • дрібка солі
  • цукрова пудра для декору

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Почистіть яблука від шкірки та наріжте їх тонкими шматочками. Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не втратили свій колір та не потемнішали.
  • В окремій посудині змішайте яйця, цукор, цедру лимона та дрібку солі.
  • Збийте суміш міксером до утворення густої однорідної консистенції.
  • Поступово додайте дріжджі, розведені у невеликій кількості молока, та борошно. Ретельно перемішайте суміш, щоб уникнути грудочок.
  • Додайте більшу частину яблук та обережно перемішайте їх дерев’яною лопаткою. Переконайтеся, що всі шматочки рівномірно огорнуті тістом. Решту яблук відкладіть, вони вам ще знадобляться пізніше.
  • Форму для випікання змастіть жиром та присипте борошном.
  • Обережно влийте суміш для тарта у форму для випікання.
  • Зверху прикрасьте пиріг яблуками, що залишилися.
  • Помістіть тарт у духовку та випікайте 35 хвилин.
  • Перед подачею посипте готовий яблучний пиріг цукровою пудрою.
  • О.В. Швець. (2010). Користь та ризик від кофеїну та напоїв, які містять кофеїн.Точка зору.
  • В. Шивельбуш (2007). Смаки раю: Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів.Критика.
  • Олексієнко Я. І., Шахматов В. А., Верещагіна О. П. (2014). Харчування та його вплив на здоров’я людини.
  • О. В. Кузьмінська, М. С. Червона. (2004). Значення раціонального харчування для підтримки здоров’я молоді.  Державний інститут проблем сім’ї та молоді.