Корисні комбінації продуктів, щоб швидко втратити вагу

Щоб схуднути, вам знадобляться не тільки правильні комбінації продуктів, але й фізична активність. Вона має важливе значення для того, щоб спалювати більше калорій і втрачати зайві кілограми.
Корисні комбінації продуктів, щоб швидко втратити вагу

Останнє оновлення: 27 травня, 2019

Ви не можете втратити зайві кілограми, навіть коли ви на дієті? Вірте чи ні, насправді немає поганих продуктів. Кожна їжа має поживні речовини; ви просто не знаєте правильні комбінації продуктів для схуднення.

Наприклад, якщо ви зробите собі страву з подвійною порцією вуглеводів, це тільки забезпечить вам більше жиру.

Ніхто не любить сідати на дієте, а ж насправді секрет полягає у виборі правильних продуктів у потрібний момент. Якщо ви правильно поєднаєте їх, втрата ваги не буде проблемою.

У цій статті ми розглянемо деякі з кращих комбінацій продуктів для зниження ваги.

Кращі комбінації продуктів для схуднення

Деякі з кращих харчових комбінацій для схуднення включають:

Вівсянка з чорницею

Ця суміш відмінно підходить для сніданку: трохи вівсянки з чорницею.

  • Це зерно допомагає позбутися холестерину в крові, тому що це механізм очищення жиру, який прилипає до стінок артерій.
  • Що стосується чорниці, то вона містять велику кількість антиоксидантів, клітковини, калію і вітаміну С.

Якщо поєднати їх разом, можна збільшити виробництво лептину і греліну, гормонів, які відповідають за контроль апетиту.

Сочевиця і рис

сочевиця і рис

Поєднання сочевиці і зерна є незамінною частиною хорошої дієти, особливо якщо ви хочете отримати високоякісний білок. А оскільки ця суміш містить рослинні жири, ви також отримаєте вітаміни, клітковину та мінерали.

  • Поєднання сочевиці і рису забезпечить ваше тіло амінокислотами і поліпшить травлення.

Макарони та овочі

макарони та овочі

Це не дуже поширена комбінація, але якщо ви хочете попрощатися зі своїми зайвими кілограмами, забудьте про те, що макарони змушують набирати вагу. Секрет – у належних кількостях.

Настав час додати пасту у свою дієту. Чому? Вона допомагає хорошому травленню, і поживні речовини поглинаються повільно. Якщо ви поєднаєте її з овочами, ви також будете отримувати клітковину. Іншими словами, ви будете контролювати будь-який надлишок глюкози і таким чином запобігати збільшенню ваги.

Рекомендується їсти пасту на початку дня, щоб калорії не накопичувалися в організмі.

Хліб із цільного зерна та сир

хліб із цільного зерна та сир

Завдяки клітковині і антиоксидантам у хлібі, ви будете почувати себе добре і насичено. У вас не буде з’являтися відчуття голоду близько 4 годин.

Крім того, якщо об’єднати хліб з сиром, щоб схуднути, білок надасть вам енергію і прискорить метаболізм.

Риба та рис

риба та рис

Якщо є якась їжа, яка містить вітаміни, білок і залізо, то це риба. Проте, ви можете їсти її дуже багато і не відчувати насичення через її м’яку текстуру.

Таким чином, гарна ідея поєднати рибу з рисом, бажано коричневим, щоб допомогти детоксикувати ваше тіло. Клітковина також допоможе з хорошим травленням.

Рекомендації

  • Їжте 5 разів на день маленькими порціями.
  • Займайтеся спортом.
  • Пийте щонайменше 8 склянок води на день.
  • Уникайте газованих напоїв.
  • Не поєднуйте більше ніж два продукти з однієї групи.

А з якої комбінації продуктів почнете ви, щоб схуднути?



  • Aparicio Vizuete A, Ortega Anta R. M. Efectos del consumo del beta glucano de la avena sobre el colesterol sanguíneo: una revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. Junio 2016. 20 (2).
  • Gentilcore D, Chaikomin R, et al. Effects of fat on gastric emptying of and the glycemic, insulin, and incretin responses to a carbohydrate meal in type 2 diabetes. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Junio 2006. 91 (6): 2o62-7.
  • Golay A, Allah A. F, et al. Similar weight loss with low-energy food combining or balanced diets. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders. Abril 2000. 24 (4): 492-6.
  • Janssens P, Hursel R, et al. Capsaicin increases sensation of fullness in energy balance, and decreases desire to eat after diner in negative energy balance. Appetite. Junio 2014. 77: 44-9.
  • Magrone Th, Russo M. A, et al. Cocoa and dark Chocolate polyphenols: from biology to clinical applications. Frontiers in Immunology. 2017. 8: 677.
  • Murillo Godínez G, Pérez-Escamilla L. M. Los mitos alimentarios y su efecto en la salud humana. Medicina Interna de México. Junio 2017. 33 (3).
  • Rodríguez Ruíz S, Díaz S, Ortega Roldán B, Mata JL, Delgado R, F. S. M. (2013). La insatisfacción corporal y la presión de la familia y del grupo de iguales como factores de riesgo para el desarrollo de los trastornos de la conducta alimentaria. Anuario de Psicología Clínica y de La Salud.
  • Romero Ramos, H., Martínez Brocca, M. A., Pereira Cunill, J. L., & García Luna, P. P. (2005). Tratamiento farmacológico de la obesidad. Revista Espanola de Obesidad. https://doi.org/10.1016/S1575-0922(13)70020-2
  • Tan S. Y, Mattes R. D. Appetitive, dietary and health effects of almonds consumed with meals or as a snacks: a randomized, Controlled trial. European Journal of Clinical Nutrition. Noviembre 2013. 67 (11): 1205-14.
  • Toft Hansen T, Astrup A, et al. Are dietary protein the key to successful body weight management? A systematic review and meta-analysis of studies assessing body weight outcomes after interventions with inreased dietary protein. Nutrients. Septiembre 2021. 13 (9): 3193.
  • Trujillo-Hernández, B., Vásquez, C., Almanza-Silva, J. R., Jaramillo-Virgen, M. E., Mellin-Landa, T. E., Valle-Figueroa, O. B., … Newton-Sánchez, O. (2010). Frecuencia y factores de riesgo asociados a sobrepeso y obesidad en universitarios de Colima, México. Revista de Salud Pública. https://doi.org/10.1590/S0124-00642010000200003.
  • Young Kim J. Optimal diet strategies for weight loss and weight loss maintenance. Journal of Obesity and Metabolic Syndrome. Marzo 2021. 30 (1): 20-31.

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.