Корисні комбінації продуктів, щоб швидко втратити вагу
Ви не можете втратити зайві кілограми, навіть коли ви на дієті? Вірте чи ні, насправді немає поганих продуктів. Кожна їжа має поживні речовини; ви просто не знаєте правильні комбінації продуктів для схуднення.
Наприклад, якщо ви зробите собі страву з подвійною порцією вуглеводів, це тільки забезпечить вам більше жиру.
Ніхто не любить сідати на дієте, а ж насправді секрет полягає у виборі правильних продуктів у потрібний момент. Якщо ви правильно поєднаєте їх, втрата ваги не буде проблемою.
У цій статті ми розглянемо деякі з кращих комбінацій продуктів для зниження ваги.
Кращі комбінації продуктів для схуднення
Деякі з кращих харчових комбінацій для схуднення включають:
Вівсянка з чорницею
Ця суміш відмінно підходить для сніданку: трохи вівсянки з чорницею.
- Це зерно допомагає позбутися холестерину в крові, тому що це механізм очищення жиру, який прилипає до стінок артерій.
- Що стосується чорниці, то вона містять велику кількість антиоксидантів, клітковини, калію і вітаміну С.
Якщо поєднати їх разом, можна збільшити виробництво лептину і греліну, гормонів, які відповідають за контроль апетиту.
Сочевиця і рис
Поєднання сочевиці і зерна є незамінною частиною хорошої дієти, особливо якщо ви хочете отримати високоякісний білок. А оскільки ця суміш містить рослинні жири, ви також отримаєте вітаміни, клітковину та мінерали.
- Поєднання сочевиці і рису забезпечить ваше тіло амінокислотами і поліпшить травлення.
Макарони та овочі
Це не дуже поширена комбінація, але якщо ви хочете попрощатися зі своїми зайвими кілограмами, забудьте про те, що макарони змушують набирати вагу. Секрет – у належних кількостях.
Настав час додати пасту у свою дієту. Чому? Вона допомагає хорошому травленню, і поживні речовини поглинаються повільно. Якщо ви поєднаєте її з овочами, ви також будете отримувати клітковину. Іншими словами, ви будете контролювати будь-який надлишок глюкози і таким чином запобігати збільшенню ваги.
Рекомендується їсти пасту на початку дня, щоб калорії не накопичувалися в організмі.
Хліб із цільного зерна та сир
Завдяки клітковині і антиоксидантам у хлібі, ви будете почувати себе добре і насичено. У вас не буде з’являтися відчуття голоду близько 4 годин.
Крім того, якщо об’єднати хліб з сиром, щоб схуднути, білок надасть вам енергію і прискорить метаболізм.
Риба та рис
Якщо є якась їжа, яка містить вітаміни, білок і залізо, то це риба. Проте, ви можете їсти її дуже багато і не відчувати насичення через її м’яку текстуру.
Таким чином, гарна ідея поєднати рибу з рисом, бажано коричневим, щоб допомогти детоксикувати ваше тіло. Клітковина також допоможе з хорошим травленням.
Рекомендації
- Їжте 5 разів на день маленькими порціями.
- Займайтеся спортом.
- Пийте щонайменше 8 склянок води на день.
- Уникайте газованих напоїв.
- Не поєднуйте більше ніж два продукти з однієї групи.
А з якої комбінації продуктів почнете ви, щоб схуднути?
- Aparicio Vizuete A, Ortega Anta R. M. Efectos del consumo del beta glucano de la avena sobre el colesterol sanguíneo: una revisión. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética. Junio 2016. 20 (2).
- Gentilcore D, Chaikomin R, et al. Effects of fat on gastric emptying of and the glycemic, insulin, and incretin responses to a carbohydrate meal in type 2 diabetes. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Junio 2006. 91 (6): 2o62-7.
- Golay A, Allah A. F, et al. Similar weight loss with low-energy food combining or balanced diets. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders. Abril 2000. 24 (4): 492-6.
- Janssens P, Hursel R, et al. Capsaicin increases sensation of fullness in energy balance, and decreases desire to eat after diner in negative energy balance. Appetite. Junio 2014. 77: 44-9.
- Magrone Th, Russo M. A, et al. Cocoa and dark Chocolate polyphenols: from biology to clinical applications. Frontiers in Immunology. 2017. 8: 677.
- Murillo Godínez G, Pérez-Escamilla L. M. Los mitos alimentarios y su efecto en la salud humana. Medicina Interna de México. Junio 2017. 33 (3).
- Rodríguez Ruíz S, Díaz S, Ortega Roldán B, Mata JL, Delgado R, F. S. M. (2013). La insatisfacción corporal y la presión de la familia y del grupo de iguales como factores de riesgo para el desarrollo de los trastornos de la conducta alimentaria. Anuario de Psicología Clínica y de La Salud.
- Romero Ramos, H., Martínez Brocca, M. A., Pereira Cunill, J. L., & García Luna, P. P. (2005). Tratamiento farmacológico de la obesidad. Revista Espanola de Obesidad. https://doi.org/10.1016/S1575-0922(13)70020-2
- Tan S. Y, Mattes R. D. Appetitive, dietary and health effects of almonds consumed with meals or as a snacks: a randomized, Controlled trial. European Journal of Clinical Nutrition. Noviembre 2013. 67 (11): 1205-14.
- Toft Hansen T, Astrup A, et al. Are dietary protein the key to successful body weight management? A systematic review and meta-analysis of studies assessing body weight outcomes after interventions with inreased dietary protein. Nutrients. Septiembre 2021. 13 (9): 3193.
- Trujillo-Hernández, B., Vásquez, C., Almanza-Silva, J. R., Jaramillo-Virgen, M. E., Mellin-Landa, T. E., Valle-Figueroa, O. B., … Newton-Sánchez, O. (2010). Frecuencia y factores de riesgo asociados a sobrepeso y obesidad en universitarios de Colima, México. Revista de Salud Pública. https://doi.org/10.1590/S0124-00642010000200003.
- Young Kim J. Optimal diet strategies for weight loss and weight loss maintenance. Journal of Obesity and Metabolic Syndrome. Marzo 2021. 30 (1): 20-31.