Курка з кунжутом: рецепт приготування вдома
Якщо ви хочете приготувати щось нове, але не знаєте що, чи вам просто набридла вся їжа, не хвилюйтеся. Що ви думаєте про смачний рецепт курки з кунжутом? Ця страва ідеально смакує з іншими продуктами. Курка з кунжутом дуже корисна і поживна.
Щоб дізнатися, що таке курка з кунжутом, і чому вона ідеально підходить для того, щоб приготувати її вдома, читайте далі нашу статтю.
Альтернатива, яку ми пропонуємо сьогодні, базується на китайському рецепті для цього виду м’яса. Як відомо, практично всі рецепти мають походження, і курка з насінням кунжуту не є винятком. Звичайно, інші варіанти рецептів, які ви можете знайти, також можуть бути вдалими.
Зрештою, головне, щоб рецепт був новим, цікавим і смачним.
Отже, якщо ви вже вдома, у вас є час, ви маєте енергію, і у вас є настрій, чому б не спробувати приготувати цю смачну страву? Це не займе багато часу, і вам не доведеться кликати когось на допомогу.
Просто дотримуйтеся інструкції, яку ми покажемо вам, і будьте уважними. Також ми піклуємось про якість їжі та її ефекти на людський організм, тому буде справедливо розказати вам про деякі особливості.
Курка – це сухе м’ясо з низьким вмістом жиру, і вона ідеально підходить для споживання. Вам потрібно лише знати, яку частину м’яса використовувати. І залежно від типу приготування їжі, який вказаний у рецепті, ви здобуватимете більше або менше поживних речовин.
Отже, що вам потрібно, щоб приготувати курку з насінням кунжуту в домашніх умовах? Дуже просто: курячі грудки. Це основний інгредієнт, який треба обробляти. Під час приготування їжі ви будете тушкувати та смажити її разом з іншими інгредієнтами.
Безумовно, курка з кунжутом – це комбінація, яка, за допомогою аромату та приправ, надасть вам неймовірний смак та досвід.
Усе, що залишається, – це почати готувати.
Курка з кунжутом: як приготувати її смачно вдома
Перед тим, як розказати вам все, що потрібно для виконання цього рецепту, ми також дамо кілька порад, з чим можна подавати основну страву.
Плантани – чудовий варіант. Є багато способів приготувати їх, треба тільки вибрати як. Якщо ви хочете задовольнити свій голод і водночас мати естетичне задоволення, цей варіант ідеальний.
Також білий рис може бути чудовим гарніром. Або з додаванням соусу, наприклад, ахіоте, щоб додати колір, або просто з сіллю та часником. Рис є традиційним гарніром, який підходить під будь-яку страву.
Нарешті, не забувайте, що ви можете додати соковитості за допомогою курячого соусу або салату. Важливо поєднувати декілька різних харчових груп для якісного травлення та обміну речовин. Користь для з доров’я і смак – завжди правильне рішення.
Інгредієнти
- 4 курячі грудки без шкіри (600 г)
- 1/2 склянки меду (167 г)
- 2 склянки води (500 мл)
- ½ склянки соєвого соусу (125 мл)
- 1 столова ложка меленого імбиру (15 г)
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю (30 г)
- 2 столові ложки насіння кунжуту (30 г)
Приготування
- Спочатку дуже добре помийте курячі грудки.
- Потім поріжте їх на шматки, і нехай вони стоять без додавання інших інгредієнтів.
- Потім налийте трохи оливкової олії на сковороду і поставте на середній вогонь. Почекайте, поки вона трохи розігріється.
- Після того як сковорідка буде достатньо гарячою, покладіть туди філе курячої грудки і нехай готується 7 хвилин.
- Потім, поки курка готується, починайте готувати соус.
- Вам знадобиться мед, соєвий соус, вода, кукурудзяний крохмаль і мелений імбир. Що потрібно зробити, це висипати все в середню миску і дуже добре перемішати.
- Не залишайте ніяких грудочок. За необхідності, якщо соус буде занадто густий, додайте трохи води і продовжуйте перемішувати.
- Потім вилийте суміш на сковорідку, і нехай тушкується з куркою. Залиште готуватися, поки не побачите, що курка поглинула більшу частину соусу (не весь).
- Нарешті, посипте курку насіння кунжутом і переконайтеся, що він покриває її повністю.
- Готуйте ще 1 хвилину і знімайте з вогню. Тепер насолоджуйтеся! Смачного!
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
- Pathak N, Rai AK, Kumari R, Bhat KV. Value addition in sesame: A perspective on bioactive components for enhancing utility and profitability. Pharmacogn Rev. 2014;8(16):147–155. doi:10.4103/0973-7847.134249