Куряча грудка: два смачні рецепти

Куряча грудка містить найменше жирів і найбільше білка серед усіх видів курятини. Ви можете приготувати з нею прості та смачні страви. Ось дві з них!

Останнє оновлення: 02 квітня, 2019

Вам до вподоби куряча грудка? Різноманітні частини курки можна по-своєму використати в різних рецептах. Проте курячі грудки є ключовим видом курятини, який поєднує користь зі чудовим смаком.

Тому ми хочемо поділитися з вами двома чудовими і зовсім простими рецептами курячих грудок, щоб ви могли приготувати їх з різними приправами вдома. Ви не повірите, що ви можете створити лише з одним, здавалося б, простим і популярним компонентом!

Грудка є однією з найкращих частин курки для поєднання з іншими інгредієнтами. Ви можете легко супроводжувати курячі грудки рисом або макаронами, запікати їх у духовці, смажити, варити тощо.

Також можна їсти їх без проблем, якщо ви перебуваєте на спеціальній дієті, будь то заради втрати декількох зайвих кілограмів або заради збереження форми. Правда полягає в тому, що незалежно від вашої мети, ця страва буде служити вам ідеально і без обмежень.

Рецепти, якими ми ділимося з вами тут, прості й можуть бути зроблені в будь-який час або за будь-якої нагоди. Ви можете споживати їх на вечерю, посеред дня або як перекус.

Розгляньте ці два смачні рецепти курячих грудок!

1. Куряча грудка з картопляними чипсами

Приготування цієї страви не займе більше ніж 15 хвилин. Вона багата на вітаміни та білки, містить мало калорій, і ви можете приготувати її за кілька простих кроків.

Ця страва ідеально підходить для обіду або, якщо бажаєте, для легкої вечері.

Інгредієнти

  • 3 курячі філе без кісток
  • 3 ложечки ароматичних трав (45 г)
  • 1 солодкий зелений перець
  • 3 великі картоплини
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • 4 листки шавлії
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка солі (15 г)

Приготування

  • Перш за все добре вимийте листя шавлії.
  • Потім почистьте часник і розімніть його.
  • Після цього в мисці приготуйте маринад з оливковою олією, листя шавлії, подрібненого часнику і дрібки солі.
  • Покладіть курячу грудку всередину миски з маринадом на 30 хвилин.
  • Після зазначеного часу додайте ароматичні трави. Обсмажте філе курячої грудки на сковороді з олією.
  • Наріжте шматочками зелений перець. Наріжте картоплю і приправте за смаком.
  • Потім в іншу сковорідку з дуже гарячою олією покладіть зелений перець і картоплю.
  • Обсмажуйте 3 хвилин і подавайте разом з філе курячої грудки.

Читайте також: 3 смачні рецепти, як приготувати овочеві чипси

2. Лимонна куряча грудка

Цей рецепт ідеально підходить для вас, якщо ви маєте намір сісти на дієту або ви вже на дієті. Калорійність дуже низька, а завдяки лимону ця страва ще й вітамінна. Це простий, свіжий і смачний варіант для приготування курятини.

Інгредієнти

  • 2 курячі філе
  • 2 столові ложки меленої петрушки (30 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • 2 зубчики часнику
  • 4 столові ложки лимонного соку (60 мл)
  • 1 кубик курячого бульйону

Не пропустіть: Рецепт смачного рагу з овочами та курятиною

Приготування

  • Нагрійте оливкову олію з водою в невеликій сковорідці. Трохи підсмажте куряче філе.
  • Далі трохи збільште вогонь і додайте подрібнений часник.
  • Додайте лимонний сік. Наприкінці покладіть кубик бульйону.
  • Накрийте сковорідку і готуйте близько 7 хвилин.
  • Після того, як куряча грудка буде готова, можна посипати її перцем. Подавайте з білим рисом або улюбленим гарніром.
Це може вас зацікавити ...
Mejor con SaludLeerlo en Mejor con Salud
Запечена курятина з картоплею та морквою та інші рецепти запеченої курки

Курятина збагачена білками, мінералами, вітамінами. І всі ці корисні переваги можна отримати, споживши смачний шматок запеченого курячого м’яса з картоплею та морквою.



  • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
  • Zaheer, K., & Akhtar, M. H. (2016). Potato Production, Usage, and Nutrition—A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition56(5), 711–721. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.724479
  • Pollo al limón. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 6 de agosto de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_al_lim%C3%B3n