Куряча грудка: два смачні рецепти

Куряча грудка містить найменше жирів і найбільше білка серед усіх видів курятини. Ви можете приготувати з нею прості та смачні страви. Ось дві з них!
Куряча грудка: два смачні рецепти

Останнє оновлення: 04 квітня, 2019

Вам до вподоби куряча грудка? Різноманітні частини курки можна по-своєму використати в різних рецептах. Проте курячі грудки є ключовим видом курятини, який поєднує користь зі чудовим смаком.

Тому ми хочемо поділитися з вами двома чудовими і зовсім простими рецептами курячих грудок, щоб ви могли приготувати їх з різними приправами вдома. Ви не повірите, що ви можете створити лише з одним, здавалося б, простим і популярним компонентом!

Грудка є однією з найкращих частин курки для поєднання з іншими інгредієнтами. Ви можете легко супроводжувати курячі грудки рисом або макаронами, запікати їх у духовці, смажити, варити тощо.

Також можна їсти їх без проблем, якщо ви перебуваєте на спеціальній дієті, будь то заради втрати декількох зайвих кілограмів або заради збереження форми. Правда полягає в тому, що незалежно від вашої мети, ця страва буде служити вам ідеально і без обмежень.

Рецепти, якими ми ділимося з вами тут, прості й можуть бути зроблені в будь-який час або за будь-якої нагоди. Ви можете споживати їх на вечерю, посеред дня або як перекус.

Розгляньте ці два смачні рецепти курячих грудок!

1. Куряча грудка з картопляними чипсами

куряча грудка з картоплею
Приготування цієї страви не займе більше ніж 15 хвилин. Вона багата на вітаміни та білки, містить мало калорій, і ви можете приготувати її за кілька простих кроків.

Ця страва ідеально підходить для обіду або, якщо бажаєте, для легкої вечері.

Інгредієнти

  • 3 курячі філе без кісток
  • 3 ложечки ароматичних трав (45 г)
  • 1 солодкий зелений перець
  • 3 великі картоплини
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • 4 листки шавлії
  • 1 зубчик часнику
  • 1 столова ложка солі (15 г)

Приготування

  • Перш за все добре вимийте листя шавлії.
  • Потім почистьте часник і розімніть його.
  • Після цього в мисці приготуйте маринад з оливковою олією, листя шавлії, подрібненого часнику і дрібки солі.
  • Покладіть курячу грудку всередину миски з маринадом на 30 хвилин.
  • Після зазначеного часу додайте ароматичні трави. Обсмажте філе курячої грудки на сковороді з олією.
  • Наріжте шматочками зелений перець. Наріжте картоплю і приправте за смаком.
  • Потім в іншу сковорідку з дуже гарячою олією покладіть зелений перець і картоплю.
  • Обсмажуйте 3 хвилин і подавайте разом з філе курячої грудки.

2. Лимонна куряча грудка

куряча грудка з лимоном
Цей рецепт ідеально підходить для вас, якщо ви маєте намір сісти на дієту або ви вже на дієті. Калорійність дуже низька, а завдяки лимону ця страва ще й вітамінна. Це простий, свіжий і смачний варіант для приготування курятини.

Інгредієнти

  • 2 курячі філе
  • 2 столові ложки меленої петрушки (30 г)
  • 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
  • 2 зубчики часнику
  • 4 столові ложки лимонного соку (60 мл)
  • 1 кубик курячого бульйону

Приготування

  • Нагрійте оливкову олію з водою в невеликій сковорідці. Трохи підсмажте куряче філе.
  • Далі трохи збільште вогонь і додайте подрібнений часник.
  • Додайте лимонний сік. Наприкінці покладіть кубик бульйону.
  • Накрийте сковорідку і готуйте близько 7 хвилин.
  • Після того, як куряча грудка буде готова, можна посипати її перцем. Подавайте з білим рисом або улюбленим гарніром.


  • Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
  • Zaheer, K., & Akhtar, M. H. (2016). Potato Production, Usage, and Nutrition—A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition56(5), 711–721. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.724479
  • Pollo al limón. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 6 de agosto de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_al_lim%C3%B3n

Цей текст надається лише для інформаційних цілей і не замінює консультацію з фахівцем. У разі сумнівів проконсультуйтеся зі своїм фахівцем.