Куряча грудка: два смачні рецепти
Вам до вподоби куряча грудка? Різноманітні частини курки можна по-своєму використати в різних рецептах. Проте курячі грудки є ключовим видом курятини, який поєднує користь зі чудовим смаком.
Тому ми хочемо поділитися з вами двома чудовими і зовсім простими рецептами курячих грудок, щоб ви могли приготувати їх з різними приправами вдома. Ви не повірите, що ви можете створити лише з одним, здавалося б, простим і популярним компонентом!
Грудка є однією з найкращих частин курки для поєднання з іншими інгредієнтами. Ви можете легко супроводжувати курячі грудки рисом або макаронами, запікати їх у духовці, смажити, варити тощо.
Також можна їсти їх без проблем, якщо ви перебуваєте на спеціальній дієті, будь то заради втрати декількох зайвих кілограмів або заради збереження форми. Правда полягає в тому, що незалежно від вашої мети, ця страва буде служити вам ідеально і без обмежень.
Рецепти, якими ми ділимося з вами тут, прості й можуть бути зроблені в будь-який час або за будь-якої нагоди. Ви можете споживати їх на вечерю, посеред дня або як перекус.
Розгляньте ці два смачні рецепти курячих грудок!
1. Куряча грудка з картопляними чипсами
Ця страва ідеально підходить для обіду або, якщо бажаєте, для легкої вечері.
Інгредієнти
- 3 курячі філе без кісток
- 3 ложечки ароматичних трав (45 г)
- 1 солодкий зелений перець
- 3 великі картоплини
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
- 4 листки шавлії
- 1 зубчик часнику
- 1 столова ложка солі (15 г)
Приготування
- Перш за все добре вимийте листя шавлії.
- Потім почистьте часник і розімніть його.
- Після цього в мисці приготуйте маринад з оливковою олією, листя шавлії, подрібненого часнику і дрібки солі.
- Покладіть курячу грудку всередину миски з маринадом на 30 хвилин.
- Після зазначеного часу додайте ароматичні трави. Обсмажте філе курячої грудки на сковороді з олією.
- Наріжте шматочками зелений перець. Наріжте картоплю і приправте за смаком.
- Потім в іншу сковорідку з дуже гарячою олією покладіть зелений перець і картоплю.
- Обсмажуйте 3 хвилин і подавайте разом з філе курячої грудки.
Читайте також: 3 смачні рецепти, як приготувати овочеві чипси
2. Лимонна куряча грудка
Інгредієнти
- 2 курячі філе
- 2 столові ложки меленої петрушки (30 г)
- 1 столова ложка оливкової олії (15 мл)
- 2 зубчики часнику
- 4 столові ложки лимонного соку (60 мл)
- 1 кубик курячого бульйону
Не пропустіть: Рецепт смачного рагу з овочами та курятиною
Приготування
- Нагрійте оливкову олію з водою в невеликій сковорідці. Трохи підсмажте куряче філе.
- Далі трохи збільште вогонь і додайте подрібнений часник.
- Додайте лимонний сік. Наприкінці покладіть кубик бульйону.
- Накрийте сковорідку і готуйте близько 7 хвилин.
- Після того, як куряча грудка буде готова, можна посипати її перцем. Подавайте з білим рисом або улюбленим гарніром.
- Marangoni F, Corsello G, Cricelli C, et al. Role of poultry meat in a balanced diet aimed at maintaining health and wellbeing: an Italian consensus document. Food Nutr Res. 2015;59:27606. Published 2015 Jun 9. doi:10.3402/fnr.v59.27606
- Zaheer, K., & Akhtar, M. H. (2016). Potato Production, Usage, and Nutrition—A Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 56(5), 711–721. https://doi.org/10.1080/10408398.2012.724479
- Pollo al limón. (s.f.). En Wikipedia. Recuperado el 6 de agosto de 2018 de https://es.wikipedia.org/wiki/Pollo_al_lim%C3%B3n